www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

7/6/21

1999: "Back to Back" για την Βραζιλία


Ένα χρόνο μετά τον χαμένο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Γαλλίας, η Βραζιλία κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Copa America, κάτι που το κατάφερνε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον θεσμό.


Απο τις 29 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου στις πόλεις Ασουνσιόν, Λούκε, Πέδρο Χουάν Καμπαλέρο και Θιούνταντ Ντελ Έστε της Παραγουάης έλαβε χώρα η διοργάνωση, με τον Σιλαβέρτ να αρνείται να αγωνιστεί στην διοργάνωση όντας αντίθετος απο την στιγμή που η κυβέρνηση έκοψε κονδύλια απο την εκπαίδευση για να την αναλάβει. Στα αξιοσημείωτα η πρόσκληση της Ιαπωνίας η οποία έγινε η πρώτη μη αμερικανική ομάδα η οποία έλαβε μέρος στο Copa America.

Απο τον 1ο όμιλο πήραν την πρόκριση Παραγουάη και Περού, απο τον 2ο Βραζιλία, Μεξικό και Χιλή, και απο τον 3ο Κολομβία, Αργεντινή και Ουρουγουάη. Στην αναμέτρηση της Αργεντινής με την Κολομβία ο Μάρτιν Παλέρμο εκτέλεσε τρία πέναλντι στον ίδιο αγώνα τα οποία και τα τρία τα απέκρουσε ο Μιγκέλ Καλέρο.

Στην προημιτελική φάση, η Χιλή νίκησε  την Κολομβία με 3-2(7' Μπολάνο, 25', 50' Ρέγιες, 35' Μπονιγια, 65' Ζαμοράνο), και η Βραζιλία την Αργεντινή με 2-1(10' Σορίν, 32' Ριβάλντο, 48' Ρονάλντο), ενώ δύο αναμετρήσεις κρίθηκαν στα πέναλντι.

Ουρουγουάη και Παραγουάη έμειναν στο 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση(15' Μπενίτες, 65' Ζαλαγιέτα), εκεί όπου η "σελέστε" η οποία κατέβηκε στην διοργάνωση με αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πολλές συμμετοχές με την ανδρική ομάδα, παρόλα αυτά πήρε την πρόκριση με 5-3, με τον Καρίνι και με την βοήθεια του δοκαριού να αποκρούει το πέναλντι του Μπενίτες και τον Μαγκαγιάνες να "σφραγίζει" την πρόκριση.

Μεξικό και Περού αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3(6' Παλάσιος,15' Περέδα, 28',33' Χερνάντεζ, 40' Σολάνο, 87' Τοράδο), και στα πέναλντι η "τρι" προκρίθηκε με 4-2 αφού Σότο και Ρεινόσο αστόχησαν. Στην ημιτελική φάση η Ουρουγουάη και πάλι στην "ρώσικη ρουλέτα" πήρε την πρόκριση απέναντι στην Χιλή αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξε με 1-1(22' Λέμπο,73' Ζαμοράνο), με τον Σάλας στο 26' να στέλνει το πέναλντι στο οριζόντιο δοκάρι.

"Ήρωας" της διαδικασίας ήταν και πάλι ο Καρίνι ο οποίος απέκρουσε το πέναλντι του Άρος και με 5-3 πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Στον έτερο ημιτελικό η Βραζιλία επικράτησε του Μεξικού με 2-0 χάρις στα τέρματα των Αμορόζο στο 24' και Ριβάλντο στο 42'.

Οι Μεξικάνοι κατέκτησαν για δεύτερη φορά την τρίτη θέση νικώντας την Χιλή με 2-1(26' Παλένσια, 81' Παλάσιος, 87' Ζεπέδα), ενώ στον μεγάλο τελικό η Βραζιλία δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην νεανική Ουρουγουάη και με 3-0(20',27' Ριβάλντο, 46' Ρονάλντο), πήραν τον 6ο τίτλο και δεύτερο συνεχόμενο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...