www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

17/10/20

Σεμπαστιάν Αμπρέου "Loco"

 Άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ποδοσφαιρικός "νομάδας" αφού ούτε λίγο ούτε πολύ έχει περάσει από 28 ομάδες σε 11 διαφορετικές χώρες. Δεν είναι και λίγο να κατέχεις το ρεκόρ παρουσίας μπαίνοντας παράλληλα και στο Βιβλίο Γκίνες, ξεπερνώντας τον Λούτς Πφανενστιέλ ο οποίος είχε αγωνιστεί σε 25 διαφορετικούς συλλόγους απο το 1991 έως το 2011.

O Σεμπαστιάν Αμπρέου γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1976 στην πόλη Μίνας και συνδύαζε το ποδόσφαιρο με την οικογενειακή επιχείρηση χαλιών. Οι μεγάλες ομάδες της χώρας πλειοδότησαν μεταξύ τους και η νικήτρια ήταν τελικά η Ντεφενσόρ το 1994.  

Πολύ σύντομα έφυγε απο την χώρα για λογαριασμό της Σαν Λορέντσο(Αργεντινή σε δύο περιόδους) και ακολούθησαν οι Ντεπορτίβο Λα Κορούνια(Ισπανία), Γκρέμιο(Βραζιλία), Τέκος(Μεξικό σε δύο περιόδους), Νασιονάλ(Ουρουγουάη σε τέσσερις περιόδους), Κρούς Ασούλ, Αμέρικα, Ντοράδος Σιναλόα, Σεντ Λούις, Τίγκρες(Μεξικό), Ρίβερ Πλέιτ(Αργεντινή σε δύο περιόδους), Μπειτάρ(Ισραήλ), Ρεάλ Σοσιεδάδ(Ισπανία), Άρης Θεσσαλονίκης(Ελλάδα).

Μποταφόγκο και Φιγκειρένσε(Βραζιλία), Ροζάριο Σεντράλ(Αργεντινή), Αούκας(Εκουαδόρ), Κλαμπ Σολ Ντε Αμέρικα(Παραγουάη), Σάντα Τέκλα(Έλ Σαλβαδόρ σε δύο περιόδους), Μπανγκού(Βραζιλία), Σέντραλ Εσπανιόλ(Ουρουγουάη), Puerto Montt Sports Club, Αουντάξ Ιταλιάνο και Deportes Magallianes(Χιλή), Ρίο Μπράνκο(Βραζιλία) και Μπόστον Ρίβερ(Ουρουγουάη)    

Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Κλαουζούρα του 2001 με την Σαν Λορέντσο, με την Νασιονάλ τα πρωταθλήματα του 2001 όπου μάλιστα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 17 γκολ και του 2005, με την Ρίβερ Πλέιτ το πρωτάθλημα Κλαουζούρα του 2008, με την Μποταφόγκο το πολιτειακό πρωτάθλημα του 2010 και το Κύπελλο του 2012, και με την Σάντα Τέκλα το Τορνέο Απερτούρα του 2016.

Η μόνη σταθερά στην καριέρα του "El Loco" δεν ήταν άλλη από την Εθνική Ουρουγουάης με την οποία έκανε ντεμπούτο στις 17 Ιουλίου 1996 στο Πεκίνο σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Κίνα. Αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι στο Κόπα Αμέρικα του 1997, και το 2002 αγωνίστηκε και στα τρία παιχνίδια της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε Ιαπωνία και Νότιο Κορέα.

Έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση του Κόπα Αμέρικα του 2007 όπου πέτυχε 2 γκολ, ενώ ήταν παρών στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στην Νότιο Αφρική. Με την "σελέστε" αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια(Γαλλία,Γκάνα, Ολλανδία και Γερμανία) στα τρία από αυτά ως αλλαγή.

Ήταν αυτός που χάρη στην ψυχραιμία του στην "ρώσικη ρουλέτα" απέναντι στους Αφρικάνους, έστειλε την χώρα του στα ημιτελικά κάτι που είχε να συμβεί από το 1970, πετυχαίνοντας το τελευταίο και κρίσιμο  πεναλντι "αλα  Πανένκα".

Αναδείχθηκε Πρωταθλητής Νοτίου Αμερικής το 2011 στα γήπεδα της Αργεντινής αν και ο ίδιος αγωνίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι απέναντι στο Μεξικό. Στις 15 Aυγούστου του 2012 στην Χάβρη απέναντι στην Γαλλία σε φιλικό παιχνίδι πραγματοποίησε την 70η και τελευταία μέχρι σήμερα εμφάνισή του ενώ έχει πετύχει 26 γκολ που τον φέρνει έκτο στην σχετική λίστα. 

Τον Απρίλιο του 2019 ανέλαβε προσωρινά ως παίκτης-προπονητής στην Σάντα Τέκλα, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός και κάτι μηνός, με την επιλογή οι δύο πλευρές να συνεχίσουν την συνεργασία τους είτε ως παίκτης-προπονητής είτε ως παίκτης. 

Τέσσερις ημέρες αργότερα κατέκτησε το Κύπελλο Έλ Σαλβαδόρ επικρατώντας της CF Audaz με 1-0. Τον Δεκέμβριο του 2019 με το ίδιο μοτίβο παίκτης-προπονητής ανέλαβε την Μπόστον Ρίβερ όπου και λόγω της πανδημίας μπόρεσε να κοουτσάρει σε τρία παιχνίδια. 

Το 2011 μαζί με τον Άλσιντες Γκιγκια άφησαν το αποτύπωμά τους για το μουσείο ποδοσφαίρου της χώρας στην Πούντα Ντελ Έστε.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...