www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

23/5/13

Η Βραζιλία στην σέντρα

Λιγότερα από δύο εικοσιτετράωρα απομένουν για την έναρξη του 42ου Brasileirao και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αν κρίνουμε από τον τρόπο που κινήθηκαν όλες οι ομάδες κατά την διάρκεια της μετεγγραφικής περιόδου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές που αγωνιζόντουσαν σε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης αποφάσισαν να επιστρέψουν στην χώρα της σάμπας.

Αναμφίβολα η κίνηση που έκανε αίσθηση στο μετεγγραφικό παζάρι δεν ήταν άλλη από την Κορίνθιανς η οποία έδωσε  15 εκατομμύρια ευρώ στην Μίλαν για να αποκτήσει τον Αλεσάντρε Πάτο για τέσσερα χρόνια. 0 24χρονος επιθετικός το τελευταίο χρονικό διάστημα έχασε την θέση βασικού στους "ροσονέρι", αντιμετώπισε παράλληλα και εξωαγωνιστικά ζητήματα μιας και απασχόλησε έντονα τα κουτσομπολίστικα περιοδικά για την σχέση που διατηρούσε με την κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Μπάρμπαρα.

Επίσης η "τιμάο" που επαναπάτρισε και τον Ρενάτο Αουγκούστο ξοδεύντας 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει απο την Μπάγερ Λεβερκούζεν,κράτησε τον κορμό που της χάρισε το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και θέλει να επανέρθει στην κορυφή μετά το 2011.

Η πρωταθλήτρια Φλουμινένσε και αυτή διατήρησε τον κορμό που της χάρισε το πρωτάθλημα και με λίγες προσθήκες θα επιδιώξει να διατηρήσει στο "Ενζενιάο" τον τίτλο. Μεγάλο ρόλο πάντως θα παίξει η πορεία της στο Κόπα Λιμπερταδόρες τουλάχιστον τις πρώτες αγωνιστικές αφού παρά το 0-0 με την Ολίμπια Ασουνσιόν στην έδρα της στην φάση των "8" διατηρεί αμείωτες τις ελπίδες της για πρόκριση στα ημιτελικά.

Η έτερη ομάδα της χώρας στην διοργάνωση η Ατλέτικο Μινέιρο  έχοντας σαν προίκα την πολύ καλή παρουσία της στο προηγούμενο πρωτάθλημα όπου κατετάγη δεύτερη μπήκε δυναμικά στο μετεγγραφικό παζάρι. Η "γκάλο" μεταξύ άλλων απέκτησε τους Ντιέγκο Ταρντέλι απο την Αλ Γκαράφα του Κατάρ για τέσσερα χρόνια,Ζοσουέ απο την Βόλφσμπουργκ για δύο χρόνια ως ελέυθερο,τον γνωστό μας απο την θητεία του στον Παναθηναικό Ζιλμπέρτο Σίλβα απο την Γκρέμιο και τον Αλεσάντρο απο την Βάσκο Ντα Γκάμα.

Δυναμικό παρών στο πάρε-δώσε έδωσε και η Γκρέμιο η οποία απέκτησε ως δανεικούς από την Άρσεναλ τον Αντρέ Σάντος, απο την Νάπολι τον Εντουάρντο Βάργκας και από την Σπαρτάκ Μόσχας τον Ουέλιγκτον. Ακόμα απέκτησε τον Κρίς ως ελεύθερο απο την Γαλατασαράι, και τον Χερνάν Μπάρκος από την Παλμέιρας ενώ επέκτεινε την συνεργασία της με τον Ντίντα.

Απο τις υπόλοιπες ομάδες η Σάο Πάολο επαναπάτρισε τον Λούσιο μετά την άτυχη για αυτόν σεζόν στην Γιουβέντους όπου και τραυματίστηκε, και τον  Μπρένο απο την Μπάγερν Μονάχου, η Φλαμένγκο απέκτησε τον Μαρτσέλο Μορένο απο την Γκρέμιο τον Κάρλος Εντουάρντο απο την Ρούμπιν Καζάν,ενώ επέστρεψε ο Λίεντσον απο τον δανεισμό του στην Πόρτο.

Η Ιντερνασιονάλ Πόρτο Αλέγκρε κράτησε τα μεγάλα της αστέρια (Νταμιάο,Φορλάν
Ντ'Αλεσάντρο), με νέο προπονητή τον Κάρλος Ντούνγκα, η Σάντος που κινείται στους ρυθμούς του Νειμάρ στο μένει-φεύγει απέκτησε απο την Παλμέιρας τον Μάρκος Ασουνσάο και από την Κρουζέιρο τον Βάλτερ Μοντίγιο. Βάσκο Ντα Γκάμα και Μποταφόγκο αποτελούν ερωτηματικά ενώ η Κρουζέιρο απέκτησε τον Νταγκομπέρτο απο την Ιντερνασιονάλ και τον Ντιέγκο Σόουζα από την Αλ Ιτιχάντ.

Τέλος σημαντική επιστροφή ήταν και αυτή του Άλεξ που για μία οκταετία αγωνίστηκε στην Φενερμπάχτσε και αποφάσισε να επιστρέψει στην Κοριτίμπα στην ομάδα στην οποία και αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά όπου θα βρει τους Λίνκολν και Κειρίσον

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...