www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

23/7/23

Πάρμα: Απο το ζενίθ στο ναδίρ


Μία απο τις κορυφαίες ιταλικές ομάδες στην δεκαετία του '90 με σημαντικές επιτυχίες όχι μόνο εντός των συνόρων αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ την φανέλα της φόρεσαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές.

H Parma Football Club δημιουργήθηκε τ ον Ιούνιο του 1913 με το όνομα Verdi Football Club προς τιμήν του συνθέτη Τζιουζέπε Βέρντι που καταγόταν απο την περιοχή, και η εμφάνισή της ήταν άσπρη φανέλα με ένα μαύρο σταυρό μπροστά.

Την περίοδο 1919-1920 άρχισε να αγωνίζεται σε επίσημα παιχνίδια τερματίζοντας δεύτερη στο τοπικό πρωτάθλημα. Το 1922 ο πρόεδρος της ομάδας Ένιο Ταρντίνι δικηγόρος στο επάγγελμα βλέποντας την ομάδα να μην έχει μια σταθερή έδρα αγωνιζόμενη πότε στο "Piazza d'Armi" η στο "Tre Pioppi" αποφασίζει να καταθέσει τα σχέδια για την δημιουργία ενός σταδίου.

Ο ίδιος θα φύγει απο την ζωή το 1923, ένα χρόνο πριν γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του σταδίου, και τιμής ένεκεν αποφασίζουν να δώσουν το όνομα του στο γήπεδο που ο ίδιος οραματίστηκε. Ήταν απο τα ιδρυτικά μέλη  της  SERIE B  την περίοδο 1929-1930 και παρέμειναν στην κατηγορία τρία χρόνια ενώ το 1932 αλλάζουν το όνομα σε Αssociazione Sportiva Parma.

Τα επόμενα χρόνια αποτέλεσε ασανσέρ ανάμεσα στην SERIE B και στην SERIE C, με τον Τσεχοσλοβάκο Τζούλιους Κοροστέλεφ και τον Γουίλιαμ Μπροντσόνι να ξεχωρίζουν. Απο το 1954 έως το 1965 η Πάρμα αγωνιζόταν στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία με τον Πάολο Έρμπα, τον Έρμες Πόλι και τον Ιβο Κοκκόνι να είναι οι σταρ της ομάδας.

Το 1966 βρέθηκε ακόμα και στην SERIE D, και το 1968 με απόφαση του δικαστηρίου της Πάρμα λόγω εκκαθάρισης, η AC Parmense απορρόφησε την Αssociazione Sportiva Parma αλλάζοντας το όνομα σε Associazione Calcio Parma. Την περίοδο 1969-1970 κέρδισε την άνοδο της στην SERIE C, με μεγάλο αστέρι τον Μπρούνο Μόρα, και την περίοδο 1972-1973 ανέβηκε στην SERIE B, όπου παρέμεινε για τρεις περιόδους, την σεζόν 1973-1974 κατέλαβε την πέμπτη θέση που ήταν η υψηλότερη μέχρι τότε στην κατηγορία. 

Ακολούθησαν τρία χρόνια στην SERIE C, μέχρι και την περίοδο 1978-1979, όταν με την πρόσληψη του Τσέζαρε Μαλντίνι οι "κροτσιάτι" κέρδισαν την άνοδο και πάλι στην SERIE B, νικώντας στον τελικό την Τριεστίνα με 3-1 χάρις σε δύο τέρματα του νεαρού Καρλο Αντσελότι που το καλοκαίρι εκείνου του έτους θα μετεγγραφεί στην Ρόμα.

