www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

31/8/24

Μπόκα Τζούνιορς η κυρίαρχος της Αργεντινής και της Λατινικής Αμερικής


Είναι ένα απο τα μεγαλύτερα κλαμπ όχι μόνο στην Λατινική Αμερική αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι μαζί με την Μίλαν και την Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει 18 διεθνείς τίτλους αναγνωρισμένους απο την FIFA, έχει κερδίσει όλου τους τίτλους της CONMEBOL και σύμφωνα με την IFFHS(Διεθνής Ομοσπονδία Στατιστικής και Ποδοσφαίρου) είναι η κορυφαία ομάδα στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

28/8/24

Νασιονάλ η "παλαιότερη" της Ουρουγουάης


Είναι απο τους παλαιότερους συλλόγους της χώρας, αποτελώντας μαζί με την Πενιαρόλ  ένα απο τους δύο κορυφαίους πυλώνες όσον αφορά το συλλογικό επίπεδο, αφού πέρα απο τους τίτλους εντός των συνόρων η Νασιονάλ του Μοντεβιδέο  έχει κατακτήσει το Copa Libertadores και όχι μόνο.

27/8/24

Φλαμένγκο οι "πολυαγαπημένοι" της Βραζιλίας


Πρόκειται για την λαοφιλέστερη ομάδα της Βραζιλίας, μάλιστα σε έρευνα που είχε δημοσιευθεί το 2010 39,1 εκατομμύρια την υποστηρίζουν, ενώ η ΦΙΦΑ την είχε ανακηρύξει ως την ένατη κορυφαία ομάδα του 20ου αιώνα. Και όμως ο σκοπός ίδρυσης της Φλαμένγκο δεν ήταν το ποδόσφαιρο αλλά η κωπηλασία.

23/8/24

Λίγκα Ντε Κίτο οι "φοιτητές" της Λατινικής Αμερικής



Είναι η κορυφαία ομάδα του Εκουαδόρ αφού έχει καταφέρει να κατακτήσει και τους τρεις τίτλους της Conmebol, είναι μάλιστα μία απο τις πέντε ομάδες που το έχουν καταφέρει, οι άλλες είναι οι Μπόκα Τζούνιορς, Ιντεπεντιέντε, Ιντερνασιονάλ και Σάο Πάολο. Για αυτό τον λόγο μάλιστα η Liga Deportiva Universitaria de Quito όπως είναι το πλήρες της όνομα ανακηρύχτηκε κορυφαία λατινοαμερικάνικη ομάδα τόσο το 2008 όσο και το 2009.

Γκρέμιο η "Κυρία" του Πόρτο Αλέγκρε


Μπορεί το Πόρτο Αλέγκρε να μην έχει την δυναμική και την λάμψη του Ρίο Ντε Τζανέιρο η του Σάο Πάολο όμως και αυτό έχει γράψει την δίκη του ιστορία στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Γκρέμιο και Ιντερνασιονάλ όχι μόνο έχουν καταφέρει να πάρουν τίτλους εντός συνόρων αλλά και σε επίπεδο Λατινικής Αμερικής όπως και στις κόντρες τους με τους ευρωπαϊκούς συλλόγους για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

Παλμέιρας οι "Ιταλοί" της Βραζιλίας


Είναι ένα απο τα πιο δημοφιλή κλαμπ στην Βραζιλία, περίπου 17 εκατομμύρια υποστηρίζουν την ομάδα της Παλμέιρας με μεγάλο έρεισμα στους ιταλογενείς μιας και οι ιδρυτές της προέρχονταν απο την Ιταλία. Μάλιστα το 1999 ανακηρύχθηκε ως ο Πρωταθλητής του 20ου αιώνα για την Βραζιλία.

Σαν Λορέντζο με την ευλογία του Πάπα


Aνήκει στο κλαμπ των πέντε μεγάλων της Αργεντινής που το 1934 με την θεμελίωση της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου απέκτησαν το δικαίωμα η ψήφος τους να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τους υπολοίπους, ενώ μην ξεχνάμε ότι ο πάπας Φραγκισκός Αργεντινός στην καταγωγή είναι φανατικός οπαδός της.

