www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

6/6/21

1997: Βραζιλία απο "άλλο πλανήτη"


Μπορεί στα Παγκόσμια Κύπελλα η Βραζιλία να ήταν η κορυφαία ομάδα απο άποψη τίτλων, όμως η αλήθεια είναι ότι υπολειπόταν στην Λατινική Αμερική σε τίτλους τόσο απο τους Αργεντίνους όσο και απο τους Ουρουγουανούς. Το 1997 όμως ήταν η σειρά της αφού υπό την καθοδήγηση του Μάριο Ζάγκαλο και με τους Ρονάλντο, Ρομάριο και Λεονάρντο έφτασε στον πέμπτο τίτλο της ιστορίας της.


Η Βολιβία για δεύτερη φορά στον θεσμό ανέλαβε την διοργάνωση απο τις 11 έως τις 29 Ιουνίου στις πόλεις Σούκρε, Λα Παζ, Ορούρο, Κoτσαμπάμπα και Σάντα Κρούζ. Σε σχέση με τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις όπου συμμετείχαν το Μεξικό και οι ΗΠΑ απο την Concacaf, αυτή την φορά ήταν η σειρά της Κόστα Ρίκα να πάρει μέρος για πρώτη φορά, μαζί με το σταθερό Μεξικό.

Στον 1ο όμιλο το Εκουαδόρ, η Αργεντινή και η Παραγουάη, στον 2ο όμιλο η Βολιβία και το Περού που άφησαν εκτός νυμφώνος την Ουρουγουάη, και στον 3ο όμιλο Βραζιλία, Μεξικό και Κολομβία πήραν τα εισιτήρια για την προημιτελική φάση.

Στα προημιτελικά το Περού απέκλεισε την Αργεντινή νικώντας την με 2-1(30' Καράσας, 61' (πεν.) Χιντάλγκο, 66' (πεν.) Γκαγιάρδο), η Βολιβία την Κολομβία με 2-1(3' Ετσεβερί, 24' Σάντσεζ, 57' Γκαβίρια), και η Βραζιλία την Παραγουάη με 2-0(9',34' Ρονάλντο).

Το μοναδικό ματς που κρίθηκε στα πέναλντι ήταν αυτό ανάμεσα στο Μεξικό και το Εκουαδόρ, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1(6' (πεν.) Καπούρο, 17' Μπλάνκο), με την "τρί" να είναι πιο ψύχραιμη και να παίρνει την πρόκριση με 4-3.  Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ρίος που απέκρουσε τα πέναλντι των Καπούρο, Ντε Λα Κρούζ και Ροσέρο, ενώ απο το Μεξικό Μπλάνκο και Βίλα αστόχησαν.

Στα ημιτελικά η Βολιβία με την συμπαράσταση των φίλων της στην Λα Παζ επικράτησε του Μεξικό με 3-1, παρότι οι Μεξικάνοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν μόλις στο 8' με τον Ραμίρεζ αλλά με τα γκολ των Σάντσεζ στο 27', Καστίγιο στο 39' και Μορένο στο 79' πήρε το εισιτήριο για τον τελικό διεκδικώντας το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας της μετά το 1963.

Στον άλλο ημιτελικό η Βραζιλία ήταν "διαστημική" διαλύοντας το Περού με 7-0, με τους Ρομάριο στο 36' και στο 49' και Λεονάρντο στο 45' και στο 55' να πετυχαίνουν απο δύο τέρματα, με τον Ντενίλσον να ανοίγει το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό, ενώ τα άλλα δύο τέρματα τα πέτυχαν οι Φλάβιο Κονσεισάο στο 28' και Ντζαλμίνια στο 77'.

Για την τρίτη θέση το Μεξικό νίκησε με 1-0 το Περού με γκολ του Χερνάντεζ στο 82' που ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 6 τέρματα, και στον μεγάλο τελικό η Βραζιλία επιβεβαίωσε τον τίτλο του μεγάλου φαβορί νίκησε την Βολιβία με 3-1 χάρις στα τέρματα των Εντμούντο στο 40', Ρονάλντο στο 79' και Ζε Ρομπέρτο στο 90', ενώ για τους οικοδεσπότες είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 45' ο Σάντσεζ. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...