www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

10/7/23

Classico Mineiro


Το Μπέλο Οριζόντε διαθέτει και αυτό το δικό του classico με τις Ατλέτικο Μινέιρο και Κρουζέιρο οι οποίες είναι οι κυρίαρχες στην πολιτεία Μίνας Ζεράις και τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν και σε εθνικό επίπεδο, ενώ έχουν μεγάλες επιτυχίες και στο Copa Libertadores.

Στις 17 Απριλίου του 1921 οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά σε φιλικό παιχνίδι με την Παλέστρα(νυν Κρουζέιρο) επικράτησε με 3-0. Η πρωτοτυπία είναι ότι οι δύο ομάδες δίνουν και διαφορετικά στοιχεία όσον αφορά τα ματς που έχουν διεξαχθεί.

Με βάση την Ατλέτικο έχουν γίνει 518 παιχνίδια με την "γκάλο" να έχει 209 νίκες, 171 η Κρουζέιρο 138 ισοπαλίες και τα γκολ 733-651 υπέρ της Ατλέτικο. Με βάση την Κρουζέιρο έχουν γίνει 500 με την Ατλέτικο να μετράει 197 νίκες, 170 η Κρουζέιρο, 133 ισοπαλίες και τα γκολ 702-640 υπέρ της Ατλέτικο.

Η μεγαλύτερη νίκη των "αλβινέγκρο" είναι το 9-2 τον Νοέμβριο του 1927, ενώ αντίστοιχα των "αλεπούδων" είναι το 6-1 τον Δεκέμβριο του 2011.

Προκόπιο Καρδόσο, Πάουλο Ισίδορο, Παλίνια, Νελίνιο, Τονίνιο Σερέζο, Ρεινάλντο, Λουιζίνιο, Έντμαρ Μπερνάντες, Χάμιλτον Ντε Σόουζα, Μάρκο Αντόνιο Μποιαδέιρο, Αντίλσον, Αντριάνο Τσούβα, Αίλτον Ντελφίνο, Πάουλο Ρομπέρτο, Λουιζίνιο, Έντερ Αλέιξο Ντε Ασίς, Εβανίλσον, Γιοσισλέι Φερέιρα, Μαικοσούελ, Πάουλο Μπατίστα, Τιάγκο Ριμπέιρο, Ρόνι, Ζουνίνιο, Ζονίλσον, Παουλίνιο Μακ Λάρεν, Άλεξ Μινέιρο, Γκιγιέρμε Άλβες, Μαρσίνιο, Κλαουντινέι Ρεσέντε, Κλαούντιο Κασάπα, Ζουλιάνο Μπελέτι, Ραμόν Μενέσες, Μαρίνιο, Γκιγιέρμε Γκουσμάο, Κλέμπερ, Βάλντο, Μάρσιο Ολιβέιρα, Αλεκσάντρο Μπαρμπόσα, Άλεξ Άλβες, Πατρίκ Καμπράλ, Τζαίρ, Μαρσέλο Τζιάν, Λεάντρο Ντα Σίλβα Γουαντερλέι, Φερναντίνιο, Φάμπιο Ζούνιορ, Κλέμερσον, Γουέλινγκντον Νογκέιρα, Εντκάρλος, Μάρλον Αζεβέδο, Μαρσίνιο, Λεονάρντο Σίλβα, Ντιέγκο Σόουζα, Φερνάντο Άλβες, Τιάγκο Ριμπέιρο, Φάμπιο Σάντος, Φρέντ. Ράφαελ Πιρές, Μαριάνο Φερέιρα Φίλιο, Ντοντό, Νικάο είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα των δύο ομάδων.

Μαρτίμ Φρανσίσκο, Ρικάρντο Ντίεθ(Ουρουγουάη), Ντοριβάλ Κνίπελ(Γιούστριτς), Αίρτον Μορέιρα Κάρλος Αλμπέρτο Σίλβα, Μάρκο Αουρέλιο, Ζάιρ Παλίνια, Ζαίρ Περέιρα, Έμερσον Λεάο, Ντοριβάλ Ζούνιορ, Πάουλο Αουτουόρι, Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, Κούκα, Λεβίρ Κούλπι, Βάγκνερ Μαντσίνι, Σέλσο Ρόθ, Οσβάλδο Ντε Ολιβέιρα είναι οι προπονητές που πέρασαν απο τους δύο πάγκους.

Οι Ίλτον Τσάβες και Ζοάο Λασέρδα Φίλιο(Μπαρμπατάνα) αγωνίστηκαν στην Ατλέτικο και προπόνησαν την Κρουζέιρο, ενώ ο Μαρτσέλο Ολιβέιρα ήταν προπονητής στην U-20 της Κρουζέιρο και στην ανδρική ομάδα της Ατλέτικο Μινέιρο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...