www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

16/5/21

Αντόνιο Ρατίν "El Caudillo"

23 Ιουνίου 1966, Στάδιο "Γουέμπλει" Λονδίνο και οι οικοδεσπότες υποδέχονται τους Αργεντίνους στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο 35ο λεπτό ο Γερμανός διαιτητής Ρούντολφ Κρέιτλαιν απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Antonio Ubaldo Rattin. Ο Ρατίν εκνευρισμένος με την απόφαση του διαιτητή αρνήθηκε στην αρχή να αποχωρήσει, και στην συνέχεια ως ένδειξη διαμαρτυρίας κάθισε στο κόκκινο χαλί που προοριζόταν για την Βασίλισσα. Χρειάστηκε να τον συνοδέψουν δύο αστυνομικοί για να τον βγάλουν έξω από τον αγωνιστικό χώρο προλαβαίνοντας πάντως να τσαλακώσει μια βρετανική σημαία.

 
Γεννήθηκε στις 16 Μάιου του 1937 στην Τίγκρε στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες και από μικρό παιδί υποστήριζε την Μπόκα Τζούνιορς. Η αγάπη του προς τους "χεινέσες" τον ώθησε να απορρίψει προτάσεις από άλλες ομάδες και αυτή η επιμονή του ευοδώθηκε όταν ο Μπερνάρντο Γκαντούλα τον έφερε πρώτα στις ακαδημίες της Μπόκα και στις 9 Σεπτεμβρίου του 1956 έκανε ντεμπούτο απέναντι στην Ρίβερ Πλέιτ. Μάλιστα στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα συνδύαζε το χόμπι του με την δουλειά αφού εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος.

Θα αποτελέσει είδωλο των οπαδών για τον ήρεμο και σταθερό τρόπο παιξίματος και αυτός θα τους το ανταποδώσει αφού θα περάσει όλη τη ποδοσφαιρική του καριέρα στο "Μπομπονέρα" αποτελώντας βασικό και αναντικατάστατο μέλος στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Θα αγωνιστεί από το 1959 έως το 1970 σε 382 παιχνίδια έκτος στην σχετική λίστα, πετυχαίνοντας 28 τέρματα κατακτώντας τέσσερα Πρωταθλήματα το 1962, το 1964 και το 1965 και το Νασιονάλ του 1969.

Στις 18 Νοεμβρίου του 1959 στο Σαντιάγκο απέναντι στην Χιλή θα κάνει το ντεμπούτο του με την "αλμπισελέστε". Πήρε μέρος στο Πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής του 1959 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1962 στα γήπεδα της Χιλής όπου αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Αγγλία.

Στα γήπεδα της Αγγλίας αγωνίστηκε και στα τέσσερα παιχνίδια της διοργάνωσης, ήταν φιναλίστ του Πρωταθλήματος Νοτίου Αμερικής το 1967 και στις 27 Ιουλίου του 1969 απέναντι στην Βολιβία για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 αγωνίστηκε για 34η και τελευταία φορά έχοντας πετύχει και ένα γκολ.

Αφότου κρέμασε τα παπούτσια του ασχολήθηκε με την προπονητική στην Gimnasia y Escrima de La Plata το 1977 και το 1979 και στην αγαπημένη του Μπόκα το 1980. Το 1978 ήταν σκάουτερ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Αργεντινή, βοήθησε στο να αποκτηθεί ο Αλεχάντρο Σαμπέγια από τα "ξυράφια" όμως η συνεργασία τους ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το 2001 εκλέχτηκε με το κόμμα ομοσπονδιακής ενότητας αριστερών πεποιθήσεων ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων. ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που μπήκε στο Κογκρέσο και ανέλαβε την θέση του προέδρου της επιτροπής των σπορ μέχρι και το 2005.

Απο το 2005 έως το 2009 ανέλαβε ως δήμαρχος στην περιοχή Βισέντε Λόπες στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες. Το 2015 το άγαλμά του τοποθετήθηκε στο "Μπομπονέρα" σε μια ειδική αίθουσα που ονομάζεται Boquense Passion Museum.  
 

   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...