www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

3/6/21

1991: Στην κορυφή η Αργεντινή τριανταδύο χρόνια μετά


Χρειάστηκε να περάσουν 32 ολόκληρα χρόνια για να βρεθεί ξανά η Αργεντινή στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής. Στα γήπεδα της Χιλής με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 6 τέρματα η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, έστω και χωρίς τον Ντιέγκο Μαραντόνα στην σύνθεσή της έφτασε στον 13ο τίτλο της ιστορίας της.

Σαντιάγκο, Κονσεπσιόν, Βαλπαραίσο και Βίνια Ντελ Μαρ είναι οι τέσσερις πόλεις που έγιναν οι αγώνες απο τις 6 έως τις 21 Ιουλίου. Οι δέκα ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των πέντε και την πρόκριση για τον τελικό γύρο έπαιρναν οι δύο πρώτοι όπου σχημάτιζαν ένα όμιλο όπου όλοι έπαιζαν με όλους.


Στον 1ο όμιλο η "αλμπισελέστε" δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει στην επόμενη φάση τερματίζοντας αήττητη, με την οικοδέσποινα να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση. Ο "κακός χαμός" όμως έγινε στον 2ο όμιλο όπου τρεις ομάδες Κολομβία, Βραζιλία και Ουρουγουάη ισοβάθμησαν με πέντε βαθμούς. Εν τέλει οι "καφετέρος" με τους "καριόκας" πήραν την πρόκριση αφήνοντας εκτός νυμφώνος την "σελέστε" η οποία έχασε την πρόκριση λόγω της επίθεσης.

Στον τελικό γύρο η ομάδα του Άλφιο Μπαζίλε με την νίκη κόντρα στην Βραζιλία με 3-2 έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου. Ακολούθησε η "λευκή" ισοπαλία με την Χιλή και κόντρα στην Κολομβία χρειαζόταν την νίκη για να αναδειχθεί Πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής.

Με τα γκολ των Σιμεόνε και Μπατιστούτα στο 11' και στο 19' επικράτησε με 2-1, με τους Κολομβιανούς απλώς να μειώνουν στο 70' με τον Ντε Άβιλα και μετά το 1959 έφτασε ξανά στην κορυφή εξασφαλίζοντας παράλληλα την συμμετοχή στο πρώτο Κύπελλο Συνομοσπονδιών που θα διεξαγόταν ένα χρόνο αργότερα.   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...