www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

16/6/13

Η κατάρρευση ενός "μύθου"

Εάν μπορούσαμε να κάνουμε μια αναγωγή του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου σε σχέση με το ευρωπαϊκό ο χθεσινός υποβιβασμός της Ιντεπεντιέντε στην δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής θα αντιστοιχούσε με τον υποβιβασμό της Ρεάλ Μαδρίτης στην Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Όπως η "βασίλισσα" είναι η κάτοχος των περισσοτέρων Κυπέλλων Πρωταθλητριών-Τσάμπιονς Λίγκ στον ευρωπαϊκό χώρο έτσι και οι "ρόχο" είναι αυτοί που κατέχουν τα περισσότερα Κόπα Λιμπερταδόρες 7 στον αριθμό. Επίσης συγκαταλέγεται στις λεγόμενες Big Five της χώρας μαζί με τις Ρίβερ Πλέιτ, Μπόκα Τζούνιορς, Ρασίγκ Κλάμπ και Σαν Λορέντζο που διετέλεσαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής

Η εντός έδρας ήττα από την Σαν Λορέντζο στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Φινάλ ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες είχε η ομάδα της Αβελανέδα για παραμονή στην κατηγορία. Η πολύ κακή της παρουσία την τριετία την  φέρνει στην 19η θέση μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωσή του και την οδηγεί αναπόφευκτα στον υποβιβασμό της στην Nacional Β για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Απερτούρα το 2002,αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα  που την ανάγκασαν να πουλήσει πολλά από τα αστέρια της. Όπως ήταν λογικό αυτό είχε αντίκτυπο και στην πορεία της στον αγωνιστικό χώρο με μοναδική έκλαμψη την Κλαουζούρα του 2010 όταν οι 'διάβολοι" τερμάτισαν στην τέταρτη θέση. Οι συνεχιζόμενες αλλαγές προπονητή περιέπλεξαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και στο Τορνέο Ινισιάλ τερμάτισε στην 18η θέση με "φτωχή" βαθμολογική συγκομιδή που την έφερε σε μειονεκτική θέση και στο Τορνέο Φινάλ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά την Ρίβερ Πλέιτ που πριν από ένα χρόνο είχε υποβιβαστεί και αυτή στην δεύτερη κατηγορία ένα ακόμη μέλος των Big Five γεύεται το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα μπορέσει η διοίκηση και ο κόσμος να ξεπεράσει το σοκ για να επανέρθει σύντομα στην μεγάλη κατηγορία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...