www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

12/4/24

Κορίνθιανς η "μεγάλη ομάδα"


"H Κορίνθιανς είναι ομάδα του κόσμου,για τον κόσμο και απο τον κόσμο".Με αυτή την φράση ο Μιγκέλ Μπατάλια αποτύπωσε το σκεπτικό της ίδρυσης της Κορίνθιανς, ειδικά την εποχή που ιδρύθηκε το 1910. Την φανέλα του έχουν φορέσει πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές που έχουν σηκώσει Παγκόσμια Κύπελλα και σημαντικές προσωπικότητες του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.


To 1910 το ποδόσφαιρο στην Βραζιλία ήταν ελιτίστικο σπορ, αφού όλα τα μεγάλα κλαμπ δημιουργήθηκαν απο ανθρώπους των υψηλών τάξεων, Αντιθέτως οι άνθρωποι των χαμηλότερων τάξεων  που αποκλείονταν απο τσα συγκεκριμένα κλαμπ ανέπτυξαν τις δικές τους δραστηριότητες.

Πέντε εργάτες απο την γειτονιά Μπομ Ρετίρο του Σάο Πάολο οι Χοακίμ Αμπρόσε και Άντονυ Περέιρα(ελαιοχρωματιστές), Ραφέλ Περονέ(παπουτσής), Ανσέλμο Κορέια(οδηγός) και ο Κάρλος Σίλβα παρακολουθούσαν ένα φιλικό παιχνίδι της αγγλικής ομάδας Corinthians FC που εκείνη την περίοδο έκανε περιοδεία στην Βραζιλία.

Γυρνώντας μετά το ματς οι πέντε φίλοι συμφωνούν στην δημιουργία ενός συλλόγου και επιβεβαιώνουν αυτή τους την απόφαση και στις εκλογές που πραγματοποιούν ο Μιγκέλ Μπατάλια είναι ο πρώτος πρόεδρος με το ημερολόγιο να γράφει 1η Σεπτεμβρίου.

Επόμενο θέμα συζήτησης το όνομα που έπρεπε να δώσουν. Δύο ήταν οι βασικές προτάσεις το Carlos Gomes Football Club και το Futebol Clube Santos Dumont, όμως αποφασίστηκε να τιμηθεί η βρετανική αυτή ερασιτεχνική ομάδα που τους έδωσε το ερέθισμα για την δημιουργία και έτσι υιοθετήθηκε το Sport Club Corinthians Paulista.

Η πρόθεση δια στόματος του Μπατάλια ήταν η Κορίνθιανς να αποτελέσει ένας σύλλογος ανοιχτός προς όλους τους ανθρώπους εν αντιθέσει με ότι συνέβαινε στην πλειοψηφία των βραζιλιάνικων συλλόγων. Στις 10 Σεπτεμβρίου έδωσε το πρώτο της παιχνίδι κόντρα στη Ουνιάο Ντα Λάπα όπου και γνώρισε την ήττα με 1-0.

Το 1913 εντάχθηκε στην Λίγκα του Σάο Πάολο, το 1914 στέφθηκε για πρώτη φορά Πρωταθλήτρια Paulista κάτι που το κατάφερε και δύο χρόνια αργότερα το 1916 με προπονητή τον Αμιλκαρ Μπαρμπούι. Την δεκαετία του '20 κατέκτησε έξι ακόμα Πρωταθλήματα το 1922, το 1923, το 1924, το 1928, το 1929 και το 1930 με τον Νέκο να είναι η πρώτη μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα του συλλόγου και προπονητή τον Αρμάντο Ντελ Ντέμπιο.

Τρία ακόμα Πρωταθλήματα την δεκαετία του '30 συνεχόμενα το 1937, το 1938 και το 1939 με τους Τελέκο και Σερβίλιο και προπονητή πάλι τον Ντελ Ντέμπιο, όμως στην δεκαετία του '40 ήρθε μόνο ένα Πρωτάθλημα το 1941. Ακολούθησε μια περίοδο ξηρασίας αφού χρειάστηκαν δέκα χρόνια το 1951 για να επανέλθουν στην κορυφή του Σάο Πάολο, το 1952 και το 1954 με προπονητή τον Κλαούντιο Κριστοβάμ Ντε Πίνιο.

