www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

18/9/24

Σαλβατόρε Σκιλάτσι Ο παίκτης της μίας διοργάνωσης

Στην μουσική υπάρχει ο όρος  "one hit wonder" θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν την μία και μοναδική επιτυχία ενός συγκροτήματος η ενός τραγουδιστή. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισχύει και για τον Σαλβατόρε Σκιλάτσι του οπoίου το άστρο είχε αναδειχθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990 όταν και βγήκε πρώτος σκόρερ.

12/9/24

Αρχεντίνος Τζούνιορς η ομάδα του Μαραντόνα


Άν για κάτι φημιζόταν οι Αρχεντίνος Τζούνιορς ήταν η μεγάλη παράδοση που είχαν στην ανάδειξη ταλέντων, ένα απο τα οποία ήταν και ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Παράλληλα οι Αρχεντίνος είναι μία ποα τις 8 ομάδες της χώρας που έχουν κατακτήσει το Copa Libertadores.

Κορίνθιανς η "μεγάλη ομάδα"


"H Κορίνθιανς είναι ομάδα του κόσμου,για τον κόσμο και απο τον κόσμο".Με αυτή την φράση ο Μιγκέλ Μπατάλια αποτύπωσε το σκεπτικό της ίδρυσης της Κορίνθιανς, ειδικά την εποχή που ιδρύθηκε το 1910. Την φανέλα του έχουν φορέσει πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές που έχουν σηκώσει Παγκόσμια Κύπελλα και σημαντικές προσωπικότητες του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

11/9/24

Το αντίο δύο μεγάλων


 

Η 7η και η 8η αγωνιστική των προκριματικών στην Νότια Αμερική, πέρα απο το αγωνιστικό κομμάτι ξεχώρισε για την αποθέωση που γνώρισε ο Άνχελ Ντι Μαρία απο το κοινό της Αργεντινής μετά την ανακοίνωση του ότι αποχωρεί απο την Εθνική Αργεντινής, αλλά και την αντίστοιχη ανακοίνωσή του Λούις Σούαρες ότι το παιχνίδι κόντρα στην Παραγουάη θα ήταν το τελευταίο του με την φανέλα της "σελέστε".

10/9/24

Στον υπόλοιπο κόσμο


Κάτι λιγότερο απο δύο χρόνια απομένουν απο την έναρξη του 23ου Παγκοσμίου Κυπέλλου που για πρώτη φορά θα διοργανωθεί σε τρείς χώρες, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό και ήδη σε κάποιες ομοσπονδίες έχει ξεκινήσει η προκριματική φάση όπως στην Λατινική Αμερική και στην Αφρική.

3/9/24

Σάντος Os Santasticos


Δεν είναι και λίγο πράγμα να είσαι η ομάδα η οποία έδωσε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έναν απο τους κορυφαίους εκφραστές του τον Έντσον Άραντες Ντο Νασιμέντο η όπως είναι ευρύτερα γνωστός Πελέ. Πέρα όμως απο τον Πέλε η Σάντος είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στο Brasileirao, το 1998 έγινε η πρώτη ομάδα σε όλο τον κόσμο σε όλες τις κατηγορίες που ξεπέρασε τα 10.000 γκολ, όπως ήταν η πρώτη ομάδα στον κόσμο το 1962 που κέρδισε και τις τέσσερις διοργανώσεις μέσα στην χρονιά.

Ιντερνασιονάλ: Οι "κόκκινοι" του Πόρτο Αλέγκρε


Η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ αφού πρόκειται για την μοναδική ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα στην Βραζιλία το 1979 όντας αήττητη. Παράλληλα κατείχε και κάποια άλλα ρεκόρ, τα οποία όμως "χάθηκαν" απο την στιγμή που η "κολοράδο" γνώρισε τον υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία της στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Σάο Πάολο Η "κυρίαρχος" της Βραζιλίας

Πρόκειται για την τρίτη πιο δημοφιλέστερη ομάδα σε ολόκληρη την Βραζιλία με 17 εκατομμύρια υποστηρικτές ενώ κατέχει την τρίτη θέση πίσω από την Μπόκα Τζούνιορς και την Ιντεπεντιέντε στην κατάκτηση διεθνών τίτλων στην Νότια Αμερική. Ο λόγος για την Σάο Πάολο που με τους 12 διεθνείς τίτλους που έχει στην κατοχή της είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας.

2/9/24

Σαπεκοένσε η ιστορία και η τραγωδία


Το Σαπέκο είναι μια βραζιλιάνικη πόλη στην περιοχή της Σάντα Καταρίνα με πληθυσμό κοντά στους 209.553 κατοίκους. Παρότι υπήρχαν δύο ομάδες στην πόλη η Atlético Chapecoense και η Independente το ποδόσφαιρο στην πόλη κινούταν σε ερασιτεχνικά επίπεδα.

Βάσκο Ντα Γκάμα οι "γίγαντες του λόφου"


Κωπηλασία και Ποδόσφαιρο πέραν απο το τι είναι αθλήματα, δεν έχουν κάποια άλλη ομοιότητα. Όμως στην περίπτωση της Βάσκο Ντα Γκάμα τα δύο αυτά αθλήματα συναντήθηκαν αφού ο σύλλογος απο το Ρίο ιδρύθηκε πρώτα ως κωπηλατικός όμιλος.

Πενιαρόλ η ομάδα των ρεκορ


Είναι η κορυφαία ομάδα σε τίτλους στην πατρίδα της την Ουρουγουάη, είναι η πρώτη που στέφθηκε Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής και κατέχει την τρίτη επίδοση στον θεσμό με πέντε κατακτήσεις. Την φανέλα της Πενιαρόλ φόρεσαν πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ενώ το 2009 η IFFHS την χαρακτήρισε ως την ομάδα του αιώνα για την Λατινική Αμερική.