www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

24/1/13

Είναι τρελοί αυτοί οι Ουαλοί


Η Σουόνσι ετοιμάζεται να ρίξει ένα κάστρο ή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός: «Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα». Οι «κύκνοι» είναι ένα βήμα κοντά στο να… εισβάλουν στην αγγλική ποδοσφαιρική ιστορία ως η πρώτη ουαλική ομάδα που θα κατακτήσει το Λιγκ Καπ της χώρας των «τριών λιονταριών». Άλλωστε το τελευταίο τους εμπόδιο που ακούει στο όνομα, Μπράντφορντ, προέρχεται από την τελευταία επαγγελματική κατηγορία.

Οι «τζακς» είναι αποτέλεσμα μιας χρόνιας συστηματικής δουλειάς. Βήμα-βήμα, αργά και σταθερά ανέβηκαν τα «σκαλοπάτια» των πρωταθλημάτων μιας άλλης χώρας ουσιαστικά. Πλέον, θεωρούνται μια υπολογίσιμη δύναμη της Πρέμιερ Λιγκ που… γλυκοκοιτάζει την έξοδο στην Ευρώπη. Η επιβεβαίωση της νοικοκυροσύνης του συλλόγου επήλθε με την φυγή του Μπρένταν Ρότζερς.


Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι περίμεναν πως μετά το πέρας της συνεργασίας με τον Βορειοϊρλανδό τεχνικό θα άρχιζε η πτώση της ομάδας. Όχι μόνο δε συνέβη το  παραπάνω σενάριο, αλλά αντιθέτως ο Μίκαελ Λάουντρουπ ανέβασε ακόμη ψηλότερα τον πήχη, καθώς η Σουόνσι αναμένεται να τερματίσει πιο ψηλά από την ενδέκατη θέση που είχε καταλήξει πέρυσι. Παράλληλα, οι πιθανότητες βρίσκονται με το μέρος της ώστε να πάρει για πρώτη φορά ένα τόσο σημαντικό τρόπαιο, που ταυτόχρονα θα της δώσει το εισιτήριο για τη συμμετοχή στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ!

Είναι ηλίου φαεινότερον πως με μια διοίκηση τόσο προσηλωμένη στις υποχρεώσεις της, μετρημένη στις κινήσεις της και με υπομονή όπως είναι αυτή του Χιου Τζέκινς, το «Λίμπερτι» αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές. Ίσως, το όνομα του κλαμπ ακουστεί την ερχόμενη σεζόν μέχρι την άλλη άκρη της Γηραιάς Ηπείρου! Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, διότι πριν από μόλις οκτώ χρόνια αγωνίζονταν στην Λιγκ 2, δηλαδή τρεις κατηγορίες χαμηλότερα και την τελευταία επαγγελματική. Εκεί που βρίσκεται ήδη το τελευταίο της εμπόδιο στη διαδρομή που διάνυσε για την άρση του Λιγκ Καπ, οι «μπάνταμς»!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...