Και στην δεκαετία του '80 η Πάρμα διατήρησε το ρόλο του ασανσέρ ανάμεσα στις κατηγορίες, με τον Μάσιμο Μπαρμπούτι να είναι ο αδιαφιλονίκητος σταρ της ομάδας. Το καλοκαίρι του 1985 προσελήφθη ο Αρίγκο Σάκι ο οποίος οδήγησε την Πάρμα στην άνοδο στην SERIE B, και για τρεις πόντους έχασε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Tην περίοδο 1986-1987 στο Κύπελλο Ιταλίας, έγινε ευρέως γνωστή σε όλη την χώρα, όταν νίκησε την Μίλαν αρχικά στην φάση των ομίλων και στην συνέχεια στην νοκ-άουτ φάση την απέκλεισε απο την συνέχεια, με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς να προσλαμβάνει τον Σάκι στον πάγκο των "ροσονέρι".

Το 1989 θα αποδεικνυόταν χρονιά-ορόσημο για τον σύλλογο αφού προσλαμβάνεται ο Νέβιο Σκάλα ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τους "παρμέντσι" στις κορυφαίες στιγμές τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρώπη. Αρχικά ο πρώην μέσος της Μίλαν, της Ίντερ και της Φιορεντίνα θα πετύχει κάτι το οποίο το περίμεναν χρόνια στον σύλλογο, την πολυπόθητη άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Πράγματι τον Μάιο του 1990, με την νίκη επί της Ρετζιάνα με 2-0, της εξασφάλιζε το τέταρτο εισιτήριο της ανόδου  στην μεγάλη τη τάξει κατηγορία, ένα όνειρό δεκαετιών για τον  σύλλογο. Μετά την άνοδο η έλευση των Τόμας Μπρολίν(Σουηδία), Ζόρζ Γκρούν(Βέλγιο), Κλαούντιο Ταφαρέλ (Βραζιλία) σε συνδυασμό με την παρουσία των Λουίτζι Απολόνι, Λορέντσο Μινότι και Αλεσάντρο Μέλι ισχυροποίησαν την ομάδα και μόλις την πρώτη χρονιά κατέλαβε την έκτη θέση και την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Απο το 1991 η γαλακτοκομική εταιρία Parmalat ανέλαβε την χορηγία της ομάδας, και μπορεί η πρώτη απόπειρα να μην στέφθηκε με επιτυχία αφού η ΤΣΣΚΑ Σόφιας στον πρώτο γύρο την απέκλεισε, όμως η χρονιά 1991-1992 θα φέρει το πρώτο τρόπαιο, το Κύπελλο Ιταλίας αφού παρά την ήττα απο την Γιουβέντους με 1-0 στο "Ντελε Άλπι" τα γκολ των Μέλι και Μάρκο Όσιο στην ρεβάνς της έδωσαν τον πρώτο τίτλο, κερδίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Το πρώτο τρόπαιο άνοιξε την όρεξη των ιθυνόντων και θέλοντας να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα απέκτησαν τους Αντόνιο Μπεναρίβο, Γκαμπριέλε Πίν, Λούκα Μπούτσι, Αλμπέρτο Ντι Κιάρα και Φαουστίνο Ασπρίγια(Κολομβία). Στο πρωταθλημα τερμάτισε στην τρίτη θέση, αλλά στην Ευρώπη αποκλείοντας κατά σειρά τις Ουίπεστ, Μποαβίστα, Σπάρτα Πράγας και στον ημιτελικό την Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε στον τελικό του "Γουέμπλει" απέναντι στην βελγική Αντβέρπ.

Στην πρωτεύουσα της Αγγλίας με τα τέρματα των Μέλι, Μινότι και Στέφανο Κουόγκι επικράτησαν των αντιπάλων τους με 3-1 πανηγυρίζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της, και στην συνέχεια κατέκτησαν και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ απέναντι στην Μίλαν με τα τέρματα των νεοφερμένων Μάσιμο Κρίπα και Νέστορ Σενσίνι(Αργεντινή), υπερκαλύπτοντας την ήττα του πρώτου αγώνα στο "Ένιο Ταρντίνι".

