www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

1/2/13

Hasta luego matador Louka




«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις κινήσεις του Μανόλο Σαλβαδόρ. Ο Βύντρα έρχεται στην ομάδα για να πάρει φανέλα βασικού και ότι τον επιλέξαμε με αυτό το κριτήριο πρέπει να τον κάνει υπερήφανο. Εγώ πάντως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος». Τάδε έφη, Χουάν Ιγνάσιο. Ο προπονητής της Λεβάντε που έκλεισε για τον επόμενο ενάμιση χρόνο τον «άμπαλο» όπως τον αποκαλούσαν κάποιοι Έλληνα αμυντικό.


Με οκτώ και πλέον χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, έχοντας 203 συμμετοχές και 12 γκολ (42 συμμετοχές στην Εθνική), η διοίκηση του «τριφυλλιού» αποφάσισε πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δε κάνει πλέον για τον σύλλογο. Αλήθεια ποιος πήρε αυτή την «εξαιρετική» απόφαση; Ποιόν ή ποιους αλήθεια άκουσαν οι «φωστήρες» στο «πράσινο στρατόπεδο»;

Ο Βύντρα αποτέλεσε των τελευταίο των «μοϊκανών», μιας ομάδας που σιγά-σιγά αποψιλώθηκε. Γιατί καλώς ή κακώς, την τελευταία διετία από τον Παναθηναϊκό, απομακρύνθηκαν ποδοσφαιριστές, όπως ο Λέτο, ο Σισέ, ο Ζιλμπέρτο, ο Καραγκούνης, ο Σαλπιγγίδης. Στις 30 Ιανουαρίου του 2013, είχε φτάσει πλέον η ώρα του τίμιου… πολεμιστή Λουκά Βύντρα.

Και ο όρος «πολεμιστής» δεν εκφράζει μόνο την αγωνιστική του δυναμική και το «τσαγανό» του εντός των αγωνιστικών χώρων (αυτό το αναγνωρίζουν μέχρι και οι εχθροί του), αλλά την «καρδιά» που επέδειξε μακριά από το χορτάρι για τα όσα άκουγε κατά καιρούς από ένα μέρος της «πράσινης» κερκίδας.

Αλλά ναι… ξέχασα. Αυτοί ξέρουν πάντα πιο είναι το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Γιατί τον αγαπάνε περισσότερο από τους υπόλοιπους οπαδούς της ομάδας. Και γνωρίζουν και περισσότερη μπάλα από τον κάθε Τεν Κάτε, Φερέιρα, Ρότσα, Φάμπρι, Σουμ και άλλους πραγματικούς τεχνικούς που πάντα έσταζαν… μέλι για τον Βύντρα και ξεκινούσαν την ενδεκάδα από αυτόν.

Όποια και αν είναι η άποψη του καθενός για τον παίκτη Βύντρα, δεδομένο είναι πως παίκτες με το χαρακτήρα του σπανίζουν από τα ελληνικά γήπεδα. Αποδοκιμάστηκε αρκετές φορές από οπαδούς του Παναθηναϊκού(;) και αποτέλεσε σάκο του μποξ σε δημοσιογραφικά κείμενα (εκείνα που τον έστελναν στον Ολυμπιακό). Όμως εκείνος δεν «ράγισε» ποτέ. Αντίθετα δούλευε όλο και περισσότερο για να βελτιωθεί και τελικά να φτάσει να αγωνίζεται από δω και στο εξής στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αυτό της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Hasta luego matador Louka


Υ.Γ «Ο Βύντρα πάντα κάνει το κάτι παραπάνω. Δεν κρύβεται στον αγώνα. Δεν τον νοιάζει να κάνει το λάθος. Θα τρέξει να διορθώσει το λάθος του συμπαίκτη του κι ας μην τα καταφέρει. Αυτό είναι που τον στοχοποιεί. Την ίδια ώρα που οι άλλοι κρύβονται αυτός τρέχει για την ομάδα», είχε αναφέρει κάποτε ο Ότο Ρεχάγκελ.

Υ.Γ1. Ούτε αυτός ήξερε από μπάλα;


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...