www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

10/9/24

Στον υπόλοιπο κόσμο


Κάτι λιγότερο απο δύο χρόνια απομένουν απο την έναρξη του 23ου Παγκοσμίου Κυπέλλου που για πρώτη φορά θα διοργανωθεί σε τρείς χώρες, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό και ήδη σε κάποιες ομοσπονδίες έχει ξεκινήσει η προκριματική φάση όπως στην Λατινική Αμερική και στην Αφρική.

Στην Ασία βρισκόμαστε στον τρίτο γύρο όπου μετέχουν 18 ομάδες χωρισμένες σε τρείς ομίλους των 6 ομάδων διεκδικώντας τις 8 απ'ευθείας προκρίσεις συν την μία θέση μέσω των πλέι-οφ. Οι δύο ομάδες απο κάθε όμιλο θα πάρουν την πρόκριση, ενώ οι τρίτες και οι τέταρτες θα φτιάξουν δύο ομίλους των τριών ομάδων στον τέταρτο γύρο, όπου οι νικήτριες θα προκριθούν επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι δεύτερες ομάδες θα δώσουν αγώνες μέσα-έξω, ούτως ώστε να έχουν μία ακόμη ευκαιρία πρόκρισης στο διηπειρωτικό μπαράζ.

Στον 1ο όμιλο η δις πρωταθλήτρια Ασίας ομάδα του Κατάρ γνώρισε την εντός έδρας ήττα απο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 3-1 αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 38'  με τον Άλ Χασάν, αλλά στο 68', στο 80' και στο 90+4' οι Αμπντάλα, Ιμπραχίμ και Σαλέχ διαμόρφωσαν το τελικό σκόρ.

Στο Φουλαντζάχρ το Ιράν πήρε την νίκη απέναντι στο Κιργιστάν με το γκολ του Ταρεμί στο 34', ενώ ποδαρικό με το δεξί έκανε και το Ουζμπεκιστάν κόντρα στην Βόρεια Κορέα με το γκόλ του Μασαρίποφ στο 20', ενώ στο 40' ο Γιουσούποφ απέκρουσε πέναλντι του Κάνγκ.

Στην Βιεντιάν στο Λάος όπου διεξήχθη το παιχνίδι ύστερα απο απόφαση της ομοσπονδίας της Βορείου Κορέας, Βόρεια Κορέα και Κατάρ έμειναν στο 2-2. Ο Σόνγκ άνοιξε το σκορ στο 19', στο 28' ο Γιάνγκ Κουκ Τσολ δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα με τον Αφίφ να ισοφαρίζει στο 31'.

Στο 44' ο  Αλμοέζ Αλί έδωσε προβάδισμα για το Κατάρ, αλλά στο 51' ο Κάνγκ Κουκ Τσόλ ισοφάρισε στο τελικό 2-2. Στο Μπισκέκ ο Κόγιο έβαλε μπροστά το Κιργιστάν, στο 17' ο Σομουρόντοφ ισοφάρισε σε 1-1, αλλά στο στο 35' ο Αμπντουραχμάνοφ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Στο 45' ο Αλικούλοφ και στο 72' ο Ουρούνοφ ανέτρεψαν την κατάσταση, έδωσαν την νίκη στους Ουζμπέκους με 3-2, οι οποίοι έχουν κάνει το 2 στα 2 στον όμιλο τους. Το απόλυτο έκανε και το Ιράν μετά την σημαντική εκτός έδρας νίκη που πέτυχε στο Άλ Αϊν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τον Γκαγιεντί να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου στο 45+3'.

Στον 2ο όμιλο στην Σεούλ η Νότια Κορέα "κόλλησε" στο 0-0 απέναντι στην Παλαιστίνη, ενώ το Ιράκ στην Μπάσρα επικράτησε του Ομάν με 1-0 με το γκολ του Χουσείν στο 13'. Στο Αμμάν Ιορδανία και Κουβέϊτ ήρθαν ισόπαλες 1-1 με τα γκολ των Άλ Ταμαρί στο 14' και Νάσερ στο 90+2' με πέναλντι.

Για την δεύτερη αγωνιστική, στο Μασκάτ ο Χβάνγκ Χιτσάν έδωσε το προβάδισμα μόλις στο 10' για τους "τίγρεις της Ασίας", αλλά στο 45+2' με αυτογκολ ο Γιούνγκ σκόραρε για το Ομάν. Στο 82' ο Σον και στο 90+11' ο Γιο έδωσε την νίκη στην Νότια Κορέα με 3-1.

Στην ουδέτερη Κουάλα Λουμπούρ η Ιορδανία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιαζάν Αλναιμάτ που πέτυχε δύο τέρματα στο 5' και στο 50' να πάρει την νίκη, με τον Νούρ Αλραβαμπντέχ στο 72' να διαμορφώνει το τελικό 3-1 κόντρα στην Παλαιστίνη η οποία είχε προσωρινά ισοφαρίσει στο 41' με τον Βεσάμ Αμπού Αλί.