Την αμέσως επόμενη χρονιά με την προσθήκη των Ρομπέρτο Μούσι και Τζιανφράνκο Τζόλα ξαναέφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων όπου στο "Πάρκεν" της Κοπεγχάγης ηττήθηκε απο την Άρσεναλ με 1-0,ενώ το 1995 η ομάδα δυνάμωσε ακόμα περισσότερο με την προσθήκη των Φερνάντο Κόουτο(Πορτογαλία) και Ντίνο Μπάτζιο φτάνοντας στην κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ σε διπλούς τελικούς απέναντι στην Γιουβέντους.

Αποκλείοντας τις Φίτεσε, ΑΙΚ Στοκχόλμης, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Οντένσε και στον ημιτελικό την Μπάγερ Λεβερκούζεν. οι διπλοί τελικοί είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντίνο Μπάτζιο. Ο πρώην μέσος της "Γηραιάς Κυρίας" πέτυχε το νικητήριο γκολ στο "Ένιο Ταρντίνι" αλλά και το γκολ που ισοφάρισε το αντίστοιχο του Τζιανλούκα Βιάλι, δίνοντας το τρόπαιο στην Πάρμα.

Οι δύο ομάδες ξανασυναντήθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας  με τους "μπιανκονέρι" να παίρνουν το "αίμα" τους πίσω και να φτάνουν στην κατάκτηση του ντάμπλ. Το πρωτάθλημα γίνεται άμεσος στόχος και για αυτό τον λόγο έρχονται στο "Ταρντίνι" οι Χρίστο Στόιτσκοφ(Βουλγαρία) και Φίλιππο Ιντζάγκι ενώ προωθείται ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν απο τις ακαδημίες τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση.

Το καλοκαίρι του 1996 ο Νέβιο Σκάλα αποχωρεί απο τον σύλλογο, την θέση του αναλαμβάνει ο Κάρλο Αντσελότι και γίνεται ένα μπαράζ μετεγγραφών, αφού έρχονται οι Ερνάν Κρέσπο(Αργεντινή), Ενρίκο Κιέζα, Ζε Μαρία(Βραζιλία), Μάριο Στάνιτς(Κροατία) και Λιλιάν Τιράμ(Γαλλία), ενώ πωλούνται οι Στόιτσκοφ, Κόουτο, Ιντζάγκι, Ντι Κιάρα, και τον Νοέμβριο ο Τζόλα στην Τσέλσι.

Τον Μάιο του 1997 φτάνει σε απόσταση αναπνοής απο τον τίτλο μένοντας δύο πόντους πίσω απο την Γιουβέντους κερδίζοντας ένα εισιτήριο για την προκριματική φάση του Champions League. Το εμπόδιο της Βίτζεβ Λότζ ήταν εύκολο, στον όμιλο τερμάτισε στην δεύτερη θέση πίσω απο την Μπορούσια Ντόρτμουντ αλλά δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση.

Το καλοκαίρι του 1998 ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι αναλαμβάνει τα ηνία και με την προσθήκη των Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν(Αργεντινή), Αλεν Μπογκοσιάν(Γαλλία), Στέφανο Φιόρε, Φάμπιο Καναβάρο, Πάολο Βανόλι, Ντιέγκο Φουζέρ, και Άμπελ Μπάλμπο(Αργεντινή), φτάνει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας απέναντι στην Φιορεντίνα αλλά και στο δεύτερο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Αποκλείοντας τις Φενερμπαχτσέ, Βίσλα Κρακοβίας, Ρέιντζερς, Μπορντό και Ατλέτικο Μαδρίτης και φτάνοντας στο "Λουζνικι" της Μόσχας η Πάρμα "διαλύει" την Μαρσέιγ με 3-0, με τα τέρματα των Κρέσπο, Βανόλι και Κιέζα παρουσιάζοντας ίσως την καλύτερη ομάδα στην ιστορία της. 

