www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

21/5/13

Γιουβέντους 29 καρατίων

Είναι από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις όπου όλοι όσοι κάνουν εκτιμήσεις και αναλύσεις λίγο πριν το ξεκίνημα της εκάστοτε σεζόν καταλήγουν στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα,για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μία τέτοια περίπτωση είναι η κατάκτηση του 29ου πρωταθλήματος από την Γιουβέντους η οποία απέδειξε και στον αγωνιστικό χώρο ότι δίκαια κατέλαβε την πρώτη θέση.

Οι "μπιανκονέρι" από την αρχή έως το τέλος έδειξαν ποιος θα είναι το αφεντικό και σε λίγες περιπτώσεις αισθάνθηκαν την πίεση από τους ανταγωνιστές τους. Παράλληλα η επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ συνδυάστηκε με τον αποκλεισμό της κατόχου Τσέλσι από την συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά στην προημιτελική φάση το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. 


Πέρα όμως από την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος το πιο σημαντικό γεγονός για τους "τιφόζι" είναι ότι Αντόνιο Κόντε και Γιουβέντους ήρθαν σε συμφωνία για επέκταση του συμβολαίου του 44χρονου προπονητή μέχρι το 2016,αφού η διοίκηση της "Μεγάλης Κυρίας" αποδέχτηκε όλες τις προτάσεις του. 

Οι πιο σημαντικές απ'αυτές είναι η πραγματοποίηση εφτά η οκτώ μετεγγραφών εκ των οποίων δύο επιθετικών και έτσι μετά την κατά τα φαινόμενα απόκτηση του Φερνάντο Γιορέντε, αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμα,με τα ονόματα των Γκονζάλο Ιγκουαίν και Κάρλος Τέβες να βρίσκονται πρώτα στην λίστα. Επίσης ο ίδιος ο Κόντε έθεσε βέτο για την μη πώληση των Αρτούρ Βιδάλ και Πολ Πογκμπά.

Από την πλευρά της η Νάπολι και φέτος επιβεβαίωσε την μεγάλη πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει την τελευταία τριετία καταφέρνοντας να φτάσει στην δεύτερη θέση και την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 38ης αγωνιστικής ο Βάλτερ Ματζάρι ανακοίνωσε την πρόθεση να αποχωρήσει από τον πάγκο των "παρτενοπέι" και ήδη ο πρώην προπονητής της Σαμπντόρια  έχει ακουστεί για τους πάγκους της Ίντερ, της Ρόμα και της Μίλαν.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πρώτο φαβορί λογίζεται ο Ράφα Μπενίτεθ με τους ιθύνοντες της ομάδας της Νότιας Ιταλίας,να τον έχουν ήδη συναντήσει στο Λονδίνο προσφεροντάς του διετές συμβόλαιο.  Έχουν ακουστεί ακόμα τα ονόματα των Φραντσέσκο Γκουιντολίν,Ρομπέρτο Ντι Μάτεο,Ρομπέρτο Μαντσίνι ενώ στην πρωτεύουσα της Αγγλίας η τριανδρία Λαουρέντις,Μπιγκόν και Κιαβέλι σύμφωνα με τις φήμες συναντήθηκε και με τον προπονητή της Γουίγκαν Ρομπέρετο Μαρτίνεζ.

Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει το τι μέλει γενέσθαι με το μέλλον του  Έντινσον Καβάνι αφού αρκετές ομάδες τον "γλυκοκοιτάζουν" και είναι πρόθυμες να ρίξουν "χρυσάφι" στα πόδια του για να τον αποκτήσουν

Η περίοδος 2012-2013 χαρακτηρίζεται μεταβατική για την Μίλαν που αποφάσισε να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ της κάτι που το πλήρωσε στην διάρκεια του πρώτου γύρου όταν και βρέθηκε πολύ χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Με τη προσθήκη του Μάριο Μπαλοτέλι τον Ιανουάριο και έναν Ελ Σάαραουι σε μεγάλα κέφια κατάφερε έστω και αγχωτικά την τελευταία αγωνιστική να πάρει το τρίτο εισιτήριο που οδηγεί στα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λίγκ.

Πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ποια θα είναι η επόμενη ημέρα όσοn αφορά τον πάγκο των "ροσονέρι" ειδικά αν λάβουμε υπόψιν μας τις δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι την νέα χρονιά θα είναι κάτοικος Ρώμης έστω και εάν στην συνέχεια διαψεύσθηκαν.

Η ευχάριστη έκπληξη του καμπιονάτο είναι αναμφίβολα η Φιορεντίνα. Ύστερα από μια σεζόν όπου βρέθηκε αντιμέτωπη με το φάσμα του υποβιβασμού το καλοκαίρι προχώρησε στην απόκτηση πολλών καινούριων παικτών και στην πρόσληψη του Βιτσέντζο Μοντέλα ως προπονητή. Ο "αεροπλανίνο" έχοντας ως προίκα την πολύ καλή παρουσία του  με την Κατάνια κατάφερε να δημιουργήσει ένα δεμένο και ομοιογενές σύνολο και έφτασε να διεκδικεί μέχρι τέλους την τρίτη θέση για τα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λίγκ μένοντας τελικά με την "πικρή γεύση" του Europa League.

Εν αντιθέσει  με τους  "βιόλα" τα συναισθήματα στο στρατόπεδο της Ίντερ ήταν ακριβώς τα αντίθετα μετά από μια κάκιστη χρονιά που τους βρήκε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων ύστερα από την περίοδο 1991-1992. Παρότι κάποια στιγμή φάνηκε ειδικά μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Γιουβέντους τον Νοέμβριο ότι θα μπορούσε να την απειλήσει για το "σκουντέτο" εντούτοις οι πολλοί τραυματισμοί την αποσυντόνισαν ρίχνοντας την στην 9η θέση. Στον αέρα βρίσκεται η παραμονή του Αντρέα Στραματσιόνι στον πάγκο των "νερατζούρι" έστω και εάν ο Μάσιμο Μοράτι τον στήριξε με τις δηλώσεις του.

Για τις ομάδες της Ρώμης τα πάντα θα κριθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας της 26ης Μάιου όπου "λατσιάλι" και "τζιαλορόσι" θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Τόσο για την  ομάδα του Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς όσο και για αυτή του Αουρέλιο Αντρεατσόλι που αντικατέστησε τον Ζντένεκ Ζέμαν στο μέσο της περιόδου η κατάκτηση του Κυπέλλου πέραν του γοήτρου σημαίνει και έξοδο στο Europa League .

Την καλύτερή της εμφάνιση πραγματοποίησε η Κατάνια με τους Σικελούς να καταλαμβάνουν την τιμητική 8η θέση,ενώ οι "νεοφώτιστες" Τορίνο και Σαμπντόρια κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Τέλος στις ομάδες που γνώρισαν το "πικρό" ποτήρι του υποβιβασμού  η Πεσκάρα από την αρχή της σεζόν έδειξε ότι θα ήταν ο αδύναμος κρίκος του πρωταθλήματος αφού σε ουδεμία στιγμή της περιόδου δεν κατάφερε να ανέβει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Η Σιένα έχοντας στις πλάτες της την αφαίρεση των έξι βαθμών το πάλεψε μέχρι το τέλος ενώ η Παλέρμο πλήρωσε τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών  του ιδιόρρυθμου Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι και ύστερα από 9 χρόνια έπεσε στην SERIE B.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...