Στο γειτονικό Κουβέϊτ το Ιράκ βρέθηκε απο πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γκχαρέμπ με απευθείας κόκκινη κάρτα μόλις στο 7', όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να το κεμεταλευτόύν κια έτσι το 0-0 "σφράγισε" τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Στον 3ο όμιλο στην Σαϊτάμα η Ιαπωνία "διέλυσε" την Κίνα με 7-0 με τον Μιναμίνο να πετυχαίνει δύο τέρματα και απο ένα οι Έντο, Μιτόμα, Ίτο, Μαέντα και Κούμπο, η έκπληξη όμως ήρθε σtο "Γκόλντ Κόουστ" της Αυστραλίας όπου τα "καγκουρό" γνώρισαν εντός έδρας ήττα απο το Μπαχρέιν με 1-0.

Το γκολ πέτυχε με αυτογκόλ ο Σούταρ, για τους "socceroos" οι οποίοι αγωνιζόντουσαν απο το 77' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Γένγκι. Στην Τζέντα οι Ινδονήσιοι προηγήθηκαν στο 19' με τον Ορατμανγκοεν, ο Άλ Τζουβαίρ ισοφάρισε στο 45+3' με το 1-1 να παραμένει έως το τέλος του παιχνιδιού αφού οι γηπεδούχοι είχαν χαμένο πέναλντι στο 79' με τον Τζενέρ να αποκρούει το χτύπημα του Σαλέμ.

Οι Άραβες πάντως κατάφεραν στο Νταλιάν να επικρατήσουν κόντρα στην Κίνα παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Λαγιάμι, αλλά στο 39' και στο 90' ο Καντές ανέτρεψε το αποτέλεσμα και έδωσε την νίκη στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι που αγωνιζόταν και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κάνο στο 19'.

Στην Τζακάρτα η Αυστραλία έκανε νέο στραβοπάτημα μένοντας στο ¨στείρο" 0-0, με την Αυστραλία να έχει δοκάρι με τον Ιρακούντα. Στην Ρίφα οι "σαμουράι" "καθάρισαν" με συνοπτικές διαδικασίες το Μπαχρέιν, με τους Ουέντα και Μορίτα να πετυχαίνουν απο δύο τέρματα και τον Ογκάβα να διαμορφώνει το τελικό 5-0 για το συγκρότημα του Χατζίμε Μοριγιάσου.

Στην Αφρική οι 54 ομοσπονδίες που έγιναν 53 λόγω της αποχώρησης της Ερυθραίας χωρίστηκαν σε 9 γκρούπ των έξι ομάδων, με τους νικητές του κάθε γκρουπ να παίρνει την απευθείας πρόκριση, ενώ οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι θα διεκδικήσουν την μία θέση που οδηγεί στο διηπειρωτικό μπαράζ.

Ήδη έχουν διεξαχθεί οι τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, με την Αίγυπτο να έχει την πρωτοπορία στον πρώτο όμιλο, το Σουδάν στον δεύτερο, ενώ Ρουάντα και Νότια Αφρική ισοβαθμούν στην κορυφή του τρίτου ομίλου με 7 βαθμούς, με την Ρουάντα να έχει κερδίσει το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι με 2-0.

Στον 4ο όμιλο το Καμερούν είναι στην πρώτη θέση με ένα βαθμό διαφορά απο την Λιβύη με 8 έναντι 7, το Μαρόκο στον 5ο και η Ακτή Ελεφαντοστού στον 6ο με απόσταση ενός βαθμού μπροστά απο την Λιβύη με 10 έναντι 9.

Στον 7ο Αλγερία και Μοζαμβίκη ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς, με τους Αλγερινούς να έχουν επικρατήσει εκτός έδρας της Μοζαμβίκης στο Μαπούτο, αλλά οι Βορειοαφρικάνοι ηττήθηκαν εντός έδρας απο την Γουινέα τον Ιούνιο.

Στον 8ο προηγείται η Τυνησία και στον 9ο τα νησιά Κόμορος και η Γκάνα ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς, με τα Κομόρος να επικρατούν στην έδρα τους κόντρα στα "μαύρα αστέρια".

Στην Βόρεια και Κεντρική Αμερική, βρισκόμαστε στον δεύτερο γύρο όπου οι 30 ομάδες έχουν χωριστεί σε έξι ομίλους των πέντε ομάδων, με τις δύο πρώτες ομάδες να παίρνουν την πρόκριση για τον τρίτο γύρο. Εκεί θα σχηματιστούν τρείς όμιλοι των τεσσάρων ομάδων απο τους οποίους οι τρεις πρώτοι παίρνουν την απευθείας πρόκριση για την τελική φάση  




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...