Λουίς Τρουχίγιο, Λουίζ Μοράις, Ρομπέρτο Μπελανζέρο, Κλαούντιο, Μπαλτάσαρ, Καρμπόνε, Μάριο, Λουιζίνιο, Ιντάριο, Ζιλμάρ, Πάουλο και Ολάβο με προπονητή τον Οσβάλντο Μπραντάο κατέκτησαν και τρία Πρωταθλήματα Ρίο-Σάο Πάολο το 1950, το 1953 και το 1954.

Ακολούθησε η περιοδεία στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της δίνοντας φιλικά παιχνίδια σε Τουρκία, Σουηδία, Δανία και Φινλανδία. Οι επιτυχίες αυτές όμως δεν είχαν συνέχεια αφού χρειάστηκε να περάσει αρκετό διάστημα έως ότου πετύχει μια σημαντική διάκριση παρά το γεγονός ότι φόρεσαν την φανέλα της οι Αλμίρ Περναμπουκίνιο, Μανέ Γκαρίντσα, Ντιτάο, Ναίρ, Ζεραλντάο και Ρομπέρτο Ριβελίνο,

Με εξαίρεση το Πρωτάθλημα Ρίο-Σάο Πάολο το 1966, χρειάστηκε να περάσουν 23 χρόνια για να επανέρθει στην πρώτη θέση στην πολιτεία του Σάο Πάολο το 1977. Ζε Μαρία, Βακίνιο, Βλαντιμιρ Βαντερλέι Εουστάκιο Ντε Ολιβέιρα και Μπασίλιο με προπονητή τον Μπραντάο επανήρθαν στην κορυφή.

Ακολούθησαν τέσσερα ακόμα Πρωταθλήματα το 1979 και το 1983 με προπονητή τον Χόρχε Βιέιρα με τους Μπίρο-Μπίρο, Σόκρατες, Ζενόν και Καζαγκράντε, το 1982 με προπονητή τον Μάριο Τραβαλίνι και το 1988 με προπονητή τον Ζαίρ Περέιρα ενώ το 1990 έφτασε και η στιγμή να στεφθεί Πρωταθλήτρια Βραζιλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Με τους Πάουλο Βιόλα, Τζίμπα, Μάρτσιο Μπίτενκουρτ, Γουίλσον Μάνο, Εζέκιελ Αταλίμπα, Ρονάλντο Τζιοβανέλι, Νέτο, Μαρσέλο Ντιζάν, Τουπαζίνιο και Ντινέι με προπονητή τον Νελσίνιο Μπαπτίστα επικράτησε στους τελικούς της Σάο Πάολο με δύο νίκες με το ίδιο σκόρ 1-0.

Το 1995(με τον Ζε Ελίας στην σύνθεσή της), το 1997 και το 1999 με τον Οσβάλντο Ντε Ολιβέιρα πήρε το Paulista ενώ το 1998 με προπονητή τον Βαντερλέι Λουξεμπούργκο και το 1999 με τον Οσβάλντο Ντε Ολιβέιρα αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Βραζιλίας(με τον Κάρλος Γκαμάρα στην συνθεσή της).

Το 2000 πήρε μέρος στο πειραματικό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων όπου στον 1ο όμιλο κατέλαβε την 1η θέση αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Ρεάλ Μαδρίτης και πιο πίσω την σαουδαραβική Άλ Νάσρ και την Ράγια Καζαμπλάνκα. Στον τελικό αντιμετώπισε την Σάο Πάολο με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με 0-0 και στα πέναλντι με 4-3 κατέκτησε τον τίτλο.

Ντίντα, Ίντιο, Αντίλσον, Φάμπιο Λουτσιάνο, Κλέμπερ, Βαμπέτα, ο Κολομβιανός Φρέντι Ρινκόν, Ρικαρντίνιο, Μαρτσελίνιο Καριόκα, Εντίλσον και ο Λουιζάο αποτελούσαν τον κορμό του Ντε Ολιβέιρα που έφτασε μέχρι τον τίτλο.

Το 2001 με τον Λουξεμπούργκο και το 2003 με τον Εουτζένιο Μασάδο(Ζενίνιο) κατέκτησε το Paulista, το 2002 το Κύπελλο Βραζιλίας απέναντι στην Μπραζιλιένσε και το τουρνουά Ρίο-Σάο Πάολο με τον Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα. Το 2005 ο πρόεδρος της Κορίνθιανς Αλμπέρτο Ντουαλίπ ήρθε σε μια αμφιλεγόμενη συμφωνία με την Media Sports Investment ένα διεθνές γκρούπ επενδυτών το οποίο θα είχε στον έλεγχό της την ομάδα για δέκα χρόνια, με αντάλλαγμα οικονομικές επενδύσεις 

Μέσω αυτής της εταιρίας αποκτήθηκαν οι Χαβιέ Μαστσεράνο, Κάρλος Τέβες και Κάρλος Αλμπέρτο οι οποίοι μαζί με τους Νιλμάρ, Ρότζερ, Γκουστάβο Νέρι την οδήγησαν στην κατάκτηση του τέταρτου Πρωταθλήματος στην ιστορία της.

