www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

17/3/21

Αλβάρο Ρεκόμπα "El Chino"

Ήταν από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Μάσιμο Μοράτι την περίοδο που βρίσκονταν στην Ίντερ. Ο Άλβαρο Ρεκόμπα που πέρασε για ένα διάστημα και από τα ελληνικά γήπεδα με την φανέλα του Πανιωνίου ήταν από τις περιπτώσεις εκείνες που αποδεικνύουν ότι μόνο το ταλέντο δεν αρκεί για να φτάσεις και να καταχωρηθείς στην συνείδηση του κόσμου ως μεγάλος ποδοσφαιριστής αν αυτό δεν το εκμεταλλευθείς.

Γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου του 1976 στην περιοχή  Curva de Maroñas στα περίχωρα του Μοντεβίδεο και εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ντανούμπιο από όπου πολύ γρήγορα προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα. 

Με την "Ντανού" στην πρώτη του χρονιά την περίοδο 1994-1995, εντυπωσίασε τους πάντες με τα κατορθώματα του έχοντας σε 34 συμμετοχές και 11 τέρματα και πολύ σύντομα ανάγκασε τα δύο μεγάλα κλαμπ της χώρας Νασιονάλ και Πενιαρόλ να "σφάζονται" για το "θαυματουργό" αριστερό του πόδι.

Νικήτρια στην συγκεκριμένη κόντρα αναδείχθηκε η Νασιονάλ αφού ο μάνατζερ του Πάκο Κασάλ τσακώθηκε με τους διοικούντες των "μάνιας", με τους "τρικολόρες" να αποσπούν τελικά την υπογραφή του. Οι εμφανίσεις του ήταν εξίσου εκπληκτικές και όπως ήταν λογικό το όνομα του γίνεται ευρύτερα γνωστό και εκτός Λατινικής Αμερικής έχοντας 41 συμμετοχές και 20 γκολ.

Ο Σάντρο Ματσόλα που εκείνη την περίοδο ήταν σκάουτερ της Ίντερ τον εντόπισε και οι "νερατζούρι" προσφέροντας το ποσό των 3,7 εκατομμυρίων ευρώ στην Νασιονάλ το καλοκαίρι του 1997 τον φέρνουν στο Μιλάνο και στην Ιταλία.

Με το "καλημέρα"  δίνει τα διαπιστευτήρια του μπαίνοντας ως αλλαγή  απέναντι στην Μπρέσια και ενώ το σκορ ήταν 1-0, με δύο προσωπικά γκολ ανέτρεψε το εις βάρος των Μιλανέζων αποτέλεσμα δίνοντας τους την νίκη.

Η συνέχεια όμως δεν είναι ανάλογη τόσο λόγω των τραυματισμών αλλά και της αδυναμίας της Ίντερ να κατακτήσει το "πολυπόθητο" Πρωτάθλημα. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος υπήρξαν συνεχόμενες αλλαγές προπονητών οι οποίες επηρέασαν και τον ίδιο τον Ρεκόμπα αφού πολλές φορές δεν χρησιμοποιούταν στο βασικό σχήμα γιατί υπήρχε πάντα το ερωτηματικό ποια είναι η κανονική του θέση.

Μέσα σε όλα αυτά υπήρξε και η ιστορία με το πλαστό ιταλικό διαβατήριο με το οποίο αγωνιζόταν ως κοινοτικός, το δικαστήριο του επιβάλλει ποινή αποκλεισμού ενός έτους από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, η οποία τελικά μειώνεται σε τέσσερις μήνες μετά από έφεση που κατατέθηκε. Τον Ιανουάριο του 2001 υπογράφει νέο πενταετές συμβόλαιο που τον κάνει ως τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του κόσμου εκείνη την περίοδο αφού θα έπαιρνε 5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά. 

Στην ενδεκαετή παρουσία του στην Ίντερ είχε και δύο περάσματα ως δανεικός, τον Ιανουάριο του 1999 στην Βενέτσια, όπου με 19 συμμετοχές και 11 γκολ την βοηθάει να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία, και την περίοδο 2007-2008 στην Τορίνο, όπου είχε 19 συμμετοχές και 1 γκολ.    

Κατέκτησε δύο Κύπελλα Ιταλίας και δύο Σούπερ Καπ το 2005 και το 2006, 2 Πρωταθλήματα το 2006 και το 2007, και το Κύπέλλο ΟΥΕΦΑ του 1998 όταν στο "Σταντ Ντε Φράνς" του Παρισιού η Ίντερ επικρατεί της Λάτσιο με 3-0, με τον ίδιο πάντως να μην αγωνίζεται στον τελικό, έχοντας 260 συμμετοχές και 72 γκολ   

Τον Σεπτέμβριο του 2008 υπέγραψε στον Πανιώνιο αρχικά για ένα χρόνο όπου είχε 16 συμμετοχές και 5 γκολ, και το καλοκαίρι του 2009 ανανέωσε για μία ακόμη σεζόν με τους Νεοσμυρνιώτες. Ύστερα όμως από πέντε παιχνίδια και αφού είχε έρθει σε κόντρα με τον προπονητή του τον Έβαλντ Λίνεν οι δύο πλευρές αποφάσισαν από κοινού και λόγω των τραυματισμών και του υψηλού του συμβολαίου να λύσουν την συνεργασία τους τον Δεκέμβριο του 2009 έχοντας μόνο 5 συμμετοχές.

Επιστροφή στην πατρίδα του και στην ομάδα στην οποία ανδρώθηκε την Ντανούμπιο την διετία 2009-2011 με 31 συμμετοχές και 10 γκολ, και στην συνέχεια μετεγγράφηκε στην Νασιονάλ με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ουρουγουάης την περίοδο 2011-2012 πετυχάινοντας μάλιστα το γκολ που έκρινε τον τίτλο απέναντι στην Ντεφενσόρ.

Θα κατακτήσει δύο ακόμα Πρωταθλήματα το 2014 και το 2015 έχοντας 101 συμμετοχές και 18 γκολ. Τον Μάρτιο του 2016 ανακοίνωσε την αποχώρηση του απο την ενεργό δράση  

Ο "Κινέζος" έκανε το ντεμπούτο του με την "σελέστε" στις 18 Ιανουαρίου του 1995 σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία στην Λα Κορούνια.  Πήρε μέρος στο Confederations Cup και το Κόπα Αμέρικα του 1997, ενώ στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας το 2002 έκανε την μοναδική του εμφάνιση σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έπαιξε και στα τρία παιχνίδια του ομίλου πετυχαίνοντας ένα γκολ απέναντι στην Σενεγάλη που δεν ήταν όμως αρκετό για να περάσει η ομάδα του στην επόμενη φάση. Στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 το νικηφόρο γκολ του απέναντι στην Αργεντινή έδωσε το δικαίωμα στην Ουρουγουάη να διεκδικήσει απέναντι στην Αυστραλία το εισιτήριο για τα τελικά στην διαδικασία των μπαράζ, αλλά στην "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλντι στο Σίδνει τα "καγκουρό" παίρνουν την πρόκριση.

Συνολικά με τους "τσαρούας" αγωνίστηκε 69 φορές πετυχαίνοντας 11 γκολ με τελευταία εμφάνιση στο Κόπα Αμέρικα του 2007, στις 10 Ιουλίου στο Μαρακαίμπο απέναντι στην Βραζιλία στον ημιτελικό της διοργάνωσης 

    

   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...