Το καλοκαίρι του 1999, ο Βερόν πωλείται στην Λάτσιο για το ποσό των 18.1 εκατομμυρίων λιρών και στην θέση του έρχεται ο Άριελ Ορτέγκα(Αργεντινή) αλλά και οι Πάολο Σόουζα(Πορτογαλία) και Μάρκο Ντι Βάιο, με τον σύλλογο το μόνο που έχει να θυμάται απο την περίοδο 1999-2000 είναι η κατάκτηση του Ιταλικού Σούπερ Καπ, απέναντι στην Μίλαν αφού στο Πρωτάθλημα τερματίζει στην πέμπτη θέση.

Το καλοκαίρι του 2000, Λάτσιο και Πάρμα έρχονται σε συμφωνία για την παραχώρηση του Κρέσπο με το αστρονομικό ποσό των 30 εκατομμυρίων λιρών και την παραχώρηση των Ματίας Αλμέιντα(Αργεντινή) και Σέρτζιο Κονσεισάο(Πορτογαλία), ενώ το ίδιο καλοκαίρι έρχονται οι Σάβο Μιλόσεβιτς(Σερβία) και Μάρτσιο Αμορόζο(Βραζιλία).

Η χρονιά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ο Μαλεζάνι απολύθηκε, ο Σάκι προσελήφθη για λίγο και την χρονιά ολοκλήρωσε ο Ρέντσο Ουλιβιέρι καταφέρνοντας να την οδηγήσει στην τέταρτη θέση και στον τελικό του Κυπέλλου με την Φιορεντίνα να κατακτάει το τρόπαιο.

Το καλοκαίρι του 2001 Λιλιάν Τιράμ και Τζιανλουίτζι Μπουφόν πωλούνται στην Γιουβέντους με το ποσό των 92.96 εκατομμυρίων ευρώ. Ο αποκλεισμός απο την Λίλ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ οδήγησε στην απόλυση του Ουλιβιέρι, στην πρόσληψη και στην απόλυση του Ντανιέλ Πασαρέλα(Αργεντινή), με τον Πιέτρο Καρμινιάνι να τελειώνει την σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας απέναντι στην Γιουβέντους.

Τα οικονομικά προβλήματα άρχιζαν να γίνονται πιο έντονα και όποιος παίκτης έκανε καλή σεζόν πωλούταν, απο τον Μάρκο Ντι Βάιο, τον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, τον Άντριαν Μούτου(Ρουμανία), τον Γιοχάν Μικού(Γαλλία), τον Αντριάνο(Βραζιλία) με κυριότερο όλων τον Φάμπιο Καναβάρο.

H κατάρρευση της Parmalat είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του προέδρου Καλίστο Τάντσι για υπεξαίρεση χρημάτων οδήγησε στην εκ νέου διαμόρφωση με νέο όνομα Parma Football Club. Τον Απρίλιο του 2004 ο σύλλογος κηρύσσεται σε πτώχευση και ύστερα απο αρκετά χρόνια η ομάδα αντιμετωπίζει το φάσμα του υποβιβασμού.

Στα διπλά παιχνίδια με την Μπολόνια η Πάρμα καταφέρνει να σώσει την κατηγορία, έχοντας απο τον Ιανουάριο του 2005 νέο πρόεδρο τον Ενρίκο Μπόντι. Μάλιστα την περίοδο 2005-2006 με την 7η θέση σε ισοβαθμία την Έμπολι πήρε το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για την φάση των ομίλων αποκλείοντας την Ρούμπιν Καζάν. Εκεί όπου πήρε την πρώτη θέση και την πρόκριση μπροστά απο Οσασούνα, Λάνς, Οντένσε και Χέρενφεεν αντίστοιχα.

