www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

31/5/13

Η τροπαιούχος, η πρωτάρα, η "γκάλο" και η "λέπρα"

Μία πρωτάρα,μία τροπαιούχος,μία που αναζητεί το τρόπαιο μετά από δύο χαμένους τελικούς,και μία ομάδα που θέλει να φτάσει για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης συνθέτουν τα δύο ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του Κόπα Λιμπερταδόρες που θα διεξαχθούν στις αρχές Ιουλίου.

Η αναμέτρηση που αναμφίβολα προσελκύει το ενδιαφέρον είναι αυτή ανάμεσα στην Ατλέτικο Μινέιρο και την Νιούελς Όλντ Μπόις δύο ομάδες που τα τελευταία χρόνια διακρίνονται και στα πρωταθλήματα τους. Η ομάδα από το Ροζάριο απέκλεισε στην διαδικασία των πέναλντι την μεγάλη της αντίπαλο Μπόκα Τζούνιορς, ενώ η ομάδα απο το Μπέλο Οριζόντε χάρις στα εκτός έδρας γκολ ξεπέρασε το εμπόδιο της μεξικάνικης Τιχουάνα.

Και για τους δύο συλλόγους η διοργάνωση αποτελεί  μεγάλο δέλεαρ αφού  η μεν "λέπρα" επιζητεί την τρίτη της συμμετοχή σε τελικό μετά μετά τους χαμένους τελικούς του 1988 και του 1992 απο Νασιονάλ Μοντεβιδέο  και Σάο Πάολο αντίστοιχα, ενώ η καλύτερη παρουσία της "γκάλο" στην διοργάνωση έως και φέτος ήταν η συμμετοχή της στην προημιτελική φάση  το 2000 όπου και αποκλείστηκε από την Κορίνθιανς.

Στο άλλο ζευγάρι η Ολίμπια Ασουνσιόν είναι το φαβορί απέναντι στην πρωτάρα Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε από την Κολομβία. Οι "κοσμήτορες" που έθεσαν εκτός την πρωταθλήτρια Βραζιλίας Φλουμινένσε,έχουν στην κατοχή τους τρία τρόπαια το 1979,το 1990, και το 2002 έχουν πάιξει ακόμα σε τρείς τελικούς το 1960,το 1989 και το 1991 και θέλουν να πάρουν το εισιτήριο για τον έβδομο τελικό στην ιστορία τους.

Από την πλευρά της η Ιντεπεντιέντε που ξεπέρασε στους προημιτελικούς την ομάδα έκπληξη του τουρνουά Ρεάλ Γκαρσιλάσο από το Περού θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα από την χώρα μετά την Όνσε Κάλντας το 2004 που θα ξαναγωνιστούν σε τελικό Κόπα Λιμπερταδόρες
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...