www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

11/9/24

Το αντίο δύο μεγάλων


 

Η 7η και η 8η αγωνιστική των προκριματικών στην Νότια Αμερική, πέρα απο το αγωνιστικό κομμάτι ξεχώρισε για την αποθέωση που γνώρισε ο Άνχελ Ντι Μαρία απο το κοινό της Αργεντινής μετά την ανακοίνωση του ότι αποχωρεί απο την Εθνική Αργεντινής, αλλά και την αντίστοιχη ανακοίνωσή του Λούις Σούαρες ότι το παιχνίδι κόντρα στην Παραγουάη θα ήταν το τελευταίο του με την φανέλα της "σελέστε".

Στο "Μονουμεντάλ" η αναμέτρηση της Αργεντινής με την Χιλή πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού τιμήθηκε ο Άνχελ Ντι Μαρία ο οποίος πριν απο λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι αποσύρεται απο την εθνική έχοντας 145 συμμετοχές τρίτος στην σχετική λίστα μαζί με τον Χαβιέ Ζανέτι και 31 γκολ έκτος στην σχετική λίστα μαζί με τον Γκονσάλο Ιγκουαίν. 

Όπως ήταν λογικό το κλίμα ήταν φορτισμένο συγκινησιακά, με τον Μέσι να στέλνει μήνυμα μέσω βίντεο και με τους συμπαίκτες του να τον πετάνε ψηλά στον αέρα. Στο αγωνιστικό ΜακΆλιστερ στο 48', Άλβαρες στο 84' και Ντιμπάλα στο 90+1' έδωσαν μία ακόμη νίκη στην "μπιανκοσελέστε" κόντρα στην Χιλή η οποία παραμένει χαμηλά στην βαθμολογία.

Στο Μοντεβίδεο επίσης εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές για το αντίο του Λούις Σούαρες στην τελευταία του παρουσία με την Ουρουγουάη ύστερα απο 143 παιχνίδια δεύτερος στην σχετική λίστα και 69 τέρματα κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών. Στο αγωνιστικό κομμάτι κόντρα στην Παραγουάη στην οποία έκανε ντεμπούτο ο Αργεντίνος Γκουστάβο Άλφαρο, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, έμεινε στο 0-0 παίζοντας χωρίς έξι σημαντικούς παίκτες λόγω τιμωρίας για τα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί στον ημιτελικό του Copa America.

Στην Κουριτίμπα η Βραζιλία κόντρα στο Εκουαδόρ έψαχνε μια νίκη ύστερα απο τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και κατάφερε να την πέτυχε χάρις στο γκολ του Ροδρίγκο στο 30'. Απο την άλλη οι φιλοξενούμενοι που είχαν στον πάγκο για πρώτη φορά τον Αργεντίνο Σεμπάστιαν Μπεκακέσε είχαν την ευκαιρία να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις με τον Καϊσέδο και έτσι διατηρήθηκε η παράδοση που θέλει την Βραζιλία να μην έχει γνωρίσει την ήττα απο το Εκουαδόρ εντός έδρας σε επίσημο παιχνίδι. 

Στην Λίμα το Περού έψαχνε το πρώτο του "τρίποντο" και στο 68' προηγήθηκε με τον Κάλενς, όμως στο 82' ο Ντίας διαμόρφωσε το τελικό 1-1, διατηρώντας έτσι την θετική παράδοση που θέλει τους "καφετέρος" να μην χάνουν στο Περού εδώ και 10 παιχνίδια

Στο Έλ Άλτο η Βολιβία εκμεταλλευόμενη το υψόμετρο αλλά και την αλλαγή προπονητή με τον Όσκαρ Βιγιέγκας να διαδέχεται τον Ζάγκο επικράτησε με 4-0 της Βενεζουέλας με τα γκολ των Βάκα στο 13', με πέναλντι στο 45+5' απο τον Αλγκαρανάς, Τερσέρος στο 46' και Μοντέιρο στο 89'.

Για την 8η αγωνιστική, στην Μπαρανκίγια η Κολομβία πήρε μια μίνι εκδίκηση απο την Αργεντινή για τον προ δύο μηνών χαμένο τελικό του Copa America. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25' με κεφαλιά του Μοσκέρα, στο 48' ο Γκονζάλες ισοφάρισε αλλά στο 60' με πέναλντι του Χάμες Ροντρίγκες, η Κολομβία πήρε την νίκη με 2-1 και ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο βροχερό Ματουρίν η Βενεζουέλα κόντρα στην ελλιπή Ουρουγουάη προσπάθησε να φτάσει στην νίκη με τον Ροσέ να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.  Απο τον Νοέμβριο του 2011 είχε να κερδίσει η Βολιβια το Περού σε προκριματική φάση και ήρθε ο πρώτος σκόρερ της "τρι" ο Ενέρ Βαλένσια στο 54' με κεφαλιά να "γράψει" το τελικό 1-0. 

31 χρόνια είχε να κερδίσει η Βολιβία μέσα στην Χιλή και κατάφερε να το πετύχει με τα γκολ των Αλγκαρανάς στο 13' και Τερσέρος στο 45+3', με την απογοητευτική "ρόχα" σε αυτή την προκριματική φάση να ισοφαρίζει προσωρινά στο 39' ο Βάργκας. Στην Ασουνσιόν με το γκόλ του Γκόμες στο 20' η Παραγουάη επικράτησε της Βραζιλίας με 1-0 και ανέβηκε στην έβδομη θέση

Η βαθμολογία(Σε 8 αγωνιστικές)

1. Αργεντινή 18

2. Κολομβία 16

3. Ουρουγουάη 15

4. Εκουαδόρ 11

5. Βραζιλία 10

6. Βενεζουέλα 10

7. Παραγουάη 9

8. Βολιβία 9

9. Χιλή 5

10. Περού 3


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...