www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

21/6/13

Εννιά χρόνια μετά


Εννιά ολόκληρα χρόνια περίμεναν οι οπαδοί της Νιούελς Όλντ Μπόις την κατάκτηση ενός τίτλου και με "σύμμαχο" την Εστουντιάντες η οποία μεσοβδόμαδα επικρατούσε της Λανούς δίνοντας έτσι από τώρα στην "λέπρα" μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του Τορνέο Φινάλ τον τίτλο.
Ήταν μια δικαίωση του προέδρου της ομάδας από το Ροζάριο Γκιγιέρμο Γιορέντε όταν τον Δεκέμβριο του 2011 ανέθετε την τεχνική ηγεσία στον Χεράρδο Μαρτίνο στην θέση του απολυθέντα Ντιέγκο Κάνια. Ένας άνθρωπος ιδιαίτερα γνωστός στον σύλλογο μιας και  είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών με 505 αγώνες έχοντας πανηγυρίσει και την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων ως παίκτης.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Παραγουάης ο οποίος προερχόταν από την επιτυχία του να οδηγήσει τους "αλμπιρόχα" το καλοκαίρι στον τελικό του Κόπα Αμέρικα είχε ένα δύσκολο φορτίο να επωμιστεί μιας και η Νιούελς προερχόταν από δύο πολύ κακές πορείες τόσο στο Απερτούρα όσο και στο Κλαουζούρα. Απο τα πρώτα μελήματα του ήταν να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών που δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή ενώ έκανε και κάποιες αλλαγές θέσεις ούτως ώστε να κερδίσει το μέγιστο της απόδοσης από τον καθένα ξεχωριστά.

Πράγματι οι αλλαγές του Μαρίνο έφεραν αποτελέσματα και από την 19η και την 18η θέση που βρισκόταν εκτίναξε τους Νιούελς στην 6η θέση του Κλαουζούρα του 2012. Ο επαναπατρισμός των Γκάμπριελ Χάιντσε, Μάξι Ροντρίγκεζ αλλά και ο δανεισμός του Νάτσο Σκόκο απο την Αλ Αίν έφεραν άλλο αέρα στο "Μαρσέλο Μπιέλσα" και αυτό φάνηκε περίτρανα στο Τορνέο Ινισιάλ όταν και μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές βρισκόταν στο "κόλπο"της κατάκτηση αλλά περιορίστηκε τελικά στην δεύτερη θέση πίσω από την Βελέζ Σάρσφιλντ.

Ότι όμως δεν πέτυχε στο Ινισιάλ το κατάφερε στο Φινάλ όταν και βρέθηκε απο την αρχή στις πρώτες θέσεις και παρότι της βγήκε η κούραση και με τις παράλληλες υποχρεώσεις στο Κόπα Λιμπερταδόρες κατάφερε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βέβαια η σεζόν δεν ολοκληρώνεται μιας και στις 29 του μηνός θα διεξαχθεί στην Μεντόζα ο αγώνας για την ανάδειξη του  υπερπρωταθλητή της σεζόν ανάμεσα στις δύο κατόχους του Ινισιάλ και του Φίναλ.

Παράλληλα όμως υπάρχει και η πρόκληση του Κόπα Λιμπερταδόρες όπου στην φάση των ημιτελικών στις αρχές Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μινέιρο με στόχο την είσοδο της για τρίτη φορά στους διπλούς τελικούς της διοργάνωσης μετά το 1988 και το 1992.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...