www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

16/7/23

Clasico Rosarino


Το clasico rosarino ανάμεσα στην Νιούελς Όλντ Μπόις και την Ροζάριο Σεντράλ στην πόλη Ροζάριο, αποτελεί την κορυφαία αναμέτρηση ομάδων που δεν βρίσκονται στο Μπουένος Άιρες και την ευρύτερη περιοχή του, και θεωρείται μια απο τις πιο "άγριες" κόντρες στην χώρα.


Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες διεξήχθη στις 18 Ιουνίου του 1905 με την Νιούελς Όλντ Μπόις να επικρατεί με 1-0.  Συνολικά σε 277 παιχνίδια η Ροζάριο Σεντράλ έχει 94 νίκες, 77 η Νιούελς ενώ 104 παιχνίδια έχουν έρθει ισόπαλα.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και σε λατινοαμερικάνικη διοργάνωση στον 1ο όμιλο του Copa Libertadores το 1975, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες και στα δύο ματς με 1-1, και τους "canalla" να παίρνουν την πρόκριση σε τρίτο ματς χάρις στο γκολ του Μάριο Κέμπες. 

Επίσης οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στην πρώτη φάση του Copa Sudamericana του 2005, με την Ροζάριο να παίρνει την πρόκριση με νίκη 1-0 και ισοπαλία με 0-0. 

Οι μεγαλύτερες νίκες της Νιούελς είναι το 10-0 το 1907 και το 7-0 το 1912 στο Copa Nicasio, ενώ στην Πριμέρα είναι το 5-0 το 1941 και το 4-0 το 1991. Αντίστοιχα οι μεγαλύτερες νίκες της Ροζάριο είναι το 9-0 το 1917 στο Copa Nicasio Vila και το 8-0 το 1916 στο Copa Honor, ενώ στην Πριμέρα είναι το 4-0 το 1964 και το 1997.

Πρώτοι σκόρερ απο την περίοδο που και οι δύο ομάδες αγωνίζονταν στην AFA League είναι οι Εντγκάρντο Μπαούσα της Ροζάριο και Σαντιάγκο Σανταμαρία της Νιούελς με 9,  και στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Μάριο Κέμπες της Ροζάριο με 7.

Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Χόρχε Χοσέ Γκονζάλες της Ροζάριο με 45, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Χοσέ Πασκουτίνι(Ροζάριο) με 38 και ακολουθούν οι Ντάνιελ Κίλερ(Ροζάριο/Νιούελς) με 37, Σαντιάγκο Σανταμαρία(Νιούελς) και Χοσέ Ζανάμπρια(Νιούελς) με 31 και Μανουέλ Γκονζάλες(Νιούελς) με 27.

Αντόνιο Μιγκέλ, Χουάν Φράνσια, Χουάν Κάρλος Καμέρ, Χοσέ Πόι, Μιγκέλ Λα Ρόσα, Έλιο Μοντάνο, Χουάν Κάστρο, Χουάν Κάρλος Μπερτόλντι, Ρικάρντο Χιμένες, Χόρχε Βέστσα, Ούγκο Αλμπέρτο Ροσάλες, Ροχέλιο Ποντσίνι, Ντάνιελ Κίλερ, Μάριο Κίλερ, Όσκαρ Κουγιέρι, Σέρχιο Ρόμπλες Απόλο, Χουάν Κάρλος Ντελμένικο και Ροντρίγκο Σαλίνας έχουν φορέσει την φανέλα των δύο ομάδων

Άνχελ Τούλιο Ζοφ, Χουάν Εουλόχιο Ουριολαμπείτια πέρασαν απο τους πάγκους των δύο ομάδων, ενώ ο Λουίς Σέζαρ Μενότι αγωνίστηκε στην Ροζάριο και προπόνησε τόσο την Νιούελς όσο και την Ροζάριο, ενώ ο Χόρχε Σολάρι αγωνίστηκε στην Νιούελς και προπόνησε την Ροζάριο και την Νιούελς.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...