www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

12/7/23

Τα ντέρμπι του Σάο Πάολο


Όπως και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, έτσι και στην έτερη μεγαλούπολη της Βραζιλίας το Σάο Πάολο βρίσκονται πολλές ομάδες όπως η Παλμέιρας, η Σάο Πάολο, η Σάντος και η Κορίνθιανς κάνοντας το Campeonato Paulista ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.


Choque-Rei

"Choque-Rei"(King Strike) ονομάζεται η κόντρα ανάμεσα στην Σάο Πάολο και την Παλμέιρας με τις δύο ομάδες να συναντιόνται για πρώτη φορά στις 30 Μαρτίου του 1930 με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 2-2.

Οι μονομαχίες τους όμως δεν έχουν περιοριστεί μονό εντός Βραζιλίας, αφού έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στο Copa Libertadores το 1974 στην φάση των ομίλων, τρεις φορές στην φάση των "16" το 1994, το 2005 και το 2006 με την Σάο Πάολο να παίρνει ισάριθμες προκρίσεις και μία στην προημιτελική φάση το 2021 με την Παλμέιρας να παίρνει την πρόκριση.

Οι δύο σύλλογοι έχουν αναμετρηθεί συνολικά σε 342 παιχνίδια με την Σάο Πάολο να έχει 115 νίκες, η "βερντάο" 115, 112 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, με τα τέρματα να είναι 446-440 υπέρ της Παλμέιρας.

Η μεγαλύτερη νίκη για την Σάο Πάολο είναι το 6-0 τον Μάρτιο του 1939 και το 5-0 τον Νοέμβριο του 1956, ενώ αντίστοιχα για την Παλμέιρας το 5-0 τον Μάιο του 1965. 

Πρώτος σκόρερ ο Μύλερ(Σάο Πάολο 12/Παλμέιρας 1) με 13, και ακολουθούν οι Τζίνο Ορλάντο(Παλμέιρας/Σάο Πάολο) με 12, Λεονίντας(Σάο Πάολο) με 10, Μαουρίνιο(Σάο Πάολο), Ντίνο Σάνι(Παλμέιρας/Σάο Πάολο), Αρμαντίνιο(Σάο Πάολο) και Ντοντό(Σάο Πάολο/Παλμέιρας) με 8.

Λουίς Μεσκίτα Ντε Ολιβέιρα, Άρθουρ Φριεντενράιχ, Ζέζε Προκόπιο, Βαλντεμάρ Ντε Μπρίτο, Αρμαντίνιο, Ισμαέλ Μάφρα Καμπράλ, Κλαούντιο Πίνιο, Ρουί Κάμπος, Τζίνο Ορλάντο, Ντίνο Σάνι, Ζαίρ Ρόσα Πίντο, Αντεμάρ Ζοσέ Ριμπέιρο, Ντοντό, Πέδρο Ρότσα(Ουρουγουάη), Ζεράλδο Σκότο, Ζέρσιο, Ζίσο, Ιλσίνιο, Έντου Μπάλα, Έλμο Μπόβιο, Έουλερ, Λειβίνια, Ντάριο Περέιρα, Ζέτι, Νέτο, Εβαίρ, Εντμίλσον, Έντσον Στόρκ, Σέζαρ Σαμπάιο, Νενέ, Ελιβέλτον, Λέο Λίμα, Νέτο, Λουιζάο, Άντόνιο Κάρλος Ζάγκο, Καφού, Ζενίλσον, Ζούνιορ Μπαιάνο, Ζουνίνιο Παουλίστα, Μύλερ, Ντενίλσον, Μάριο Σέρτζιο, Πόνσε Ντε Λέον, Τουρκάο, Κλέμπερ Τζιακομάτσι, Λανζονίνιο, Γουέσλει, Άλαν Καρντέκ, Ντανίλο Πινέιρο(Τσε Τσε), Ριβάλντο, Πάουλο Μιράντα, Ντιέγκο Σόουζα, Μάρκος Αρούκα Ντα Σίλβα είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων.

