www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

11/7/23

Grenal


Όπως και στο Μπέλο Οριζόντε έτσι και στο Πόρτο Αλέγκρε οι δύο ομάδες που κυριαρχούν όχι μόνο στην πόλη αλλά και στην περιοχή του Ρίο Γκράντε Ντο Σουλ. Παράλληλα έχουν βρεθεί στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής και αποτελούν απο τις κορυφαίες ομάδες της Βραζιλίας.


Το πρώτο ματς πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1909 με την Γκρέμιο να επικρατεί με 10-0 που είναι και η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της κόντρα στην Ιντερνασιονάλ. Τον Ιούνιο του 1911 η Γκρέμιο πήρε το "αίμα" της πίσω επικρατώντας με 10-1, που είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της. 

Το 2004 βρέθηκαν και σε διασυλλογική διοργάνωση στο Copa Sudamericana, με την Ιντερνασιονάλ να παίρνει την πρόκριση με νίκη 2-0 στον πρώτο αγώνα και ήττα με 2-1 στην ρεβάνς. Tέσσερα χρόνια αργότερα πάλι στην ίδια διοργάνωση στην πρώτη φάση όπου η Ιντερνασιονάλ πήρε την πρόκριση με δύο ισοπαλίες 1-1 και 2-2 και χάρις στα εκτός έδρας γκολ. 

Επίσης στην φάση των ομίλων του Copa Libertadores το 2020 όπου και οι δύο πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση με την Γκρέμιο να παίρνει την πρώτη θέση. Συνολικά σε 439 παιχνίδια η Ιντερνασιονάλ έχει 160 νίκες, η Γκρέμιο 141, 138 ισοπαλίες, με τα τέρματα να είναι 595-570 υπέρ της "κολοράδο".

Πρώτος σκόρερ είναι ο Καρλίτος της Ιντερνασιονάλ με 38 τέρματα, στην δεύτερη θέση με 21 τέρματα ο Χοσέ Βιγιάλμπα(Αργεντινή/Ιντερνασιονάλ), με 16 ο Τεσουρίνια της Ιντερνασιονάλ, με 15 ο Λουίζ Καρβάλιο της Γκρέμιο, με 12 ο Αλσίντο επίσης της Γκρέμιο και με 11 οι Ακάσιο(Ιντερνασιονάλ), Μποντίνιο(Ιντερνασιονάλ) και Φογκίνιο(Γκρέμιο). 

Τεσουρίνια, Ρουσίνιο, Μάνγκα. Σέρτζιο Μοασίρ, Ίβο Ντιόγκο, Αντίλσον, Ζοάο Μπατίστα, Κάσσια Μάριο Σέρχιο Πόντες, Κασεμίρο Μιόρ, Μαρίνο Ντα Σίλβα, Τόνιο Ζίλ, Μάριο Σέρτζιο, Κούκα, Άντιλσον Μπατίστα, Κάιο Ζούνιορ, Βίκτορ Μπάρος, Μάουρο Γκαλβάο, Κλαούντιο Ντουάρτε, Αρίλσον, Μπράνκο, Νίλσον Μόρα, Λουίς Κάρλος Βίνκ, Εντίνιο Κάμπος, Φαμπιάν Γκουέδες, Λίμα, Ζε Αλσίνο, Εβέρτον Κόστα, Τίνγκα, Αλμίρ Ντε Σόουζα Φράγκα, Ντίντα, Ντιέγκο Γκαβιλάν(Παραγουάη), Μάρτο Ινταλγκό(Περού), Γκονζάλο Σορόντο(Ουρουγουάη), Φάμπιο Πίντο, Μαρτσέλο Λαμπάρτε, Μαρτσέλο Έρμες, Ρούμπενς Καρντόσο, Κριστιάν Κορέα, Κάρλος Μιγκέλ, Ροντρίγκο Μπαλντάσο Ντα Κόστα, Εντίμο Φερέιρα Κάμπος, Φάμπιο Ρόσεμπακ, Γουέλινγκντον Σίλβα, Γκάμπριελ Ροντρίγκες Ντος Σάντος, Γουέσλει, Παουλάο, Ρεβέρ Άλβες Ντε Αραούζο, Τζιουλιάνο Ντε Πάουλα, Μπρούνο Γκράσι, Άντερσον, Φρέντ, Μαρίνιο, Mάριο Φερνάντες(Ρωσία) είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα των δύο ομάδων

Σέρχιο Μοασίρ, Κάρλος Φρονέρ, Ρούμπενς Μινέλι, Ένιο Αντράντε, Παουλίνιο Ντε Αλμέιντα, Κάρλος Καστίγιο, Ντάλτρο Μενέσες, Οτασίλιο Γκονσάλβες, Κλαούντιο Ντουάρτε, Έμερσον Λεάο, Ντίνο Σάνι, Προκόπιο Καρντόσο, Αντόνιο Λόπες, Πάουλο Αουτουόρι, Τίτε, Κάσσια, Σέλσο Ρόθ και Μάνο Μενέσες είναι οι προπονητές που έχουν περάσει απο τους πάγκους των δύο ομάδων.

Επισης ο Ντοριβάλ Ζούνιορ αγωνίσηκε στην Γκρέμιο και προπόνησε την Ιντερνασιονάλ, ενώ ο  Βαντερλέι Λουξεμπούργκο αγωνίστηκε στην Ιντερνασιονάλ και προπόνησε την Γκρέμιο.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...