www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

16/11/22

Κάρλος Γκαμάρα Ο "σερίφης"

Ήταν μέχρι πρότινος ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της Εθνικής Παραγουάης, ενώ έχει ανακηρυχθεί κορυφαίος Παραγουανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς το 1997 και το 1998. Ο λόγος για τον Κάρλος Γκαμάρα του οποίου η ηγετική προσωπικότητα τον έκανε έναν από τους πιο αξιοσέβαστους κεντρικούς αμυντικούς στην Λατινική Αμερική.

Γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 1971 στο Ιπακαράι και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην 30 de Agosto για να ενταχθεί στην συνέχεια στα τμήματα υποδομής της Σέρο Πορτένιο. το 1991 και τον επόμενο χρόνο θα αναρριχηθεί στην πρώτη ομάδα με την οποία θα κατακτήσει το Πρωτάθλημα του 1992.

Στους "αθουλγκράνα" αγωνίστηκε μέχρι το 1995 με εξαίρεση ένα μικρό πέρασμα από την Αργεντινή και την Ιντεπεντιέντε την περίοδο 1992-1993 έχοντας 100 συμμετοχές και 4 γκολ.

Ακολούθησε η τριετία στην Βραζιλία με την φανέλα της Ιντερνασιονάλ με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της πολιτείας Γκαούτσο το 1997 έχοντας 34 συμμετοχές και 1 γκολ. Οι γενικότερες εμφανίσεις του έδωσαν όχι μόνο τον τίτλο του κορυφαίου Παραγουανού ποδοσφαιριστή από την εφημερίδα Diario ABC Color αλλά και το εισιτήριο για την έλευση του στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα για την Μπενφίκα το καλοκαίρι του 1997.

Στο "Ντα Λούζ" δεν κατάφερε να στεριώσει αφού η αποχώρηση του Γκρέιαμ Σούνες από την τεχνική ηγεσία των "αετών" του ανθρώπου που είχε εισηγηθεί για την απόκτηση του ουσιαστικά τον "έστειλε" στον πάγκο, έχοντας μόνο 21 συμμετοχές.

Επέστρεψε στην Βραζιλία αυτή την φορά για λογαριασμό της Κορίνθιανς με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα Βραζιλίας το 1998 και το πρωτάθλημα Παουλίστα το 1999 έχοντας 40 συμμετοχές και 3 γκολ, ενώ αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός το 1998 στην CONMEBOL και την ίδια χρονιά πήρε το  βραβείο Bola de Ouro απο το περιοδικό Placar ως καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος 

Το καλοκαίρι του 1999 επιστρέφει την Ευρώπη στην Ισπανία για την Ατλέτικο Μαδρίτης όπου παρότι είχε 40 συμμετοχές και 1 γκολ δεν κατάφερε να αποσοβήσει τον υποβιβασμό στην Σεκούντα Ντιβιζιόν.

Επιστροφή για μία ακόμη φορά στην Βραζιλία σε τρίτη κατά σειρά ομάδα την Φλαμένγκο στην οποία δεν αγωνίζεται και πάρα πολύ αφού το καλοκαίρι του 2001 η διοίκηση των "μενγκάο" έρχεται σε συμφωνία για τον δανεισμό του με την αντίστοιχη της ΑΕΚ.

Στην Αθήνα ο Γκαμάρα έχει μια γεμάτη σεζόν σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ έχοντας 40 συμμετοχές και 1 γκολ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2002 ενώ στην ισοβαθμία χάνει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό.

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας κινεί το ενδιαφέρον των "νερατζούρι" οι οποίοι κάνουν κίνηση και τον απέκτησαν ως ελεύθερο  από την Φλαμένγκο.

Στο Μιλάνο θα παραμείνει τρία χρόνια το μεγαλύτερο διάστημα που πέρασε σε ευρωπαϊκό σύλλογο έχοντας 41 συμμετοχές και ήταν από τις πρώτες επιλογές των προπονητών στην αμυντική γραμμή πίσω από τους Καναβάρο και Κόρδοβα πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας το 2005.

Ακολούθησε η Παλμέιρας τέταρτος σταθμός στην Βραζιλία με 41 συμμετοχές και 2 γκολ όπου το 2005 πήρε για δεύτερη φορά το βραβείο Bola de Ouro και το 2007 έκλεισε την καριέρα του στην Ολίμπια Ασουνσιόν έχοντας 25 συμμετοχές και 1 γκολ.

Στις 3 Μαρτίου του 1993 σε φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Βολιβία στην Ασουνσιόν κάνει το ντεμπούτο του με την "αλμπιρόχα". Νωρίτερα το 1992 θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 ως μέλος της U-23.

Είναι από τους βασικούς συντελεστές της πρόκρισης της Παραγουάης στις τρεις τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998, του 2002 και του 2006. Ο "σερίφης" αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια και το 1998 συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα του τουρνουά, ενώ ήταν παρών και σε 5 τελικές φάσεις του Κόπα Αμέρικα. 

Επίσης ήταν ένας από τους τρεις πάνω από 23 ετών ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο. Στις 7 Οκτωβρίου του 2006 στο Μπρισμπέιν απέναντι στην Αυστραλία πραγματοποίησε την 110η και τελευταία του εμφάνιση έχοντας και 12 γκολ.

Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Γκαμάρα ανέλαβε διοικητικό πόστο στην ομάδα Rubio Nu  που αγωνίζεται στην Α' κατηγορία του παραγουανικού πρωταθλήματος.
  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...