Αμιλκάρ Μπαρμπούι, Αρμάντο Ντελ Ντέμπιο, Οσβάλδο Μπραντάο, Ραμόν Πλατέρο, Αρμάντο Ρενγκανέσκι(Αργεντινή), Σίλβιο Πιρίγιο, Αιμόρε Μορέιρα,  Ρούμπενς Μινέλι, Κάρλος Αλμπέρτο Σίλβα, Τέλε Σαντάνα, Πάουλο Σέζαρ Καρπετζιάνι, Νελσίνιο Μπαπτίστα, Μάρσιο Αραούζο, Έμερσον Λεάο, Οσβάλδο Ντε Ολιβέιρα, Κονράντο Ρος,  Βαλντίρ Ντε Μοράες, Κλαούντιο Καρντόσο, Εουτζένιο Μαρινέτι, Τζιμ Λόπες, Μάριο Τραβαλίνι, Ντιέντε Λαμέιρο, Λεβίρ Κούλπι, Μουρίσι Ραμάλιο, Ντοριβάλ Ζούνιορ είναι οι προπονητές που έχουν βρεθεί στους πάγκους των δύο ομάδων.

O Εστεβάμ Σοάρες αγωνίστηκε στην Σάο Πάολο την τετραετία 1977-1981 ενώ βρέθηκε στον πάγκο της Παλμέιρας την περίοδο 2004-2005.

San-Sao

Το "San-Sao" προέρχεται απο τα αρχικά γράμματα των Σάντος και Σάο Πάολο αντίστοιχα που όπως και με την Παλμέιρας η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου του 1930 με το σκορ να λήγει ισόπαλο με 2-2.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 309 φορές, με την Σάο Πάολο να έχει 135 νίκες, 106 νίκες η Σάντος, 75 ισοπαλίες, με τα τέρματα να είναι 522-452 υπέρ της Σάο Πάολο. Πρώτος σκόρερ ο Πελέ της Σάντος με 32 τέρματα, και ακολουθεί ο Σερτζίνιο Τσουλάπα(Σάο Πάολο/Σάντος) με 24

Η μεγαλύτερη νίκη της Σάο Πάολο είναι το 9-1 το 1944, ενώ η αντίστοιχη της Σάντος το 6-2 το 1963. Έχουν βρεθεί αντιμέτωπες και σε διεθνείς διοργανώσεις στο Σουπερ Καπ του 1992 με την Σάο Πάολο να παίρνει το τρόπαιο με μία ισοπαλία 1-1 και μία νίκη με 4-1, στην φάση των "16" του Libertadores το 1992 όπου επίσης η Σάο Πάολο πήρε την πρόκριση και στην πρώτη φάση του Copa Sudamericana το 2004 με την Σάντος να παίρνει την πρόκριση με νίκη 1-0 και ισοπαλία 1-1.

Αρακέν Πατούσκα, Αρμαντίνιο, Ζαίρ Ντα Ρόσα Πίντο, Κλαούντιο Πίνιο, Ισμαέλ Μάφρα Καμπράλ, Αλφρέντο Ράμος, Σίλβα Μαπτούτα, Τονινιο Γκερέιρο, Αίλτον, Τσικάο, Εμανουέλε Ντελ Βέκιο, Σερτζίνιο Τσουλάπα, Ζε Σέρτζιο, Τσίκο Φορμίνγκα, Καρέκα, Αλεξάντρε Γκάλο, Μύλερ, Νέτο, Πίτα, Άντερσον Λίμα, Ροναλντάο, Μπερνάρντο, Ρικάρντο Ρότσα, Αντόνιο Κάρλος Ζάγκο, Ζέτι, Πάουλο Ζαμέλι, Σέζαρ Σαμπάιο, Λουιζάο, Λέο Λίμα, Νενέ, Άντρε Λουίζ, Άξελ, Φαμπιάνο Περέιρα, Μαρτσελίνιο Παραίμπα, Κλαούντιο Μαλδονάδο(Χιλή), Γκουστάβο Νέρι, Φαμπάο, Φάμπιο Σάντος, Σίσερο Μπόρχες Τειξέιρα, Πάολο Γκάνσο, Αντρέ Λουίζ Μορέιρα, Μπερνάρντο, Αντρέ Λουίς Γκαρσία, Ουμπερλίτο Μπόρχες, Κάιο Ριμπέιρο, Ρικάρντο Ολιβέιρα, Καρλίνιος, Γουέσλει, Βίκτορ Αριστισάμπαλ(Κολομβία), Τιάγκο Καρλέτο, Κλέμπερ Σαντάνα, Ρόνι, Ροντρίγκο Ριμπέιρο, Μάρκος Αρούκα Ντα Σίλβα, Kριστιάν Κουέβα(Περού), Μπρούνο Ουβίνι, Ρανιέλ Βασκοντσέλος είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει απο τις δύο ομάδες.

