www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

19/11/22

Γουέσλει Σνάιντερ O "ελεύθερος σκοπευτής"


Ξεκίνησε να αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου πίσω απο τους επιθετικούς αλλά μπορούσε να αγωνιστεί τόσο στα άκρα της επίθεσης όσο και ως δεύτερος επιθετικός ακόμα και στην κορυφή. Ο Γουέσλι Σνάιντερ ένας απο τους κορυφαίους κεντρικούς χαφ της τελευταίας δεκαετίας είναι επιπλέον και ένας απο τους κορυφαίους εκτελεστές φάουλ.


Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1984 στην Ουτρέχτη προερχόμενος απο μια άκρως ποδοσφαιρική οικογένεια αφού τόσο ο πατέρας του όσο και τα αδέρφια του Τζέφρι και Ρόντνει ασχολήθηκαν και αυτοί με το ποδόσφαιρο.   

Ο Σνάιντερ ξεκίνησε απο την ερασιτεχνική ομάδα DOS και σε ηλικία εφτά ετών θα πάρει μέρος σε δοκιμαστικά που διοργάνωσε ο Άγιαξ και θα γίνει δεκτός στην περίφημη ακαδημία του. Θα είναι βασικό μέλος στα αναπτυξιακά Πρωταθλήματα και στις 2 Φεβρουαρίου του 2003 θα κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα κόντρα στην Βίλεμ. 

Μέχρι και το 2007 θα αγωνιστεί σε 180 παιχνίδια πετυχαίνοντας 58 τέρματα κατακτώντας 1 Πρωτάθλημα το 2004, 2 Κύπελλα το 2006 και το 2007 και 2 Σούπερ Καπ το 2005 και το 2006. Το καλοκαίρι του 2007 η Βαλένθια θα προσφέρει το ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της, αλλά ο  "Αίαντας" θα απορρίψει την συγκεκριμένη πρόταση ζητώντας 30 εκατομμύρια ευρώ.

Στο προσκήνιο εμφανίστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης προσφέροντας 24 εκατομμύρια αλλά και πάλι ο Άγιαξ αρνήθηκε. Οι "μερένγκες" επανήρθαν στα 27 εκατομμύρια ευρώ, μια πρόταση που εν τέλει η ολλανδική ομάδα την αποδέχτηκε.

Στην Μαδρίτη δεν θα μπορέσει να αποδώσει τα αναμενόμενα παρότι κατέκτησε το Πρωτάθλημα το 2008. Ο ίδιος αρκετά χρόνια αργότερα στην αυτοβιογραφία του θα παραδεχθεί ότι ως νέος παρασύρθηκε απο την επιτυχία και την αποδοχή καταναλώνοντας αρκετές ποσότητες αλκοόλ ζώντας την ζωή ενός ροκ σταρ 

Θα αγωνιστεί συνολικά σε 66 παιχνίδια πετυχαίνοντας 11 τέρματα και το καλοκαίρι του 2009 όταν θα έρθουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Κακά και Μπενζεμά θα μπει στην λίστα αποχωρήσεων η Ίντερ θα βρει την ευκαιρία και με 15 εκατομμύρια ευρώ θα τον φέρει στο Μιλάνο.

Η πρώτη του χρονιά θα είναι ονειρεμένη αφού θα κατακτήσει τα πάντα, Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League κόντρα στην Μπάγερν στο παλιό του σπίτι στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κόντρα στην Μαζέμπε και το Ιταλικό Σούπερ Καπ.

Τον Ιανουάριο του 2013 ύστερα απο 116 παιχνίδια και 22 τέρματα, Ίντερ και Γαλατασαράι θα έρθουν σε συμφωνία με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης να δίνει 7,5 εκατομμύρια ευρώ στους "νερατζούρι".

Θα κατακτήσει 2 Πρωταθλήματα το 2013 και το 2015, 3 Κύπελλα το 2014, το 2015 και το 2016 και 3 Τουρκικά Σούπερ Καπ το 2013, το 2015 και το 2016. Στο "Τούρκ Τέλεκομ" θα παραμείνει μέχρι τον Ιούλιο του 2017 όταν και μετά απο 175 παιχνίδια και 46 τέρματα θα αλλάξει χώρα και παραστάσεις.

Επόμενος σταθμός η γαλλική Νις όπου εκεί όμως δεν μπόρεσε να στεριώσει παίζοντας μόνο οκτώ παιχνίδια και τον Ιανουάριο θα αποχωρήσει για το Κατάρ και την Άλ Γκαράφα. Εκεί θα πραγματοποιήσει τις τελευταίες του εμφανίσεις 30 έχοντας πετύχει και 19 τέρματα.

Στις 30 Απριλίου του 2003 στο Αϊντχόφεν σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Πορτογαλία θα κάνει ντεμπούτο. Στο EURO 2004 της Πορτογαλίας θα παίξει σε δύο παιχνίδια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006 θα παίξει και στα τέσσερα παιχνίδια και στο EURO 2008 σε τρία παιχνίδια όπου θα αναδειχθεί πρώτος στις ασίστ και μέλος της καλύτερης εντεκάδας.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010 θα είναι βασικό στέλεχος των "οράνιε" αγωνιζόμενος και στα εφτά παιχνίδια έως και τον χαμένο τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην Ισπανία.

Θα σκοράρει απέναντι στην Ιαπωνία, την Σλοβακία, είναι αυτός που με δύο δικά του γκολ θα αποκλείσει στα προημιτελικά την Βραζιλία ενώ θα πετύχει γκολ κόντρα στην Ουρουγουάη στον ημιτελικό.

Θα αναδειχθεί δεύτερος καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης πίσω απο τον Ντιέγκο Φορλάν, τρίτος σκόρερ με 5 τέρματα αφού είχε λιγότερες ασίστ απο τον Μίλερ και έπαιξε περισσότερα λεπτά απο τον Βίγια που ανεδείχθη δεύτερος ενώ συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη ομάδα του τουρνουά.

Θα ακολουθήσει το EURO 2012 όπου η Ολλανδία θα μείνει εκτός απο την φάση των ομίλων, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 όπου θα φτάσει στα ημιτελικά, θα παίξει σε έξι παιχνίδια και θα πετύχει ένα γκολ κρίσιμο κόντρα στο Μεξικό στην φάση των "16" όταν και θα ισοφαρίσει στο 88'.

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2018 στο Άμστερνταμ κόντρα στο Περού θα φορέσει για τελευταία φορά την φανέλα των "οράνιε".  Είναι πλέον ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ολλανδίας με 134 εμφανίσεις ενώ έχει πετύχει και 31 γκολ που τον φέρνει στην 10η θέση της λίστας με τους σκόρερ.

Όμως δεν έμεινε μακριά απο το ποδόσφαιρο αφού ανέλαβε διοικητικό πόστο στην Ουτρέχτη στην γενέτειρά του πόλη. "Η αγάπη μου για την πόλη της Ουτρέχτης είναι απεριόριστη, ενώ διατηρώ και πολύ καλή σχέση με τον Φρανς φαν Σιούμερεν. Βρισκόμασταν σε συζητήσεις για την συνεργασία που θα μπορούσαμε να είχαμε και ήρθε η στιγμή για να επικυρωθεί. Είμαι ενθουσιασμένος για την νέα σεζόν" ανέφερε ο Σνάιντερ.

Παράλληλα θα αναλάβει χρέη αναλυτή στον τηλεοπτικό σταθμό RTL 7 όπου θα σχολιάζει τους αγώνες του Champions League.

    



     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...