Μία σεζόν η ιδιαίτερα επεισοδιακή αφού ξεκίνησε με τον Ντανιέλ Πασαρέλα, με τον Αργεντίνο τεχνικό να αποχωρεί μετά την 3η αγωνιστική, απο την 4η αγωνιστική εώς την 28η ανέλαβε ο Μάρτσιο Μπίτενκουρτ για να αολοκληρώσει την σεζόν ο Αντόνιο Λόπες κατακτώντας και το Πρωτάθλημα 

Όμως τα πράγματα ανάμεσα στην MSI και την Κορίνθιανς δεν πήγαιναν καλά οι σχέσεις των δύο πλευρών είχαν διαρραγεί και αυτό είχε ως συνέπεια η ομάδα καθόλη την διάρκεια του 2006 να πραγματοποιήσει κακές εμφανίσεις με συνέπεια η εταιρία να αποχωρήσει.

Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2007 υποβιβάστηκε στην SERIE B καταλαμβάνοντας την 17η θέση ένα βαθμό μόλις πίσω απο την Γκοίας που παρέμεινε. Το 2008 ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου απο την Σπόρ Ρεσίφε και επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία.

Το 2009 ο σύλλογος ήρθε σε συμφωνία με τον Ρονάλντο με τον οποίο κατέκτησε το Paulista και το τρίτο της Κύπελλο όταν στο τελικό επικράτησε της Ιντερνασιονάλ με προπονητή τον Μάνο Μενέζες. Το 2011 κατέκτησε το πέμπτο Πρωτάθλημα της ιστορίας της με προπονητή τον Τίτε και αρχηγό τον Αλεσάντρο και πρώτο σκόρερ τον Λίεντσον.

Με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος κέρδισε το δικαίωμα για να αγωνιστεί στο Copa Libertadores του 2012, και ξεκίνησε την προσπάθεια της απο τον 6ο όμιλο όπου και κατέλαβε την 1η θέση μπροστά απο τις Κρούς Ασούλ, Νασιονάλ και Ντεπορτίβο Ταχίρα.

Στις νοκ-άουτ φάσεις απέκλεισε κατά σειρά τις Έμελεκ, Βάσκο Ντα Γκάμα, Σάντος και στον τελικό βρήκε απέναντι της την Μπόκα Τζούνιορς. Στο "Μπομπονέρα" αν και βρέθηκε πίσω στο σκόρ απο τον Ρονκάλια κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ρομαρίνιο στο τελικό 1-1, και στο "Πακαέμπου" με το γκολ του Έμερσον Σέικ κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Κάσιο, Τσικάο, Λεάντρο Καστάν, Ράλφ, Γουάλας, Μαρκίνιος, Φάμπιο Σάντος, Παουλίνιο, Άλεξ, Ντανίλο, Εμερσον Σέικ, Ενρίκε μαζί με τους ήδη υπάρχοντες Αλεσάντρο και Λίεντσον και τον Τίτε ως πρωταθλητές Νοτίου Αμερικής συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Στον ημιτελικό απέκλεισε την αιγυπτιακή Αλ Αχλί και στον τελικό κόντρα στην Τσέλσι ο Περουβιανός Πάολο Γκερέρο χάρισε στην "τιμάο" το Κύπελλο σε μια ομάδα στην οποία είχε προστεθεί και ο Αργεντίνος Χουάν Μανουέλ Μαρτίνες.

Το 2013 κατέκτησε το Paulista και το Recopa Sudamericana με δύο νίκες κόντρα στην Σάο Πάολο και το 2014 μπορεί οι εμφανίσεις της σε όλες τις διοργανώσεις να ήταν φτωχή όμως το πιο σημαντικό νέο ήταν η ανέγερση της "Arena Corinthians" στην περιοχή Ιτακέρα που χρησιμοποιήθηκε για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τον επόμενο χρόνο επανήρθε στην κορυφή του Βραζιλιάνικου Πρωταθλήματος ύστερα απο τέσσερα χρόνια κατακτώντας και τυπικά τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του φτάνοντας έτσι τα 6 Πρωταθλήματα.

