www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

3/2/13

Από κυνηγός, κυνηγημένη…


Ξεκίνησε τη χρονιά γεμάτη όνειρα και ζωντάνια μετά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου με τον πλέον ανέλπιστο τρόπο. Ωστόσο η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, κατάφερε να φτάσει σε χρόνο ρεκόρ από το ζενίθ στο ναδίρ, απογοητεύοντας τους οπαδούς της. Πλέον, μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Νιούκαστλ με 3-2 αποχαιρετά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και δεν είναι μόνον αυτό.

Τους περασμένους Απρίλιο και Μάιο οι «μπλε» με οδηγό τον Ντιντιέ Ντρογκμπά έκαναν όλον τον πλανήτη να παραμιλάει. Αρχικά, με την επική πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα και ακολούθως με την άλωση του «Αλιάνζ Αρίνα» και την ανύψωση του κυπέλλου στον γερμανικό ουρανό σε βάρος της Μπάγερν Μονάχου και μάλιστα στη διαδικασία των πέναλτι!


Αν κάποιος σε εκείνο το σημείο έλεγε πως εννέα μήνες αργότερα οι Λονδρέζοι θα ήταν από τον Δεκέμβρη εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και με μοναδικό στόχο για τρόπαιο το κύπελλο Αγγλίας και αυτό υπό προϋποθέσεις, θα τον πέρναγαν για τρελό! Όμως η ζωή είναι απρόβλεπτη και όλα γίνονται. Δυστυχώς, στο σύλλογο του «Στάμφορντ Μπριτζ» παίζεται το αρνητικό σενάριο.

Όπως, λέει και ο θυμόσοφος λαός: «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Επομένως, τη μεγαλύτερη ευθύνη –όχι βεβαίως την αποκλειστική- για την πτώση του κλαμπ φέρει ο ιδιοκτήτης της, Ρομάν Αμπράμοβιτς. Εννοείται πως ο γαλαντόμος Ρώσος μεγιστάνας ήταν εκείνος ο οποίος μετέτρεψε την Τσέλσι από κομπάρσο της Πρέμιερ Λιγκ την σε πρωταγωνίστρια. Ωστόσο, μετά την απομάκρυνση του Ζοσέ Μουρίνιο αναζητά εναγωνιωδώς, το πρόσωπο εκείνο που θα φέρει τη σταθερότητα, κρατώντας παράλληλα το σύλλογο μέσα σε όλους τους στόχους μέχρι και το τέλος της εκάστοτε αγωνιστικής περιόδου χωρίς ωστόσο επιτυχία.


Οι κινήσεις του παρά την αποδεδειγμένη εγκάρδια ενασχόλησή του με το αντικείμενο επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι συνεχείς εναλλαγές προπονητών δεν κατάφεραν τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα, αφού οι ποδοσφαιριστές δεν προλαβαίνουν να μπουν στη φιλοσοφία του εκάστοτε τεχνικού. Εξαίρεση αποτέλεσε η τοποθέτηση του Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο των τετράκις πρωταθλητών Αγγλίας, η οποία πρόσθεσε εν τέλει και τον πολυπόθητο τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επειδή τα ελληνικά ρητά είναι για όλες τις περιπτώσεις, έτσι και για τον 46χρονο επιχειρηματία τρώγοντας του άνοιξε η όρεξη βλέποντας πως έφτασε ξανά ο καιρός να κοντράρει με ίσες αξιώσεις τις ομάδες του Μάντσεστερ. Ως ένα σημείο προχώρησε ορθά σε ανανέωση, παρά την απώλεια του υπερπολύτιμου Ιβοριανού στράικερ, όπως και την προσθήκη στο ρόστερ ανερχόμενων ποδοσφαιριστών όπως τους Όσκαρ και Εντέν Αζάρ.  Παρόλα αυτά θα έπρεπε να γνωρίζει ότι κάθε κίνηση έχει το τίμημά της.


Όταν εμπλουτίζεται ή αλλάζει το υλικό και γίνεται προσπάθεια να τεθούν καινούριες βάσεις σε μια ομάδα, χρειάζεται χρόνος και επομένως υπομονή γιατί θα υπάρξουν στην πορεία προβλήματα λόγω της ανομοιογένειας. Αντιθέτως, εκείνος δεν την επέδειξε. Καλώς ή κακώς έδιωξε τον Ιταλό τεχνικό για να βελτιώσει το κλίμα και έφερε στη θέση του μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις τόσο εντός, όσο και εκτός αποδυτηρίων.

Βλέποντας την κατάσταση να χειροτερεύει προχώρησε στη συνέχεια σε πιο ριζοσπαστικές κινήσεις, με αποκορύφωμα την απόφασή του για αποχώρηση του Φρανκ Λάμπαρντ το προσεχές καλοκαίρι, ενός παίκτη-συμβόλου για τους φίλους των «μπλε» μαζί με τον Τζον Τέρι. Το ακόμη πιο παράδοξο είναι πως ο Άγγλος μέσος διανύει περίοδο δεύτερης νιότης όντας «όαση» στην… έρημο των θετικών αποτελεσμάτων.


Στην αντίπερα όχθη, ο Μπενίτεθ φαίνεται να δικαιώνει τους πολέμιούς του, καθώς συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο όπως τότε που καθοδηγούσε τη Λίβερπουλ. Σημαντικές νίκες σε συνάρτηση με απρόσμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, όπως εκείνο στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σαουθάμπτον (2-2). Με την τελευταία ήττα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» την έθεσε ουσιαστικά εκτός στόχου για την ανάκτηση των «σκήπτρων» ύστερα από τρία χρόνια.

Να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα καλά θα ήταν. Τότεναμ και Έβερτον βρίσκονται μόλις έναν και τέσσερις βαθμούς αντίστοιχα πίσω από την Τσέλσι στην κούρσα της λίγκας. Αμφότερες οι διώκτριες έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν σε τελική εξορία της παρέας του Πετρ Τσεχ από τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε απευθείας, είτε μέσω του τρίτου προκριματικού γύρου! Τα μεν «σπιρούνια» λόγω υλικού, τα δε «ζαχαρωτά» εξαιτίας της συνοχής που διαθέτουν και του πολυμήχανου Ντέιβιντ Μόγιες. Πάντως και οι δύο στηρίζονται δικαιολογημένα στην αστάθεια που επικρατεί στους δις κυπελλούχους Ευρώπης.

Τελικά, ο σύλλογος που την περασμένη δεκαετία έβαλε τέλος στον… δικομματισμό των «κόκκινων διαβόλων» και της Άρσεναλ στην Αγγλία, όπως και την απαρχή εισόδου μη παραδοσιακών δυνάμεων στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, στην παρούσα περίοδο έφτασε στο σημείο αντί να κυνηγάει τίτλους, να νιώθει την «καυτή» ανάσα εκείνων που θέλουν να την αφήσουν εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της επόμενης σεζόν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα προκαλέσεις τεράστιους τριγμούς στα θεμέλια των Λονδρέζων με ανυπολόγιστες συνέπειες!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...