www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

17/11/22

Κακά Ο "άνθρωπος του Θεού"

Όταν το 2007 πήρε την Χρυσή Μπάλα ήταν ο τελευταίος που πήρε αυτόν τον τίτλο πριν οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο για μια δεκαετία μονοπωλήσουν τον τίτλο. Ο Ricardo Izecson dos Santos Leite η Κακά που είναι περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό είναι ένας απο τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του.

Γεννήθηκε στις 22 Απριλίου του 1982 στην πόλη Γκάμα και εν αντιθέσει με τους περισσότερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές καταγόταν απο μια οικογένεια της μεσαίας τάξης. Είχε την δυνατότητα να ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο παράλληλα και με το σχολείο, μαζί με τον μικρότερο αδερφό του  τον Ροντρίγκο που ήταν αυτός που τον φώναζε Κακά μιας και δεν μπορούσε να προφέρει το Ρικάρντο  αλλά και τον ξάδερφό του Εντουάρντο Ντελάνι 

Σε ηλικία 7 ετών θα μετακομίσει με την οικογένειά του Σάο Πάολο εκεί όπου θα ξεκινήσει να παίζει ποδόσφαιρο σε μια νεανική τοπική ομάδα που ονομαζόταν "Alphaville", όπου θα τον εντοπίσουν οι σκάουτερ της Σάο Πάολο και θα τον εντάξουν στις ακαδημίες της.

Σε ηλικία 15 ετών θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο αλλά τρία χρόνια αργότερα στα 18 του έτη λίγο έλειψε όλα αυτά που ονειρεύονταν να καταστραφούν. Ένα ατύχημα όταν χτύπησε το κεφάλι στον πάτο της πισίνας στο θαλάσσιο πάρκο στο Κάλντας Νόβας όπου ζούσαν οι παππούδες, του προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στον λαιμό, ενώ ήταν τυχερός αφού το χτύπημα θα μπορούσε να προκαλέσει και παράλυση .

Τότε ήταν που στράφηκε προς τον Θεό, τοποθέτησε ένα ειδικό κολλάρο στον λαιμό και έμεινε για δύο μήνες εκτός προπονήσεων. Τον Φεβρουάριο του 2001 θα κάνει ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα και μέχρι το καλοκαίρι του 2003 θα πραγματοποιήσει 125 συμμετοχές πετυχαίνοντας 47 τέρματα.

Εκείνη την περίοδο συμπαίκτης του θα είναι ο Λεονάρντο ο οποίος είχε επιστρέψει στην Βραζιλία. Είναι αυτός ο οποίος θα τον προτείνει στον Αντριάνο Γκαλιάνι με τον ισχυρό άνδρα της Μίλαν να έρχεται σε συμφωνία με τους "τρικολόρ" προσφέροντας το ποσό των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ για να τον φέρει στην Ευρώπη. 

Στην πρώτη του χρονιά θα κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στην Πόρτο και το Πρωτάθλημα, το Ιταλικό Σούπερ Καπ και το Διηπειρωτικό κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς. Η δεύτερη σεζόν θα ξεκινήσει με το Ιταλικό Σούπερ Καπ, ενώ θα είναι φιναλίστ στον περίφημο τελικό της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Λίβερπουλ.

Η αποχώρηση του Σεφτσένκο το καλοκαίρι του 2006 θα του προσδώσει έναν ακόμα πιο ενεργό ρόλο αφού παράλληλα με τον ρόλο του στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αγωνιζόταν στην επίθεση παίζοντας πολλές φορές ως δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Ιντζαγκι.

Θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο Champions League με δέκα γκολ και θα φτάσει μέχρι τον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας όπου η Μίλαν θα πάρει την εκδίκηση της για τον προ διετίας χαμένο τελικό και θα κατακτήσει τον τίτλο.

Θα κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στην Σεβίλλη και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς όπου θα σκοράρει κιόλας. Τον Ιανουάριο του 2009 το BBC θα αναφέρει ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα καταθέσει πρόταση 125 εκατομμύρια λιρών για να τον αποκτήσει.

