www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

4/6/21

1993: Δύο στα δύο για την Αργεντινή


To 1993 η Conmebol αλλάζει τον τρόπο διεξαγωγής και ταυτόχρονα για πρώτη φορά εκτός από τις 10 ομάδες της Λατινικής Αμερικής, θα προσκαλέσει και δύο ακόμα ομάδες, απο την ομοσπονδία της Βορείου-Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής την  Concacaf  το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο Εκουαδόρ στις πόλεις Κίτο, Γκουαγιακίλ, Αμπάτο, Κουένκα Ματσάλα και Πορτοβιέχο πραγματοποιήθηκε απο τις 15 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, με τις ομάδες να χωρίζονται σε τρεις ομίλους απο τους οποίους οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι δύο καλύτερες τρίτες προκρίνονταν στην προημιτελική φάση όπου είχαμε αγώνες νοκ-άουτ.

Στον 1ο όμιλο την πρόκριση πήραν οι Εκουαδόρ και Ουρουγουάη, στον 2ο όμιλο το Περού, η Βραζιλία και η Παραγουάη, ενώ απο τον τρίτο προκρίθηκαν οι Κολομβία, Αργεντινή και το Μεξικό.

Στα προημιτελικά το Εκουαδόρ νίκησε την Παραγουάη με 3-0(33' Ουρτάδο,43' Ραμίρεζ(αυτογκόλ), 81' Αβίλες), Κολομβία και Ουρουγουάη έμειναν στο 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση(63' Σαραλέγκουι,88' Περέα), με τους "καφετέρος"  να παίρνουν την πρόκριση στα πέναλντι με 5-3 με τον Μόας να χάνει το πεναλντι, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κόρντομπα.

Στο Γκουαγιακίλ συναντήθηκαν Αργεντινή και Βραζιλία, με την ομάδα του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα να προηγείται στο 37' με τον Μύλερ, με την ομάδα του Άλφιο Μπαζίλε να ισοφαρίζει στο 69' με τον Ροντρίγκεζ. Στην παράταση το σκορ παρέμεινε ως είχε και οι διαφορές θα λύνονταν στην διαδικασία των πέναλντι.

Η "αλμπισελέστε" πήρε τελικά την πρόκριση με 6-5, αφού το πέναλντι του Μποιαντέιρο απέκρουσε ο Γκοικοετσέα, και τον Χόρχε Μπορέλι να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλντι, ενώ στον τελευταίο προημιτελικό το Μεξικό επικράτησε του Περού με 4-2(22' (πεν.), 43' Γκαρσία Άσπε,43' Άλβες, 49' Πατίνιο, 55' (πεν.) Ντελ Σολάρ,82' Ρεινόσο).

Στα ημιτελικά όπου για πρώτη φορά σε Κόπα Αμέρικα δεν βρίσκονταν οι Βραζιλία και Ουρουγουάη,
το πρωτοεμφανιζόμενο Μεξικό επικράτησε του Εκουαδόρ με 2-0(23' Σάντσεζ,54' Ραμίρεζ), ενώ στο έτερο ζευγάρι Αργεντινή και Κολομβία έμειναν στο "στείρο" 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση και χρειάστηκε και πάλι την διαδικασία των πέναλντι για να πάρει την προκριση.

Όπως και με την Βραζιλία έτσι και με την ομάδα του Φρανσίσκο Ματουράνα o Γκοικοετσέα απέκρουσε το πέναλντι του Αριστισάμπαλ, με τον Μπορέλι και πάλι να είναι εύστοχος και να δίνει την πρόκριση στην Αργεντινή.

Στο παιχνίδι για την τρίτη θέση η Κολομβία με γκολ του Βαλέντσια στο 86' νίκησε το Εκουαδόρ, και στον μεγάλο τελικό η Αργεντινή έφτασε σε δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση στον τίτλο απέναντι στο Μεξικό με 2-1, με τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα να πετυχαίνει δύο τέρματα στο 63' και στο 74', ενώ για τους "πράσινους" είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 67' με πέναλντι ο Γκαρίντο.

           
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...