www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

27/2/13

Η Βαρκελώνη... ανήκει στη "βασίλισσα"



Με απόδοση πραγματικής “βασίλισσας” στο “Καμπ Νόου”, η Ρεάλ επικράτησε με 3-1 της Μπαρτσελόνα και πέρασε πανηγυρικά στον τελικό του “Copa del Rey”. Ανώτεροι οι Μαδριλένοι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τους ποδοσφαιριστές του Ζοζέ Μουρίνιο να χάνουν σωρεία ευκαιριών για μεγαλύτερο σκορ.


Οι «μερένχες» επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους και μόλις στο 12ο λεπτό ο Κριστιάνο πήρε το πέναλτι από τον Πικέ, ο οποίος τον ανέτρεψε στην περιοχή και ο διαιτητής διέταξε να στηθεί η μπάλα στην άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πορτογάλος αστέρας, που δεν λάθεψε και έκανε το 1-0, πολύ νωρίς! Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με την Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή (65%-35%) και τη Ρεάλ να κλείνει υποδειγματικά τους χώρους φεύγοντας σε αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η γηπεδούχος ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά βρήκε μπροστά της έναν εκπληκτικό Ρονάλντο, καθώς ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση. Σε μία υποδειγματική αντεπίθεση των Μαδριλένων ο Ντι Μαρία (από τους κορυφαίους σε απόδοση)... σώριασε στο χορτάρι τον δύσμοιρο Κάρλες Πουγιόλ με μία καταπληκτική ντρίπλα και σούταρε. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε με το πόδι, όμως η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Πορτογάλος αστέρας της Ρεάλ πήρε το ριμπάουντ και βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας το 12 του γκολ σε Clasico.

Η Μπαρτσελόνα τα είχα χαμένα και ο Βαράν έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση της ομάδας του. Στο 68ο λεπτό ο νεαρός άσος, μετά από κόρνερ του Οζίλ, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίντο, αναγκάζοντας αρκετούς από τους φίλους των γηπεδούχων να αποχωρήσουν πρόωρα από το γήπεδο. Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους «μπλαουγκράνα» να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής στο 89ο λεπτό με τον Ζόρντι Άλμπα.

Συμπερασματικά θα πρέπει να πούμε, πως η Μπαρτσελόνα υπέστη δεύτερη μεγάλη ήττα μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, δηλαδή μετά το “στραπάτσο” από τη Μίλαν. Ο Τζόρντι Ρούρα έβαλε τον Χοσέ Πίντο αντί του Βίκτορ Βαλντές στο τέρμα, όπως γίνεται πάντα σε αυτή τη διοργάνωση. Η υπόλοιπη ομάδα ήταν η ίδια όπως και στο παιχνίδι με τους Ιταλούς, με τους Φάμπρεγκας και Ινιέστα στα πλάγια, παρά την καταλυτική συμβολή που είχε ο Νταβίδ Βίγια κόντρα στη Σεβίλλη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για την Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επέλεξε τον Ραφαέλ Βαράν και τον Σέρχιο Ράμος ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, κρατώντας τον Πέπε στον πάγκο, ενώ ο Γκονζάλο Ιγκουαίν όπως αναμενόταν, ξεκίνησε μπροστά στην επίθεση. Αναμφίβολα η Ρεάλ έπαιξε καλύτερα από τη Μπαρτσελόνα. Η αμυντική της διάταξη ήταν πάρα πολύ καλή, ενώ οι αντεπιθέσεις της ήταν πολύ αποφασιστικές και αποτελεσματικές. Το 3-1 φαντάζει μικρό. Πλέον το σύνολο του Ζοζέ Μουρίνιο δείχνει να έχει πάρει τον... αέρα της Μπαρτσελόνα, μιας και τα δύο τελευταία χρόνια τα μεταξύ τους ματς έχουν βρει νικητές τρεις φορές τους πρωτευουσιάνους, μία τους Καταλανούς (!), ενώ τρεις αγώνες έληξαν ισόπαλοι.


Δικαιολογημένα τα πανηγύρια για τον Πορτογάλο τεχνικό λοιπόν...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...