www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

16/7/23

Clasico Platense


H Λα Πλάτα είναι απο τις λίγες πόλεις της Αργεντινής που τόσο η Μπόκα όσο και η Ρίβερ δεν διαθέτουν την πλειοψηφία των οπαδών. Ο λόγος δεν είναι άλλος απο την παρουσία των Εστουντιάντες και Χιμνάσια y Εσκρίμα στην πόλη που συνθέτουν ένα εξίσου συναρπαστικό ζευγάρι με σημαντικές επιτυχίες σε Αργεντινή αλλά και στην Νότια Αμερική ειδικά η Εστουντιάντες. 


Το πρώτο παιχνίδι στο οποίο αναμετρήθηκαν οι "λύκοι" με τα "λιοντάρια" ήταν στις 27 Αυγούστου του 1916 με την Χιμνάσια να επικρατεί με 1-0, συνολικά σε 185 παιχνίδια η Εστουντιάντες έχει 66 νίκες, 51 η Χιμνάσια, 68 ισοπαλίες με 267-221 τέρματα υπέρ των "φοιτητών".

Μεγαλύτερη νίκη της Εστουντιάντες είναι το 7-0 τον Οκτώβριο του 2006, και το 6-1 σε τρεις περιπτώσεις τον Μάρτιο του 1932, τον Σεπτέμβριο του 1948 και τον Ιούλιο του 1968. Αντίστοιχα η μεγαλύτερη νίκη της Χιμνάσια είναι το 5-2 τον Αύγουστο του 1963 και το 4-1 σε δύο περιπτώσεις τον Νοέμβριο του 1970 και τον Ιούνιο του 2005. 

Oι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στην προκριματική φάση του Copa Sudamericana το 2014, όπου η Εστουντιάντες πήρε την πρόκριση με μία νίκη 1-0 και μία ισοπαλία με 0-0

Τριανταεφτά ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει την φανέλα των δύο ομάδων οι Έκτορ Αντόνιο, Μιγκέλ Άνχελ Μπαιόκο, Κάρλος Μπερτέρο, Έκτορ Μπλότο, Ρούμπεν Μπρέσια, Έκτορ Τσεριόνι, Χουάν Κάρλος Κρόκι, Χουάν Κάρλος Ντελμένικο, Εδουάρδο Ντομίνγκες, Χουάν Εγκουιγκουρέν, Χούλι Γκαλιάρδο, Αντόνιο Γκαρσία Αμειχέντα, Χοσέ Λουίς Γκόμεζ, Νέστορ Γκόμεζ, Χεράρδο Γκονζάλες, Ρικάρδο Ινφάντε, Φρανσίσκο Χουαρίστε, Λουίς Μαλβάρες, Ισμαέλ Μοργκάντα, Βάλ Κέλμερ, Χούλιο Ορόζ, Ούγκο Πεντράσα και Ντανιέλ Γκουανταλούπε Πινίν.

Οράσιο Ρειμούντο, Χουάν Πάμπλο Ροντρίγκες, Ομάρ Ρούμπιο, Φρανσίσκο Ρουίς, Ντανιέλ Βίσε, Ρομπέρτο Σαντιάγκο, Γκαστόν Σαέσα, Μιγκέλ Σιμιέλι, Άνχελ Σολία, Χουάν Ταβέρνα, Έκτορ Βάργκας, Ενρίκε Βιδάλε και Χουμπέρτο Ζουκαρέλι, Μοσέτι Ναρντονέτες κλείνουν την λίστα. Αντίθετα μόνο ένας προπονητής ο Κάρλος Αλδάμπε βρέθηκε στους πάγκους και των δύο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...