www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

14/7/13

Ενθουσιασμός εναντίον εμπειρίας


Ύστερα από δύο συναρπαστικές μονομαχίες στην ημιτελική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες Ολίμπια Ασουνσιόν και Ατλέτικο Μινέιρο πήραν τα εισιτήρια για τους διπλούς τελικούς που ξεκινάνε αρχής γενομένης από το "Εστάντιο Ντεφενσόρες Ντελ Τσάκο" της Ασουνσιόν την ερχόμενη Πέμπτη, και την ρεβάνς να διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα στο "Μινειράο" στο Μπέλο Οριζόντε

Η εμπειρία κοντράρεται με τον ενθουσιασμό μιας και η Ολίμπια η κατά τεκμήριο κορυφαία ομάδα της χώρας έχει βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης έξι φορές και έχει καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο τρείς φορές το 1979, το 1990 και το 2002. Μάλιστα η "ντεκάνο" ήταν φιναλίστ της πρώτης διοργάνωσης του 1960 όταν και ηττήθηκε από την Πενιαρόλ.


Η ομάδα του Εβέρ Αλμέιντα που ως παίκτης πανηγύρισε με τους "λιμπιέρος" την κατάκτηση των δύο πρώτων τροπαίων της Ολίμπια και θέλει να το επαναλάβει και ως προπονητής με την προίκα του 2-0 του πρώτου παιχνιδιού κατάφερε στην Σαντα Φε άν και γνώρισε την ήττα από την Ιντεπεντιέντε με 1-0 να πάρει το εισιτήριο.για τον τελικό.

Από την άλλη πλευρά η "γκάλο" ξόρκισε την κακή παράδοση που την ήθελε να αποκλείεται στην ημιτελική φάση και  πλέον της δίνεται η δυνατότητα να  διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι αγώνες της στην ημιτελική φάση με την Νιούελς Όλντ Μπόις "έσπασαν καρδιές" αφού η πρόκριση κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλντι.

Οι "ασπρόμαυροι" είχαν στην πλάτη τους το εις βάρος τους 2-0 από τον αγώνα του Ροζάριο αλλά κατάφεραν με δύο γκολ του Μπερνάρντ και του Γκιγιέρμε στην αρχή και το τέλος της αναμέτρησης να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα και να στείλουν το ματς στην "ρώσικη ρουλέτα".

Τα τέσσερα πρώτα ήταν εύστοχα, ακολούθησαν τέσσερα κακοχτυπημένα πέναλντι και απο τις δύο πλευρές ο Ροναλντίνιο έδωσε το προβάδισμα στην Ατλέτικο και στο τελευταίο κρίσιμο  ο Βίκτορ απέκρουσε το πέναλντι του Μάξι Ροντρίγκεζ δίνοντας στους Βραζιλιάνους το εισιτήριο που τόσο αναζητούσαν.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...