Αιμόρε Μορέιρα, Οσβάλδο Μπραντάο, Ρούμπενς Μινέλι, Έμερσον Λεάο, Πέπε, Νελσίνιο Μπαπτίστα, Κάρλος Αλμπέρτο Σίλβα, Κούκα, Οσβάλδο Ντε Ολιβέιρα, Άντιλσον Μπατίστα, Πάολο Αουτουόρι, Ντοριβάλ Ζούνιορ, Μουρίσι Ραμάλιο είναι οι προπονητές που έχουν περάσει και απο τους δύο πάγκους.

Classico Majestoso

Έμπνευση του δημοσιογράφου της Gazeta Esportiva Τόμας Ματσόνι "βαφτίζοντας" την κόντρα της Σάο Πάολο με την Κορίνθιανς. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στις 25 Μάιου του 1930 με την Κορίνθιανς να επικρατεί με 2-1.

Aναμετρήθηκαν στους ημιτελικούς του Copa Conmebol το 1994 όπου μοιράστηκαν τις νίκες με 4-3 και 3-2, και στην διαδικασία των πέναλντι η Σάο Πάολο πήρε την πρόκριση με 5-4, στο Recopa Sudamericana  το 2013 όπου με δύο νίκες 2-1 και 1-0 η Κορίνθιανς πήρε το τρόπαιο, και στην φάση των ομίλων του Copa Libertadores το 2015 με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τις νίκες με το ίδιο σκόρ μάλιστα 2-0.

Σε 355 παιχνίδια η Κορίνθιανς έχει την μερίδα του λέοντος με 132 νίκες, 109 η Σάο Πάολο και 114 ματς έχουν λήξει ισόπαλα με τα τέρματα να είναι 504-477 υπέρ της "τιμάο". Η μεγαλύτερη νίκη της Σάο Πάολο είναι το 6-1 τον Σεπτέμβριο του 1933, το 5-1 τον Ιανουάριο του 1946 και τον Μάιο του 2005, ενώ της Κορίνθιανς είναι το 6-1 τον Νοέμβριο του 2015, και το 5-0 τον Μάρτιο του 1966 και τον Ιούνιο του 2011. 

Πρώτος σκόρερ ο Τελέκο της Κορίνθιανς με 24, ακολουθούν οι Οσβάλντο Σίλβα και Κλαούντιο Πίνιο επίσης της Κορίνθιανς με 17, και με 15 ο Σερτζίνιο Τσουλάπα της Σάο Πάολο.

Κλαούντιο Πίνιο, Τσίκο Φορμίνγκα, Σίλβα Μπατούτα, Μύλερ, Αντόνιο Κάρλος Ζάγκο, Άντρε Λουίζ, Ζοσέ Ιβανάλντο Ντε Σόουζα, Μύλερ, Αλεξάντρε Γκάλο, Πάουλο Ζαμέλι, Νέτο, Γκουστάβο Νέρι, Σέζαρ Σαμπάιο, Ζεάν, Ντανίλο, Λουιζάο, Μάρτσιο Αμορόζο, Αλοίσιο, Λεάντρο Αζεβέδο,Ούγκο Ενρίκες, Χόρχε Βάγκνερ, Γιάντσον, Λουιζάο, Μπερνάρντο, Αντρέ Λουίζ Μορέιρα, Ριβάλντο, Αλεσάντρε Πάτο είναι οι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα των δύο ομάδων.