Όπως και το 2011 έτσι και τώρα στην τεχνική ηγεσία βρισκόταν ο Τίτε και τους Έντου Ντρασένα, Ράλφ, Ουέντελ, Ρενάτο Αουγκούστο, Γιάντσον, Κάσιο, Άνχελ Ρομέρο(Παραγουάη), Γκουστάβο Βιέρα(Παραγουάη), Κριστιάν Μπαρόνι και Βάγκνερ Λόβ στον αγωνιστικό χώρο.

Το 2016 δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο της τερματίζοντας τελικά την 7η θέση, ενώ τον Ιούνιο έχασε τον Τίτε ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας για τα επόμενα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Αντικαταστάτης του ο Κριστοβάο Μπόρχες ο οποίος όμως τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους μετά την ήττα απο την Παλμέιρας για το Πρωτάθλημα απολύθηκε, στην θέση του ήρθε ο Οσβάλντο Ντε Ολιβέιρα ο οποίος όμως και αυτός τον Δεκέμβριο απολύθηκε απο τον σύλλογο.

Στην θέση του ανέλαβε ο Φάμπιο Καρίγιε που είχε κάτσει για λίγο στο μεσοδιάστημα της απόλυσης του Μπόρχες και την πρόσληψη του Ντε Ολιβειρα, οδηγώντας την ομάδα στον τελικό του Paulista όπου στον πρώτο τελικό επικράτησε της Πόντε Πρέτα με 3-0, στην ρεβάνς ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, κατακτώντας το 28o Πρωτάθλημα τα περισσότερα απο κάθε άλλη στην πολιτεία.

Πέδρο Ενρίκε, Φαμπιάν Μπαλμπουένα(Παραγουάη), Μαικόν, Γιάντσον, Ροντριγκοίνιο, Άνχελ Ρομέρο(Παραγουάη), Καζίμ Ρίτσαρντς(Αγγλία/Τουρκία), Καρλίνιος, Φελίπε Μπάστος, Στίβεν Μεντόζα(Κολομβία), Πάμπλο ως δανεικός απο την Μπορντό και Ζο αποτελούν το τωρινό ρόστερ.

Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στον 4ο γύρο απο την Ιντερνασονιάλ και στο Copa Sudamericana στον δεύτερο γύρο απέκλεισε την κολομβιανή Πατριότας με ισοπαλία 1-1 και νίκη 2-0, αλλά στον τρίτο αποκλείστηκε απο την  Ρασίγκ με δύο ισοπαλίες 1-1 και 0-0, με τους Αργεντινούς να προκρίνονται λόγω του εκτός έδρας γκόλ.

Τον Δεκέμβριο του 2017 όμως έφτασε στην κατάκτηση του 7ου Πρωταθλήματος στην ιστορία της συγκεντρώνοντας 72 βαθμούς εννιά περισσότερους απο την Παλμέιρας. Τον Απρίλιο του 2018 κατέκτησε το Παουλίστα απέναντι στην Παλμέιρας στην διαδικασία των πέναλντι, και τον Μάιο ο Καρίγιε αποχώρησε για να αναλάβει την σαουδαραβική Άλ Βέχντα.

Στην θέση του ανέλαβε ο Όσμαρ Λος μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου όταν και αποχώρησε απο τη  θέση του πρώτου προπονητή παραμένοντας στο τεχνικό τίμ για να αναλάβει ο Ζαίρ Βεντούρα. Είχε προηγηθεί τον Αύγουστο ο αποκλεισμός στους "16" απο την Κόλο Κόλο στο Libertadores ενώ και στο Πρωτάθλημα τερμάτισε στην 13η θέση παίρνοντας το εισιτήριο για τον πρώτο γύρο του Copa Sudamericana.

Στο Κύπελλο αντιμετώπισε στους διπλούς τελικούς την Κρουζέιρο αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην κατάκτηση του γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Το 2019 ξεκίνησε με την κατάκτηση του 30ου Paulista της ιστορίας της όπου στους διπλούς τελικούς με μία νίκη 2-1 και ισοπαλία 0-0 κόντρα στην Σάο Πάολο πήρε τον τίτλο.