Στην φάση των "32" αποκλείστηκε απο την Μπράγκα ενώ στο Πρωτάθλημα κατέλαβε την 12η θέση. Τον Ιανουάριο του 2007 ο Τομάζο Γκιράρντι αναλαμβάνει την προεδρία, αλλά στο τέλος της σεζόν 2007-2008 και ύστερα απο 18 χρόνια υποβιβάζεται στην SERIE B

Τον Μάιο του 2009 υπό την καθοδήγηση του Φραντσέσκο Γκουιντολίν και με τα γκολ των Αλμπέρτο Παλόσκι και Κριστιάνο Λουκαρέλι  εξασφάλισε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Στην επιστροφή της κατετάγη 8η την περίοδο 2009-2010, 12η το 2010-2011 και 8η το 2011-2012.

Τον Ιανουάριο του 2012 ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι παίρνει το χρίσμα, την περίοδο 2012-2013 καταλαμβάνει την 10η θέση και την περίοδο 2013-2014 οδηγεί την Πάρμα στην έκτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη.

Όμως τα μαντάτα απο την ομοσπονδία  δεν είναι καλά μη χορηγώντας της άδεια θεωρώντας ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η UEFA. Τον Δεκέμβριο ο Γκιράρντι αποφασίζει να πουλήσει τις μετοχές του στον Αλβανό επιχειρηματία Ρεζάρτ Τάτσι της ρωσοκυπριακής εταιρίας Dastraso Holding Limited. 

Τον Φεβρουάριο όμως ο Τάτσι πούλησε το μερίδιο του με το συμβολικό ποσό του 1 ευρώ στον Τζιαμπιέτρο Μανέντι. Η κατάσταση στον σύλλογο είναι εκρηκτική πολλά συμβόλαια λύνονται αφού οι ποδοσφαιριστές παρέμεναν απλήρωτοι απο το καλοκαίρι και τα χρέη έφταναν στο ποσό των 200.000.000 ευρώ.

Λίγες ημέρες πριν η εταιρία ηλεκτρισμού έκοψε το ρεύμα στο "Ένιο Ταρντίνι", ενώ συν τοις άλλοις κατασχέθηκαν τα οχήματα της ομάδας, υλικό απο τα γραφεία όπως εκτυπωτές και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Η ιταλική λίγκα αποφάσισε την αναβολή δύο αναμετρήσεων με την Ουντινέζε και την Τζένοα αντίστοιχα, ενώ και οι συναντήσεις του καμπιονάτο ξεκίνησαν με δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση ως ένδειξη συμπαράστασης στους απλήρωτους ποδοσφαιριστές.

Τον Ιούλιο του 2015 συστήνεται νέο κλαμπ υπό την επονομασία SSD Parma Calcio 1913 εξασφαλίζοντας την παρουσία της στην SERIE D. Ιδιοκτήτης ανέλαβε ο Γκουίντο Μπαρίλα, ο Νέβιο Σκάλα την προεδρία της ομάδας, την τεχνική ηγεσία ο Λουίτζι Απολλόνι την τεχνική ηγεσία ενώ  η στήριξη των οπαδών ήταν συγκινητική με την αγορά 9.000 διαρκείας που αποτελούν νέο ρεκόρ για την κατηγορία.

Έχοντας μαζέψει 94 βαθμούς σε 38 παιχνίδια πήρε άνετα την άνοδο για την Lega Pro την τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Στην Lega Pro σε μια χρονιά όπου άλλαξε τρεις προπονητές με τον Απολόνι να ξεκινάει αλλά την 14η αγωνιστική απολύθηκε, για δύο αγωνιστικές ανέλαβε ο Στέφανο Μαρόνε και ακολούθησε ο Στέφανο Ντ' Αβέρσα.

Στον δεύτερο όμιλο τερμάτισε στην δεύτερη θέση πίσω απο την Βενέτσια και θα διεκδικούσε την άνοδο μέσω πλει-οφ. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Πιατσέντζα με ισοπαλία 0-0 και νίκη 2-0, στην τελική οκτάδα την Λουκέζε με δύο νίκες 2-1 και 2-1 αντίστοιχα

Στα ημιτελικά κόντρα στην Πορντενόνε στην Φλωρεντία χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλντι για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό με 5-3, αφού τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση το σκόρ έμεινε στο 1-1.