Αρμάντο Ντελ Ντέμπιο, Αιμόρε Μορέιρα, Σίλβιο Πιρίγιο, Ζεζέ Μορέιρα, Ρούμπενς Μινέλι, Οσβάλδο Μπραντάο, Σιλίνιο, Κάρλος Αλμπέρτο Σίλβα, Βαντάο, Νελσίνιο Μπαπτίστα, Οσβάλδο Ντε Ολιβέιρα, Ντάριο Περέιρα(Ουρουγουάη), Άντιλσον Μπατίστα, Έμερσον Λεάο πέρασαν απο τους πάγκους των δύο ομάδων..

Derby Paulista

Πρόκειται για ένα απο τα παλαιότερα ντέρμπι των ομάδων του Σάο Πάολο, Παλμέιρας εναντίον Κορίνθιανς, με τις δύο ομάδες να έχουν βρεθεί αντιμέτωπες και στο Copa Libertadores σε τρεις περιπτώσεις το 1999 στην πρώτη φάση και στα προημιτελικά όπου η Παλμέιρας πήρε την πρόκριση και το 2000 στα ημιτελικά όπου πάλι οι "πράσινοι" πήραν την πρόκριση.   

Το πρώτο ματς διεξήχθη στις 6 Μαΐου του 1917 με την Παλμέιρας να επικρατεί με 3-0, με τις δύο ομάδες να μετρούν συνολικά 377 παιχνίδια, με την Παλμέιρας να μετράει 134 νίκες, η Κορίνθιανς 129 114 ματς έχουν έρθει ισόπαλα, με τα τέρματα να είναι 541-494 υπέρ των "πράσινων".  

Οι μεγαλύτερες νίκες της Παλμέιρας είναι με 8-0 τον Νοέμβριο του 1933, το 6-0 τον Απρίλιο του 1948 και το 5-1 τον Μάιο του 1933 και τον Αύγουστο του 1986, ενώ οι αντίστοιχες της Κορίνθιανς είναι με 5-1 τον μήνα Αύγουστο του 1952 και του 1982 αντίστοιχα.

Πρώτος σκόρερ των αναμετρήσεων είναι ο Κλαούντιο της Κορίνθιανς με 21, στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο Μπαλτάσαρ της Κορίνθιανς με 20, και ακολουθούν οι Λουιζίνιο(Κορίνθιανς) με 19, Τελέκο(Κορίνθιανς) με 15, Ειτόρ(Παλμέιρας), Μιραντίνια(Παλμέιρας) και Μαρτσελίνιο Καριόκα(Κορίνθιανς) με 14, Σέζαρ Λέμος(Παλμέιρας)  και Ρομέου Πελικιάρι(Παλμέιρας) με 13

Αμιλκάρ Μπαρμπούι, Ζουραντίρ Κορέα Ντος Σάντος, Λουίς Ματόσο, Κλαούντιο Πίνιο, Λουίς Περέιρα, Νέτο, Μύλερ, Αντόνιο Κάρλος Ζάγκο, Ρομπέρτο Κάρλος, Φερνάντο Ντινίζ, Αμαράλ, Σέζαρ Σαμπάιο, Τιάγκο Ελένο, Λουιζάο, Αλμπέρτο, Ζορζίνιο, Φρέντι Ρινκόν(Κολομβία), Εντμούντο, Πάουλο Νούνιες, Βάγκνερ Λόβ, Εντού Ντρασένα, Χιοράν Κάουε, Εβέρτον Ενρίκε Ντε Σόουζα, Μπρούνο Ενρίκε, Γκάμπριελ Τζιρότο Φράνκο, Γουίλιαν Γκόμες Ντε Σικέιρα, Ροτζέριο Φιντέλις Ρέτζις, Ενρίκε Αντριάνο Μπούς, Μαγκράο, Φαμπρίτσιο Ντος Σάντος Σίλβα, Ριβάλντο, Ρότζερ Γκουέδες είναι οι παίκτες που έπαιξαν και στις δύο ομάδες

Αρμάντο Ντελ Ντέμπιο, Μανουέλ Φλέιτας(Παραγουάη), Σίλβιο Πιρίγιο, Οσβάλδο Μπραντάο, Χόρχε Βιέιρα, Αιμόρε Μορέιρα, Ζαίρ Περέιρα, Μάριο Τραβαλίνι, Ρούμπενς Μινέλι, Κάρλος Αλμπέρτο Σίλβα, Έμερσον Λεάο, Τίτε, Νελσίνιο Μπαπτίστα, Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, Οσβάλδο Ντε Ολιβέιρα, Κούκα είναι οι προπονητές που έκατσαν και στους δύο πάγκους.

