www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

12/6/13

Στην τελική ευθεία

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προκριματικής φάσης του ομίλου της Νότιας Αμερικής αφού απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της και τα πάντα παραμένουν ανοιχτά μιας και όλες σχεδόν οι χώρες έχουν ελπίδες αν όχι για την απευθείας πρόκριση αλλά για την διεκδίκησή της μέσω των μπαράζ. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι τέσσερις πρώτες χώρες παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για την Βραζιλία ενώ η πέμπτη θέση οδηγεί στα μπαράζ όπου θα αντιμετωπίσει την πέμπτη ομάδα από τον όμιλο της Ασίας για την πρόκριση.


Η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Αργεντινή με 26 βαθμούς αναδείχθηκε ισόπαλη τόσο με την Κολομβία εντός έδρας όσο και με το Εκουαδόρ στο Κίτο, βρίσκεται πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στις 10 Σεπτεμβρίου απέναντι στην αδιάφορη Παραγουάη στην Ασουνσιόν. Η "αλμπισελέστε" ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της τον Οκτώβριο με το Περού και με την Ουρουγουάη στο Μοντεβίδεο.

Πολύ κοντά στο να βρεθεί σε μια τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ύστερα από το 1998 είναι και η Κολομβία η οποία μετά την έλευση του Χοσέ Πέκερμαν τον Ιανουάριο του 2012,έχει κάνει ένα νικηφόρο σερί με μόνη εξαίρεση την ήττα από το Εκουαδόρ στις 10 Ιουνίου του 2012. Φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο έχει παίξει ο Ρανταμέλ Φαλκάο ο οποίος έχει πετύχει 7 γκολ και την οδηγεί με ασφάλεια στην χώρα της "σάμπας". Οι "καφετέρος" πάντως στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχουν ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα αφού υποδέχονται το Εκουαδόρ και την Χιλή ενώ ενδιάμεσα θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας  την Ουρουγουάη.

Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν Εκουαδόρ και Χιλή με τους "λα-τρι" να διατηρούνται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και να επιζητούν την επιστροφή ύστερα απο το 2006 σε τελική φάση του Παγκοσμίου. Η ομάδα του Ρεινάλντο Ρουέντα που είχε οδηγήσει την εθνική ομάδα της Ονδούρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010 στις τέσσερις αγωνιστικές που υπολείπονται έχει να δώσει τρία εκτός έδρας παιχνίδια ενώ και το εντός έδρας παιχνίδι είναι "φωτιά" μιας και υποδέχεται την Ουρουγουάη που καίγεται για να προλάβει το τραίνο της πρόκρισης.

Στο στρατόπεδο των "λα ρόχα" φαίνεται πως η αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία με τον Χόρχε Σαμπάολι να παίρνει την θέση του Κλαούντιο Μπόργκι έφερε αποτέλεσμα. Παρά την ήττα στην πρεμιέρα του από το Περού κατάφερε να κάνει το απόλυτο στις τρεις επόμενες αγωνιστικές και από εκεί που κινδύνευε να μείνει εκτός της διεκδίκησης του εισιτηρίου πλέον στοχεύει στην απευθείας πρόκριση. Στις τρείς επόμενες αγωνιστικές που έχει να δώσει αφού ενδιάμεσα υπάρχει το ρεπό υποδέχεται τις Βενεζουέλα και Εκουαδόρ αντίστοιχα ενώ θα ταξιδέψει στην Μπαρανκίγια για να αντιμετωπίσει την Κολομβία.

Βενεζουέλα και Ουρουγουάη με τα μέχρι τώρα δεδομένα αναμένεται να παλέψουν για την θέση που οδηγεί στην διαδικασία των μπαράζ. Μπορεί στο παρελθόν η ομάδα του Σεζάρ Φαρίας να αποτελούσε σάκο του μποξ για τις μεγάλες δυνάμεις της περιοχής όμως τα
τελευταία χρόνια γίνονται συνεχώς βήματα προόδου, διεκδικώντας με πολύ μεγάλες αξιώσεις την συμμετοχή της για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το μειονέκτημα της "βινοτίντο" είναι ότι την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό, υποδέχεται το Περού και την Παραγουάη ενώ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Χιλή.

Όσον αφορά τους πρωταθλητές Νοτίου Αμερικής τα τελευταία αποτελέσματα τους έφεραν σε πολύ δυσχερή θέση αφού οι συνεχόμενες απώλειες τους έφεραν κάτω ακόμα και από την πέμπτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Το γκολ του Καβάνι πάντως στην Γκουαγιάνα τους έδωσε "οξυγόνο" και οι τέσσερις αγωνιστικές αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού η "σελέστε" υποδέχεται τις Κολομβία και Αργεντινή ενώ θα ταξιδέψει σε Λίμα και Κίτο  αντίστοιχα.

Από κει και πέρα το Περού του Σέρχιο Μαρκαριάν διατηρεί τις ελπίδες του για να προλάβει τουλάχιστον την πέμπτη θέση αν και θα πρέπει να ξεπεράσει και την Βενεζουέλα και την Ουρουγουάη  τις οποίες μάλιστα θα τις αντιμετωπίσει λίαν συντόμως τον Σεπτέμβριο.

Τέλος Βολιβία και Παραγουάη βρίσκονται πολύ μακριά από τις προνομιούχες θέσεις με τους "αλμπιρόχα" να αποτελούν την απογοήτευση του τουρνουά μιας και  ύστερα απο τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες δεν θα δώσουν το παρών στα γήπεδα της Βραζιλίας.


 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...