www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

10/6/21

2015: "Έσπασε" το ρόδι η Χιλή


H 4η Ιουλίου του 2015 αποτελεί για το ποδόσφαιρο της Χιλής ορόσημο αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της η "ρόχα" έφτασε στην κορυφή της Νοτίου Αμερικής με μια φουρνιά πολύ καλών ποδοσφαιριστών που έβγαλε η χώρα έστω και εάν δεν υπήρχε ένας παίκτης του διαμετρήματος του Ιβάν Ζαμοράνο η του Μαρτσέλο Σάλας.

Απο τις 11 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου στην Χιλή και πιο συγκεκριμένα σε Αντοφαγκάστα, Λα Σερένα, Βίνια Ντελ Μαρ, Βαλπαραίσο, Σαντιάγκο(σε δύο γήπεδα), Ρανκάγκουα, Κονσεπσιόν και Τεμούκο διεξήχθησαν οι αγώνες του 44ου Copa America.

Τζαμαϊκα και Μεξικό ήταν οι προσκεκλημένες χώρες και την πρόκριση για την 8αδα πήραν οι Χιλή και Βολιβία απο τον πρώτο όμιλο, Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη απο τον 2ο όμιλο και Βραζιλία, Περού και Κολομβία απο τον 3ο όμιλο.

Στα προημιτελικά η Χιλή με γκολ του Ίσλα στο 80' απέκλεισε την κάτοχο Ουρουγουάη, το Περού με 3-1 την Βολιβία(19', 22', 73' Γκερέρο, 83' (πεν.) Μαρτίνς), ενώ οι δύο υπόλοιπες αναμετρήσεις κρίθηκαν στα πέναλντι.

Αργεντινή και Κολομβία έμειναν στο 0-0 τόσο σε κανονικό αγώνα και παράταση, και στα πέναλντι με 5-4 προκρίθηκε η Αργεντινή. Απο την "σελέστε" Μπίλια κια Ρόχο αστόχησαν, ενώ για τους "καφετέρος" Μουριέλ, Ζουνίγκα και Μουρίγιο αστόχησαν.

Στον τελευταίο προημιτελικό Βραζιλία και Παραγουάη έλυσαν και αυτοί επίσης τις διαφορές τους στην "ρώσικη ρουλέτα" μένοντας 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση(14' Ρομπίνιο και 71' (πεν.) Ντέρλις Γκονζάλες).

Εβέρτον, Ντάγκλας Κόστα αστόχησαν, απο την "αλμπιρόχα" ο Σαντα Κρούζ και με 4-3 πέρασε στα ημιτελικά η Παραγουάη.

Στο Σαντιάγκο η Χιλή υπερκέρασε το εμπόδιο του Περού με 2-1 με τα γκολ του Βάργκας στο 41' και στο 63', ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά το Περού με το αυτογκόλ του Μεδέλ στο 60'. Στον έτερο ημιτελικό η Αργεντινή "διέλυσε" την Παραγουάη με 6-1.

Δύο γκολ πέτυχε ο Ντι Μαρία στο 46' και στο 52' και απο ένα οι Ρόχο στο 14', Παστόρε στο 26', Αγκουέρο στο 79' και Ιγκουαίν στο 82', ενώ είχε μειώσει προσωρινά στο 42' ο Μπάριος.

Στον μικρό τελικό το Περού νίκησε με 2-0 την Παραγουάη με τα γκολ των Καρίγιο στο 48' και Γκερέρο στο 89' και στον μεγάλο τελικό Χιλή και Αργεντινή έμειναν στο 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Το τρόπαιο θα κρινόταν στην διαδικασία των πέναλντι, εκεί όπου ο Ιγκουαίν έστειλε την μπάλα πάνω απο τα δοκάρια, του Μπανέγα αποκρούστηκε απο τον Μπράβο, o Σάντσες ευστόχησε και έτσι η Χιλή με 4-1 κατέκτησε για πρώτη φορά το τρόπαιο.

Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης θα δινόταν στον Λιονέλ Μέσι ο οποίος όμως το αρνήθηκε, πρώτοι σκόρερς αναδείχθηκαν οι Εντουάρντο Βάργκας της Χιλής και Πάολο Γκερέρο του Περού, καλύτερος νέος παίκτης ο Τζέισον Μουρίγιο της Κολομβίας και καλύτερος τερματοφύλακας ο Κλαούντιο Μπράβο της Χιλής.

Κλαούντιο Μπράβο(Χιλή), Τζέισον Μουρίγιο(Κολομβία), Γκάρι Μεδέλ(Χιλή), Νικόλας Οταμέντι(Αργεντινή), Κρίστιαν Κουέβα(Περού), Μαρτσέλο Ντίας(Χιλή), Χαβιέ Μαστσεράνο(Αργεντινή), Αρτούρο Βιδάλ(Χιλή), Εντουάρντο Βάργκας(Χιλή), Λιονέλ Μέσι(Αργεντινή) και Πάολο Γκερέρο(Περού) με προπονητή τον Χόρχε Σαμπάολι της Χιλής.    

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...