Ότι δεν κατάφεραν οι "πολίτες" το πέτυχε μερικούς μήνες αργότερα τον Ιούνιο του 2009 ο Φλορεντίνο Πέρεθ και η Ρεάλ Μαδρίτης ο οποίος προσέφερε 68.5 εκατομμύρια ευρώ. Οι "ροσονέρι" ήταν θετικοί στο να τον παραχωρήσουν για οικονομικούς λόγους το είχε παραδεχτεί και ο ίδιος ο Γκαλιάνι σε συνέντευξή του στην Gazzeta dello Sport.

Στις 8 Ιουνίου οι δύο πλευρές θα έρθουν σε συμφωνία με τους "μερένγκες" να βγάζουν απο το ταμείο τους 67 εκατομμύρια ευρώ και τον Κακά να υπογράφει συμβόλαιο εξαετές, αφήνοντας το Μιλάνο ύστερα απο 270 παιχνίδια και 95 τέρματα.

Η παρουσία του στην Μαδρίτη δεν θα είναι το ίδιο επιτυχημένη όπως στην Ιταλία. Θα αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών και θα χάσει την θέση του στο βασικό σχήμα. Τον Αύγουστο του 2013 θα ζητήσει ο ίδιος να φύγει έχοντας 120 συμμετοχές και 29 τέρματα και την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2011, του Πρωταθλήματος και του Σούπερ Καπ το 2012.

Ως ελεύθερος θα επιστρέψει στην Μίλαν για την περίοδο 2013-2014 όπου θα έχει 37 συμμετοχές και 9 γκολ και τον Ιούνιο του 2014 παρότι είχε διετές συμβόλαιο θα το "σπάσει" λόγω ενός όρου στο συμβόλαιο που το τερμάτιζε αυτόματα εάν η Μίλαν δεν έβγαινε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Θα έρθει σε συμφωνία με την Ορλάντο Σίτι για να την ενισχύσει απο τον Ιανουάριο του 2015 όταν αυτή θα ενταχθεί στο MLS. Για αυτό το διάστημα δόθηκε δανεικός στην Σάο Πάολο με την οποία αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια πετυχαίνοντας 3 τέρματα.

Στην Φλόριντα θα αγωνιστεί σε 78 παιχνίδια θα πετύχει 25 τέρματα, θα πάρει μέρος σε 3 All Star Game, όπου το 2015 θα αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του All Star Game. Στις 17 Δεκεμβρίου του 2017 θα ανακοινώσει την αποχώρηση του απο την ενεργό δράση παρότι τόσο η Σάο Πάολο αλλά και η Μίλαν ήθελαν να τον αποκτήσουν αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.

Στην εθνική έκανε ντεμπούτο στις 31 Ιανουαρίου του 2002 σε φιλικό παιχνίδι στην Γκοιάνα κόντρα στην Βολιβία. Θα είναι παρών στην αποστολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 στην Ιαπωνια και την Νότια Κορέα όπου θα αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά θα αγωνιστεί μόνο σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Κόστα Ρίκα.

Θα κατακτήσει το Confederations Cup του 2005 και ένα χρόνο αργότερα στα γήπεδα της Γερμανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα δώσει το παρών και στα πέντε παιχνίδια της διοργάνωσης. Θα ακολουθήσει ένα ακόμα νικηφόρο Confederations Cup το 2009 και το 2010 στην Νότια Αφρική θα πάρει μέρος σε τρίτη τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θα αγωνιστεί και στα τέσσερα παιχνίδια αλλά όπως και στην Γερμανία έτσι και σε αυτή θα αποκλειστεί στα προημιτελικά απο την Ολλανδία. 92η και τελευταία εμφάνιση στις 29 Μαίου του 2016 κόντρα στον Παναμά σε φιλικό παιχνίδι στην Κόμερς Σίτι έχοντας πετύχει 29 τέρματα     


    

 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...