www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

18/5/13

Ελλάς Βερόνα η επιστροφή

11 χρόνια και 14 ήμερες πέρασαν από την τελευταία παρουσία της Ελλάς Βερόνα στην SERIE A. Ήταν στις 5 Μαίου του 2002 όταν γνώριζε την εντός έδρας ήττα απο την Πιατσέντζα με 3-0 και σε συνδυασμό την νίκη της Μπρέσια επί της Μπολόνια την καταδίκαζε στον υποβιβασμό στην SERIE B. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, οι "τζιαλομπλού" βρέθηκαν ακόμα και στην SERIE C1 όπου και  παρέμειναν για τέσσερις σεζόν,μέχρι το καλοκαίρι του 2011

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν αφού μετά την σημερινή ισοπαλία με την Έμπολι και την ταυτόχρονη νίκη της Σασουόλο επί της Λιβόρνο "καπάρωσε" την δεύτερη θέση και την απευθείας άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Έτσι το καμπιονάτο θα αποκτήσει ένα ακόμα τοπικό ντέρμπι το πέμπτο κατα σειρά το επονομαζόμενο και ως  "Derby Della Scala" κόντρα στην Κιέβο Βερόνα και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Όπως είναι λογικό η χαρά και η ικανοποίηση κυριαρχούσε στο στρατόπεδο των "μαστίνι" και αυτή αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του Αντρέα Μαντορλίνι ο οποίος αφού τόνισε ότι έφτασε η ώρα για την επιστροφή κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό για την τριετία που πέρασε,δεν ξέχασε να ευχαριστήσει και τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Τζιοβάνι Μαρτινέλι ο οποίος τον Μάρτιο του 2013 παραχώρησε το υπόλοιπο των μετοχών του στον Μαουρίτσιο Σέτι.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στην Σασουόλο η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην κατηγορία της με 85 βαθμούς και μάλιστα αυτή θα είναι η πρώτη της παρουσία στα μεγάλα σαλόνια στην 91χρονη ιστορία της. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...