Στο Κύπελλο έμεινε εκτός στους "16" απο την Φλαμένγκο ενώ στο Copa Sudamericana στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Ράσιγκ Κλάμπ, στον δεύτερο την Ντεπορτίβο Λάρα απο την Βενεζουέλα για να ακολουθήσουν οι Μοντεβιδέο Γουόντερερς, Φλουμινένσε αλλά στα ημιτελικά η Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε της έβαλε "φρένο".

Στο Πρωτάθλημα κατέλαβε την 8η θέση παίρνοντας παράλληλα και εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Copa Libertadores, αν και τον Νοέμβριο ο Καρίγιε παύθηκε απο τα καθήκοντά του και ανέλαβε ως προσωρινός ο Ντιέγκο Κοέλιο.

Τον Δεκέμβριο ο Κοέλιο παραχώρησε την θέση του στον Τιάγκο Νούνιες  και παρότι το επόμενο Πρωτάθλημα ξεκίνησε πολύ αργότερα λόγω του κορονοϊου τον Αύγουστο του 2020, ο Νούνιες τον Σεπτέμβριο απολύθηκε λόγω κακών αποτελεσμάτων.

Νωρίτερα υπό την καθοδήγηση του Κοέλιο έφτασε μέχρι τους τελικούς του Paulista όπου κόντρα στην Παλμέιρας τα δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα 0-0 και 1-1 αλλά στην διαδικασία των πέναλντι οι "πράσινοι" με 4-3 πήραν το τρόπαιο. 

Με τον Νούνιες στον πάγκο δεν μπόρεσε να περάσει στους ομίλους του Copa Libertadores αφού στον δεύτερο προκριματικό γύρο αποκλείστηκε απο την Γκουαρανί με το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε η παραγουανική ομάδα(1-0,1-2).

Για δεύτερη φορά ανέλαβε ο Κοέλιο και τον Οκτώβριο ανέλαβε ο Βάγκνερ Μαντσίνι, με την Κορίνθιανς να καταλήγει τελικά στην 12η θέση και να παίρνει ένα εισιτήριο για την προκριματική φάση του Copa Sudamericana, ενώ αποκλείστηκε στο Κύπελλο απο την Αμέρικα Μινέιρο στους "16".

Τον Μάιο του 2021 ο αποκλεισμός απο την Παλμέιρας στα ημιτελικά του Paulista μετά την ήττα με 2-0 αποτέλεσε και το τελευταίο παιχνίδι του Μαντσίνι στον πάγκο της. Στην θέση του ανέλαβε ο παλιός αριστερός μπακ της ομάδας αλλά και των Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι Σιλβίνιο μεταξύ άλλων.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια για τον όμιλο του Sudamericana την καθοδήγησε ο Φερνάντο Λαζάρο αλλά η "τιμάο" έμεινε στην δεύτερη θέση πίσω απο την Πενιαρόλ και εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Στο Πρωτάθλημα δεν διεκδίκησε ποτέ τον τίτλο αλλά κατάφερε πάντως να κερδίσει θέση για το Libertadores της επόμενης περιόδου ενώ και στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των "16" απο την Ατλέτικο Γκοιανιένσε.

Τον Αύγουστο του 2021 επαναπάτρισε τον Γουίλιαν, ενώ τον Ιανουάριο του 2022 απέκτησε τον Παουλίνιο ο οποίος απο τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε αποχωρήσει απο την σαουδαραβική Άλ Αχλί. 

Τον Φεβρουάριο του 2022 ανέλαβε ο Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα και ενισχύθηκε αποκτώντας απο την Σαχτάρ τον Ζούνιορ Μοράες, απο την Γκουοάν τον Ρενάτο Αουγκούστο και ως δανεικούς τον Μαικόν απο την Σαχτάρ Ντόνετσκ και τον Παραγουανό Φαμπιάν Μπαλμπουενά απο την Ντινάμο Μόσχας.

Στο Παουλίστα αποκλείστηκε στα ημιτελικά απο την Σάο Πάολο, ενώ στο Libertadores πέρασε στην επόμενη φάση ως δεύτερη πίσω απο την Μπόκα Τζούνιορς την οποία απέκλεισε στην διαδικασία των πεναλντι στην φάση των "16".

Στα προημιτελικά όμως απέναντι στην Φλαμένγκο γνώρισε δύο ήττες με 2-0 και 1-0 αντίστοιχα και έμενε εκτός συνέχειας. Στο Κύπελλο απέκλεισε τις Πορτουγκέζα, Σάντος, Ατλέτικο Γκοιανένσε και στα ημιτελικά την Φλουμινένσε για να βρει απέναντι της την Φλαμένγκο.