11/8/24

Βελέζ Σάρσφιλντ: To "μικρό φρούριο" του Μπουένος Άιρες


Η τελευταία εικοσαετία αποτελεί την κορυφαία περίοδο στην ιστορία της Βελέζ Σάρσφιλντ της ομάδας που κατοικοεδρεύει στο δυτικό Μπουένος Άιρες στην περιοχή  Λίνιερς και πήρε το όνομά της από τον σταθμό "Βελέζ Σάρσφιλντ" μετέπειτα "Φλορέστα" του Δυτικού σιδηροδρομικού σταθμού της πρωτεύουσας της Αργεντινής

Ιντεπεντιέντε οι "κόκκινοι διάβολοι" της Λατινικής Αμερικής




Είναι η ομάδα που κατέχει τα περισσότερα Copa Libertadores στην ιστορία της διοργάνωσης, έχοντας μάλιστα το ρεκόρ των περισσότερων συνεχόμενων παρουσιών (4) στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Η Club Atletico Independiente αποτελεί μία εκ των "big five"  του αργεντίνικου ποδοσφαίρου και σε τίτλους υπολείπεται μόνο απο τις Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς.

10/8/24

Ατλέτικο Μινέιρο οι "ασπρόμαυροι" του Μπέλο Οριζόντε


Μπορεί η Ατλέτικο Μινέιρο να μην έχει τις μεγάλες επιτυχές σε πανβραζιλιάνικο επίπεδο όπως η άσπονδη" φίλη της Κρουζέιρο, παρόλα αυτά στο Μπέλο Οριζόντε αλλά και σε όλη την πολιτεία έχει τους περισσότερους οπαδούς. Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι απο την αρχή της ίδρυσης της άνοιξε τις πύλες της σε όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις κερδίζoντας τον τίτλο του "συλλόγου του λαού".

Colo Colo El Eterno Campeon


Είναι το κορυφαίο κλαμπ στην ιστορία του χιλιανού ποδοσφαίρου, έχει τους περισσότερους οπαδούς και μέχρι πριν απο λίγα χρόνια ήταν και η μοναδική ομάδα που είχε κατακτήσει διεθνείς τίτλους. Παράλληλα η Κόλο Κόλο βρίσκεται στην πρώτη εικοσάδα των τοπ κλαμπ της Λατινικής Αμερικής.

Ρίβερ Πλέιτ συλλέκτης τίτλων


Η Διεθνής Ομοσπονδία Στατιστικής και Ποδοσφαίρου την έχει ανακηρύξει για τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 ένατη στην λίστα με όλα τα κλαμπ του κόσμου. Η Ρίβερ Πλέιτ είναι η ρέκορντμαν κατακτήσεων των εγχώριων τίτλων και μαζί με την "άσπονδη" φίλη της Μπόκα Τζούνιορς συνθέτουν ένα απο τα κορυφαία ποδοσφαιρικά ντέρμπι του πλανήτη.

6/8/24

Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε οι "φοιτητές" της Χιλής


Αποτελεί το αντίπαλον δέος της Κόλο Κόλο στην Χιλή, αφού έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους σε εθνικό επίπεδο, ενώ πρόσφατα κατέκτησε και τίτλο σε επίπεδο Λατινικής Αμερικής. Η Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε που όπως προκύπτει και απο το όνομα ιδρύθηκε απο φοιτητές, πέρασε απο "σαράντα κύμματα" μέχρι την καθιέρωση.

Φλουμινένσε οι "τρικολόρ" της Βραζιλίας

Έχει δώσει το παρών σε όλα τα πολιτειακά Πρωταθλήματα της πολιτείας του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όμως η μεγαλύτερη διάκριση για την Φλουμινένσε, ήρθε το 1949 όταν τιμήθηκε με το Ολυμπιακό Κύπελλο απο την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.