Classico da Saudade

Πρόκειται για δύο απο τις κορυφαίες ομάδες όχι μόνο στην πολιτεία του Σάο Πάολο αλλά και σε ολόκληρη την Βραζιλία μιας και απο τις τάξεις της έχουν περάσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ενώ είναι και το "αρχαιότερο" ντέρμπι στο Σάο Πάολο ανάμεσα στην Παλμέιρας και την Σάντος.

Το πρώτο ματς πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1915 με την Σάντος να επικρατεί με 7-0. Σε 334 παιχνίδια συνολικά η Παλμέιρας έχει 142 νίκες, 105 η Σάντος, 87 ισοπαλίες, με τέρματα 570-478 υπέρ των "πράσινων". Πρώτοι σκόρερς ο Πελέ της Σάντος με 32, και για την Παλμέιρας o Έιτορ με 13.

Oι δύο ομάδες συναντήθηκαν στις 30 Ιανουαρίου 2021 στον τελικό του Copa Libertadores στο "Μαρακανά" του Ρίο Ντε Τζανειρο, όπου χάρη  στο γκολ του Μπρένο στο 90+9' οι "πράσινοι" πήραν το τρόπαιο. 

Οι μεγαλύτερες νίκες τη; Παλμέιρας είναι με 8-0 τον Δεκέμβριο του 1932, και με 6-1 το 1921 και το 1924, ενώ αντίστοιχα για την Σάντος είναι με 6-1 το 1939 και 5-0 τον Μάρτιο του 1916.

Ζαίρ Ντα Ρόσα Πίντο, Λουίς Ματόσο, Κλαούντιο Πίνιο, Χουάν Ραούλ Ετσεβαριέτα(Αργεντινή), Μπρανταοζίνιο, Ισμαέλ Μάφρα Καμπράλ, Τζάλμα Ντίας, Αλφρέντο Φίλιο, Ντορβάλ Ροντρίγκες,  Αρμαντίνιο, Καμπραλζίνιο, Νέτο, Λέο Λίμα, Αρζέλ, Κούκα, Ντανιέλ Ντα Σίλβα, Ζορζίνιο, Μύλερ, Μπαιάνο Κλέμπερ, Έντερ, Έλντερ Γκράνια, Ζέτι, Βάγκνερ Φερνάντο Βελόσο, Αντόνιο Κάρλος Ζάγκο, Ρανιέλι Ζοσέ Τσεκινάτο, Καζουγιόσι Μιούρα(Ιαπωνία), Νενέ, Σέζαρ Σαμπάιο, Λουιζάο, Φρέντι Ρινκόν(Κολομβία), Άλαν Πάτρικ, Αλμπέρτο Λουίς Ντε Σόουζα, Εντμούντο, Γουέσλει, Έντου Μαρανγκόν, Γουέλινγκντον Νογκέιρα, Ροντρίγκο Φερνάντες, Κειρίσον, Μάικον Λέιτε, Μάρκος Ασουνσάο, Ζε Ρομπέρτο, Ζε Εντουάρντο, Γουέλινγκντον Παουλίστα, Σέρζιο Λουίς, Ρούμπενς Καρντόσο, Φαμπιάνο Έλερ, Πεντρίνιο, Γουέντελ Σαντάνα Περέιρα Σάντος, Τσάρλς Φερνάντο Μπασίλιο Ντα Σίλβα, Μάρτσιο Καρέκα, Λεονάρντο Λουρένσο Μπαστός, Μάρκος Αρούκα Ντα Σίλβα, Αράνια, Γουέβερσον Λεάντρο, Ρόμπσον Μίκαελ Σινιορίνι, Μαρκίνιος Γκάμπριελ, Σερτζίνιο, Ρικάρντο Γκουλάρτ, Εβάντρο Γκέμπελ, Ντέιβιντ Μπράζ, Γιόμπσον Σόουζα Ντος Σάντος, Ενρίκε Ντουράδο, Λούκας Λίμα αγωνίστηκαν και στους δύο.