Στον τελικό στο "Αρτέμιο Φράνκι" κόντρα στην Αλεσάντρια με "χρυσούς" σκόρερ τους Μανουέλ Σκαβόνε και Μανουέλ Νοτσιολίνι επικράτησε με 2-0 και "σφράγισε" το εισιτήριο της επιστροφής στην SERIE B.

Στην SERIE B την περίοδο 2017-2018, κατάφερε να πάρει τρίτη συνεχόμενη σεζόν την άνοδο αυτή την φορά για την μεγάλη κατηγορία παρότι ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση με την Φροζινόνε με 72 βαθμούς αλλά χάρις στην καλύτερη διαφορά τερμάτων ήταν αυτή που ανέβηκε απευθείας.

Στις 23 Ιουλίου του 2018 και ενώ ετοιμαζόταν για την επάνοδο στην μεγάλη κατηγορία της επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 5 βαθμών με τον παίκτη της Πάρμα Εμμανουέλ Καλάιο να κατηγορείται ότι προσπάθησε να επηρεάσει δύο παίκτες της Σπέτσια τους Φίλιππο Ντε Κολ και Κλαούντιο Τέρτσι πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση που έληξε με νίκη των "παρμέντζι" με 2-0.

Στις 9 Αυγούστου η ποινή εν τέλει σβήστηκε, με την Πάρμα να καταλαμβάνει την 14η θέση, ενώ την επόμενη σεζόν 2019-2020 κατέλαβε την 11η θέση, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στην φάση των "16" απο την Ρόμα.

Τον Αύγουστο του 2020 ο Ντ'Αβέρσα απολύθηκε και στην θέση του ανέλαβε ο Φάμπιο Λιβεράνι ο οποίος παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 όταν και απολύθηκε λόγω των κακών αποτελεσμάτων στο Πρωτάθλημα.

Επανήρθε ο Ντ'Αβέρσα όμως δεν μπόρεσε να γλυτώσει τον υποβιβασμό στην SERIE B αφού τερμάτισε στην 20η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο Κύπελλο και πάλι έφτασε στην φάση των "16" όπου αποκλείστηκε απο την άλλη ομάδα της Ρώμης την Λάτσιο.

Στις 17 Ιουνίου του 2021 πήρε σάρκα και οστά η μεγάλη επιστροφή του Τζιανλουίτζι Μπουφόν στην ομάδα στην οποία ανδρώθηκε. Ένα μήνα νωρίτερα ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Έντσο Μαρέσκα όμως τα κακά αποτελέσματα τον οδήγησαν στην έξοδο τον Νοέμβριο του 2021 και στην θέση του ανέλαβε ο Τζιουζέπε Ιακίνι.

Ούτε όμως και αυτή η αλλαγή μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα η Πάρμα τερμάτισε στην 12η θέση πολύ μακριά απο τις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι-οφ με συνέπεια στις 17 Μάϊου η διοίκηση να ανακοινώνει την μη συνέχιση της συνεργασίας με τον Ιακίνι.

Νέος προπονητής ανέλαβε το καλοκαίρι του 2022 ο Φάμπιο Πέκια με στόχο την άνοδο, στο Πρωτάθλημα δεν κατάφερε  να πάρει την απευθείας άνοδο και με την 4η θέση που κατέλαβε θα διεκδικούσε την άνοδο στα πλέι-οφ.

Στον ημιτελικό ηττήθηκε στο πρώτο ματς απο την Κάλιαρι με 3-2, στο "Ένιο Ταρντίνι" είχαμε "λευκή" ισοπαλία και έτσι έμεινε εκτός τελικού των πλέι-οφ. Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τους "16" όπου αοπκλείστηκε απο την Ίντερ.












  

     



  

      





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...