www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

25/10/20

Ιβάν Καβιεδες "El Nine"

Ήταν ο άνθρωπος που στις 7 Νοεμβρίου του 2001 πέτυχε το γκολ που έστειλε την εθνική ομάδα του Εκουαδόρ για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ιβάν Καβιέδες μάλιστα ήταν και αυτός που κληρονόμησε την φανέλα με τον νούμερο 10 μετά την αποχώρηση του Άλεξ Αγκινάγκα.

Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1977 στην πόλη Santo Domingo de los Colorados και ξεκίνησε τα επαγγελματικά του βήματα από την Έμελεκ με την οποία αγωνίστηκε από το 1995 έως το 1998 με 63 συμμετοχές και 49 γκολ από τα οποία τα 43 πέτυχε μόνο σε μια σεζόν. Ουσιαστικά αυτό ήταν το διαβατήριο του για να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι με πρώτο σταθμό την Περούτζια στην Ιταλία την περίοδο 1998-1999.

Δεν κατάφερε όμως να πείσει με την απόδοσή του παρότι είχε 14 συμμετοχές με 4 γκολ και έτσι την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Ισπανία και την Θέλτα. Στο "Μπαλαίδος" αγωνίστηκε  μόνο σε 6 παιχνίδια και μέχρι το 2003 δινόταν δανεικός σε Πουέμπλα(Μεξικό), Ρεάλ Βαγιαδολίδ(Ισπανία), Πόρτο(Πορτογαλία) και στην Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ(Εκουαδόρ).

Ουσιαστικά ο Καβιέδες ποτέ δεν κατάφερε να στεριώσει σε κάποιον σύλλογο υπήρξαν μάλιστα και ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε όπως η Πουέμπλα, η Ντεπορτίβο Κίτο και η Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ. Είχε και ένα μικρό πέρασμα από τα αγγλικά γήπεδα με την φανέλα της Κρύσταλ Πάλας με μόλις 6 συμμετοχές αλλά την περίοδο του Ιανουαρίου του 2005 έφυγε από το "Σέλχαστ Πάρκ".

Επιστροφή στην Λατινική Αμερική όπου μετά από ένα μικρό πέρασμα από την Αργεντινή και τους Αρχεντίνος Τζούνιορς  κατέληξε στην χώρα του από όπου αγωνίστηκε σε διάφορους συλλόγους όπως την Μακάρα, την Ντεπορτίβο Νασιονάλ και τους Αούκας. Ακολούθησε η Liga Deportiva Universitaria de Loja όπου προπονητής είναι ο πρώην συμπαίκτης του Άλεξ Αγκινάγκα διεκδικώντας τις όποιες ελπίδες που έχει για να αγωνιστεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Ουνιβερσιτάρια Πορτοβιέχο, Aguillas, Club Deportivo Santo Domingo

Στις 14 Οκτωβρίου του 1998 σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Βραζιλία στην Ουάσινγκτον έκανε το ντεμπούτο του με τους "la tri". Πήρε μέρος στο Κόπα Αμέρικα του 1999 και ήταν αυτός που με το γκολ του απέναντι στην Ουρουγουάη "σφράγισε" το εισιτήριο για την παρθενική συμμετοχή σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας.

Αγωνίστηκε στα δύο από τα τρία παιχνίδια του ομίλου με το Μεξικό ως βασικός και με την Κροατία μπαίνοντας ως αλλαγή. Τέσσερα χρόνια αργότερα στην Γερμανία αγωνίστηκε και στα τέσσερα παιχνίδια της ομάδας του απέναντι σε  Πολωνία, Κόστα Ρίκα όπου πέτυχε και γκολ και με την Αγγλία ως αλλαγή, ενώ απέναντι στους οικοδεσπότες ξεκίνησε βασικός.

Μάλιστα ο πανηγυρισμός του για το γκολ απέναντι στους Κεντροαμερικάνους, φορώντας μια κίτρινη μάσκα Σπάιντερμαν και σηκώνοντας τα χέρια του ψηλά, ήταν φόρος τιμής στο συμπαίκτη του Οτιλίνο Τενόριο που είχε χάσει την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2005. 

Τελευταία του παρουσία στις 9 Ιουνίου του 2011 σε ένα φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Κόστα Ρίκα στην Αταχουάλπα. Συνολικά έχει 57 συμμετοχές έχοντας πετύχει και 17 γκολ που τον φέρνει έκτο στην σχετική λίστα.





  




     
  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...