Οσβάλδο Μπραντάο, Αιμόρε Μορέιρα, Ρούμπενς Μινέλι, Κάρλος Αλμπέρτο Σίλβα, Κάρλος Καστίλιο, Έμερσον Λεάο, Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, Νελσίνιο Μπαπτίστα, Ντοριβάλ Ζούνιορ, Οσβάλδο Ντε Ολιβέιρα οι προπονητές που έκατσαν και στους δύο.

Classico Alvinegro

Όπως στο Ρίο υπάρχει το ντέρμπι των "ασπρόμαυρων"(Βάσκο εναντίον Μποταφόγκο), έτσι και στο Σάο Πάολο το αντίστοιχο ντέρμπι είναι ανάμεσα σε Κορίνθιανς και Σάντος. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στις 22 Ιουνίου του 1913 με την Σάντος να επικρατεί με 6-3.

Συνολικά σε 349 παιχνίδια η Κορίνθιανς μετράει 137 νίκες, η Σάντος 111, 101 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, με τα τέρματα να είναι 602-516 υπέρ της Κορίνθιανς. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Copa Libertadores to 2012, με την Κορίνθιανς να παίρνει την πρόκριση με νίκη 1-0 και ισοπαλία με 1-1.

Η μεγαλύτερη νίκη της Σάντος είναι με 7-1 τον Αύγουστο του 1932, ενώ η μεγαλύτερη νίκη της Κορίνθιανς είναι με 11-0 τον Νοέμβριο του 1920. Πρώτος σκόρερ των συναντήσεων είναι ο Πελέ(Σάντος) με 50 γκολ, και ακολουθούν οι Κλαούντιο, Νέκο και Τελέκο της Κορίνθιανς με 21 τέρματα.

Αλφρέντο Σαμπάιο Φίλιο(Αλφρεντίνιο), Λουίς Ματόσο, Εουκλείδες Μπαρμπόσα, Ζιλμάρ, Κλαούντιο Πίνιο, Ζοάο Αμαράλ Ντος Σάντος, Φλάβιο Μινουάνο, Τσίκο Φορμίνγκα, Σίλβα Μπατούτα, Νέτο, Μύλερ Ούγκο Ντε Λεόν(Ουρουγουάη), Αντόνιο Κάρλος Ζάγκο, Σέζαρ Σαμπάιο, Λουιζάο, Ντανιέλ Παουλίστα, Αλμπέρτο, Αλεσάντρο, Άντρε Λουίζ Μορέιρα, Μπερνάρντο, Μπετάο, Κάρλος Αλμπέρτο(πάικτης της Σάντος, προπονητής της Κορίνθιανς), Πάουλο Ζαμέλι, Αλεξάντρε Γκάλο, Ζορζίνιο, Έντμαρ, Εντμούντο, Κάρλος Ντούνγκα, Φρέντι Ρινκόν(Κολομβία), Ντέιβιντ, Ντένις Ολιβέιρα, Ντονιεμπέρ Αλεξάντερ Μαραγκόν(Ντόνι), Έντου Ντρασένα, Χοσέ Φερνάντο Φουμαγκάλι, Φάμπιο Άλβες, Ζεάν Κάρλος, Ζε Ελίας, Βλαντιμίρ Ροντρίγκες, Τσέκο, Σόκρατες, Γιούρι Αλμπέρτο Μοντέιρο Ντα Σίλβα, Στίβεν Μεντόσα(Κολομβία), Γκιγιέρμε Καμάτσο οι παίκτες που έπαιξαν και στους δύο

Οσβάλδο Μπραντάο, Αιμόρε Μορέιρα, Ρούμπενς Μινέλι, Κάρλος Αλμπέρτο Σίλβα, Ζενίνιο, Έμερσον Λεάο,  Οσβάλδο Ντε Ολιβέιρα οι προπονητές που έκατσαν και στους δύο πάγκους.

Ειδική περίπτωση ο Νελσίνιο Μπαπτίστα ο οποίος πέρασε απο τις δύο ομάδες τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...