www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

16/7/23

Το ντέρμπι της Αβελανέδα


Μετά το superclasico το ντέρμπι της Αβελανέδα(προάστιο του Μπουένος Άιρες) είναι η δεύτερη σημασία κόντρα ομάδων της Αργεντινής ανάμεσα στην Ιντεπεντιέντε και την Ρασίγκ Κλάμπ όντας ταυτόχρονα και στις "big five" του αργεντίνικου ποδοσφαίρου .

Ιδρυθέντες η μεν Ρασίγκ το 1903, η δε Ιντεπεντιέντε το 1905, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις 9 Ιουνίου του 1907, με τους "κόκκινους διαβόλους" να επικρατούν με 3-2. Συνολικά σε 233 επίσημα παιχνίδια η Ιντεπεντιέντε έχει 88 νίκες, 70 η Ρασίγκ, 75 ματς έληξαν ισόπαλα, με τα τέρματα να είναι 343-298 υπέρ της Ιντεπεντιέντε. 

Έχουν αναμετρηθεί μία φορά σε διασυλλογική διοργάνωση το 1992 στο Supercopa Sudamericana στην φάση των "16" με την Ρασίγκ να παίρνει την πρόκριση με νίκη 2-1 και ισοπαλία 0-0.

Η μεγαλύτερη νίκη της Ιντεπεντιέντε είναι το 7-0 τον Νοέμβριο του 1940, το 5-1 τον Μάιο του 1974 και τον Μάρτιο του 1975, για την δε Ρασίγκ η μεγαλύτερη νίκη είναι το 4-0 τον Σεπτέμβριο του 1963 και το 7-4 τον Σεπτέμβριο του 1931.

Πρώτος σκόρερ ο Παραγουανός Αρσένιο Έρικο της Ιντεπεντιέντε με 19, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Βιθέντε Ντε  Λα Μάτα επίσης της Ιντεπεντιέντε με 10 και ακολουθούν οι Ρικάρντο Μποκινι της Ιντεπεντιέντε με 9, Γιαμίλ Σίμες και Nτεμέτριους Κονιδάρες της Ρασίγκ με 8,  Ομάρ Ορέστε Κορμπάτα της Ρασίγκ, Αλμπερικο Ζαμπαλέτα και Αλμπέρτο Φασόρα επίσης της Ρασίγκ με 7, Χουάν Κάρλος Καρδένας(Ρασίγκ), Ντανιέλ Μοντενέγκρο της Ιντεπεντιέντε, Εβαρίστο Μπαρέρα(Ιντεπεντιέντε), Ντάνιελ Μπερτόνι(Ιντεπεντιεντε), Γκαμπριέλ Χάουτσε(Ρασίγκ) και Λισάνδρο Λόπες(Ρασίγκ) με 6, Χόρχε Εντγκαρντο Ντ'Ασένσο, Έκτορ Γιαζάλδε της Ιντεπεντιέντε και Βιθέντε Ντελ Τζιουντίτσε της Ρασίγκ με 5 τέρματα.

18 είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει απο τις δύο ομάδες οι Ρόκε Αβαγιάι, Αγκουστίν Μπαλμπουενά, Γκαμπριέλ Καλντερόν, Νέστορ Κλάουσεν, Μπέτο Καράνσα, Εμμάνουελ Κούλιο, Οσβάλδο Εσκουδέρο, Κάρλος Φρεν, Εστέμπαν Φουέρτες, Κλαούντιο Γκράφ, Μιγκέλ Άνχελ Λουδουένα, Οσβάλδο Μιράντα, Ιλάριο Ναβάρο, Χοσέ Ομάρ Παστορίτσα, Ούγκο Πέρεζ, Νορμπέρτο Ράφο, Μαρτσέλο Σαραλέγκουι(Ουρουγουάη) και, Χοσέ Σεριζουέλα.

Ο Λουίς Σέζαρ Μενότι αγωνίστηκε στην Ρασίγκ και πέρασε απο τον πάγκο της Ιντεπεντιέντε, οι Κάρλος Φρεν και Χοσέ Ομάρ Παστορίτσα πέρασαν ως προπονητές απο τις δύο ομάδες, όπως και οι Μιγκέλ Άνχελ Μπρίντιζι και Οσβάλδο Σόσα.









     
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...