www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

26/5/13

Κύπελλο με φόντο την Ευρώπη

Εάν ανατρέξει κάποιος στην προϊστορία του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας,θα διαπιστώσει ότι είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις όπου δύο ομάδες από την ίδια πόλη βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα το ζευγάρι Ρόμα-Λάτσιο που θα βρεθεί στην σέντρα του "Ολίμπικο" το απόγευμα της Κυριακής αφενός είναι η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν στον τελικό, και μόλις η τρίτη φορά για ζευγάρι από την ίδια πόλη.


Πρέπει να πάμε πολύ πίσω στον χρόνο για να βρούμε την πρώτη αναμέτρηση και πιο συγκεκριμένα στην περίοδο 1937-1938 με την Γιουβέντους να επικρατεί της Τορίνο με 3-1 και 2-1 σε διπλούς τελικούς, και 39 χρόνια αργότερα την περίοδο 1976-1977 όταν η Μίλαν κέρδιζε την Ίντερ με 2-0 χάρις σε γκολ των Μαλντέρα στο 64ο και Μπράλια στο 89ο λεπτό.

Όσον αφορά την προϊστορία των μεταξύ τους συναντήσεων στον θεσμό του κυπέλλου έχουν έρθει αντιμέτωποι 17 φορές με την Ρόμα να έχει 9 νίκες,5 η Λάτσιο, ενώ 3 φόρες έχουν έρθει ισόπαλες.Οι "τζιαλορόσι" που έχουν να το κατακτήσουν από το 2008,διεκδικούν το 10ο τρόπαιο της ιστορίας τους, πράγμα που αν επιτευχθεί θα τους φέρει στην κορυφή της λίστας ξεπερνώντας την Γιουβέντους που έχει και αυτή 9. Από την πλευρά τους οι "λατσιάλι" τελευταία φορά που το κατέκτησαν ήταν το 2009 αναζητούν την 6η κατάκτηση που αν το πετύχουν θα πιάσουν στην τέταρτη θέση της λίστας την Φιορεντίνα.

Συνολικά 16 ομάδες έχουν κατακτήσει τρόπαιο με τις Ρόμα και Γιουβέντους να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας έχοντας απο 9, και ακολουθούν οι  Ίντερ με 7, Φιορεντίνα με 6, Λάτσιο, Μίλαν και Τορίνο απο 5, Νάπολι και Σαμπντόρια απο 4, Πάρμα 3, Μπολόνια 2,και απο 1 οι Βιτσέντζα Αταλάντα, Βενέτσια, Τζένοα και Βάντο.

Στην  σημερινή αναμέτρηση πέραν του γοήτρου και της κατάκτησης ενός τίτλου διακυβεύεται και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο αφού και οι δύο ομάδες μόνο εάν πάρουν το Κύπελλο θα καταφέρουν να αγωνιστούν την περίοδο 2013-2014 στο Europa League. Μάλιστα οι "λύκοι" έχουν ένα παραπάνω κίνητρο μιας και ούτε φέτος πήραν μέρος στις ευρωπαικές διοργανώσεις και μια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκτός Ευρώπης θα αποτελέσει τόσο αγωνιστικό όσο και οικονομικό πλήγμα.

Από την πλευρά τους οι "μπιανκατζούρι " του Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς που κάποια στιγμή βρέθηκαν να διεκδικούν και εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ στις τελευταίες αγωνιστικές έχασαν την απευθείας έξοδο μέσω πρωταθλήματος απο την εκπληκτική Ουντινέζε και θα θέλουν να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την χρονιά.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...