O πρώτος τελικός στην "Αρένα Κορίνθινας" έληξε χωρίς τέρματα και τα πάντα θα κρίνονταν στην ρεβάνς στο "Μαρακανά". Ο αγώνας ολοκληρώθηκε ισόπαλος με 1-1 και η διαδικασία των πέναλντι θα έβγαζε τον νικητή.

Εκεί όπου ο Φάγκνερ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ο Ματέους Βιτάλ πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι και έτσι η Κορίνθιανς γνώρισε την ήττα με 6-5. Στο Πρωτάθλημα ξεκίνησε καλά βρέθηκε και στην κορυφή απο την 4η έως την 7η αλλά και την 9η αγωνιστική, όμως δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω και έμεινε με το απευθείας εισιτήριο στους ομίλους του Libertadores.

Το συμβόλαιο του Περέιρα ολοκληρώθηκε και στην θέση του ανέλαβε ο Φερνάντο Λαζάρο που έχει ξαναδουλέψει στον σύλλογο τόσο ως βοηθός του Φάμπιο Καρίλε αλλά και ως προσωρινός πρώτος προπονητής το 2021 και το 2022.

Στο Paulista έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου και αποκλείστηκε στην διαδικασία των πέναλντι απο την Ιτουάνο, αφού η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε στο 1-1. Ο Λαζάρο παρέμεινε για λίγο ως πρώτος προπονητής αφού η διοίκηση της ομάδας ήρθε σε συμφωνία με τον Κούκα για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.

Όμως λόγω οικογενειακών ζητημάτων μια εβδομάδα μετά παραιτήθηκε και μέχρι να βρεθεί νέος προπονητής ανέλαβε ως προσωρινός ο Ντανίλο και την 1η Μάϊου ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Βαντερλέι Λουξεμπούργκο που θα κοουτσάρει την "τιμάο" για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Στο Κύπελλο η Κορίνθιανς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε απο την Σάο Πάολο, στο Copa Libertadores στην φάση των ομίλων δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση και "υποβιβάστηκε" στο Copa Sudamericana αφού έμεινε πίσω απο Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε και Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Εκεί όπου απέκλεισε κατα σειρά Ουνιβερσιτάριο, Νιούελς Όλντ Μπόις και Εστουντιάντες στα προημιτελικά. Στα ημιτελικά αντιμετώπισε την Φορταλέζα και μετά το πρώτο παιχνίδι ανακοινώθηκε η απόλυση του Λουξεμπούργκο.

Αιτία η κακή πορεία στο Πρωτάθλημα αφού βρίσκονταν κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Νέος προπονητής ένας παλιός της γνώριμος ο Μάνο Μενέσες που για τρίτη φορά στην καριέρα του ανέλαβε την ομάδα. 

1-1 το πρώτο παιχνίδι και στην ρεβάνς στο "Καστελάο" στην Φορταλέζα γνώρισε την ήττα με 2-0 με συνέπεια τον αποκλεισμό απο τον τελικό. O Mενέσες βοήθησε στο να αποφύγει η ομάδα τον υποβιβασμό ενώ κέρδισε και θέση στους ομίλους του Copa Sudamericana, καταλαμβάνοντας την 13η θέση.

Στα τέλη Νοεμβρίου νέος πρόεδρος με 2.771 ψήφους αναδείχθηκε ο 59χρονος επιχειρηματίας Αουγκούστο Μέλο έναντι των 1.413 ψήφων που έλαβε ο έτερος υποψήφιος Άντρε Λούς Ολιβέιρα, μια διαδικασία η οποία σημαδεύτηκε απο μεγάλη ένταση και επεισόδια.

O Mενέσες ξεκίνησε την νέα σεζόν στο Paulista, όμως η ήττα απο την Νοβοριζοντινο στις 5 Φεβρουαρίου που οδήγησε την "τιμάο" εκτός συνέχειας της προημιτελικής φάσης τον οδήγησε σε παραίτηση. 

Ο Τιάγκο Κοσλόφσκι ανέλαβε ως προσωρινός και στις αρχές Φεβρουαρίου ανακοίνωσε τον Πορτογάλο Αντόνιο Ολιβέιρα η Τονι όπως είναι το παρατσούκλι του αφού χρειάστηκε να πληρώσει στην Κουιάμπα το ποσό του 1 εκατομμυρίου  βραζιλιάνικου ρέαλ  για να τον αποδεσμεύσει και να τον κάνει δικό της.

 








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...