www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

14/1/13

Ζλάταν ο Αθυρόστομος!




Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν είναι γνωστός μόνο για τις αδιαμφισβήτητες ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Έχει κατά καιρούς εκστομίσει και αλησμόνητες ατάκες! Αν παλιότερα οι Σκανδιναβοί είχαν τον Έρικ τον Κόκκινο ή τον Χάρλαντ τον Μπλουτούθ (μπλε δόντι), σήμερα έχουν τον Ζλάταν τον Αθυρόστομο. Βλέπετε, δεν ήταν η πρώτη φορά που προκάλεσε με τις πρόσφατες υποτιμητικές δηλώσεις του, για τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο…

Ο Σουηδός επιθετικός είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Με τη συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδων καταφέρνει να τραβάει τα βλέμματα της δημοσιότητας. Θετικά από τη μια μεριά, καθώς από όπου έχει περάσει κατάκτησε τρόπαια. Ακόμη και στη μέτρια χρονιά του στην Μπαρτσελόνα. Από την άλλη, η όλη συμπεριφορά του και το ύφος των 1000 Καρδιναλίων δημιούργησε πολλούς πολέμιούς λόγω αξιομνημόνευτων ατακόπως οι παρακάτω:

Παλιότερα, σε μια συνέντευξη Τύπου ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί έχει αμυχές στο πρόσωπό του. Η απάντησή του ήταν: «Λοιπόν… Δεν ξέρω… Ίσως πρέπει να ρωτήσεις τη γυναίκα σου για αυτό»!


Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λεγόμενά του όταν υπήρχαν υπόνοιες για ομοφυλοφιλική σχέση μεταξύ εκείνου και του Ζεράρ Πικέ, εξαιτίας μιας φωτογραφίας. Όταν μια δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως της είπε: «Έλα στο σπίτι μου και θα δεις αν είμαι γκέι ή όχι. Φέρε και την αδερφή σου μαζί»!

Όταν ρωτήθηκε κάποτε τι δώρο γενεθλίων έκανε στη γυναίκα του είπε: «Τίποτα. Έχει ήδη τον Ζλάταν»!

-Στην Μπαρτσελόνα οι παίκτες απαγορεύονταν να έρχονται στην προπόνηση με τα σπορ αυτοκίνητά τους. Το θεώρησα γελοίο, καθώς θεώρησα ότι δεν έχει καμιά σημασία το τι αυτοκίνητο πρέπει να οδηγώ. Έτσι τον Απρίλιο, πριν το ματς με την Αλμερία, πήγα στη δουλειά με μια Φεράρι Ένζο! Δημιουργήθηκε θέμα!


-Ο Γκουαρντιόλα με κοίταζε και εγώ έχασα την ψυχραιμία μου. Σκέφτηκα: «Να ο εχθρός σου. Ξύνει το φαλακρό κεφάλι του». Του φώναξα: «Δεν έχεις αρχ…!», και πρόσθεσα: «Τα έχεις κάνει “επάνω” σου εξαιτίας του Μουρίνιο. Μπορείς να πας στο διάολο»! Απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του, σχετικά με μια αναμέτρησης μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

-Ψάχνουμε για διαμέρισμα στο Παρίσι. Αν δε βρούμε τίποτα, τότε μάλλον θα αγοράσω το ξενοδοχείο όπου μένω!

Όταν ρωτήθηκε με ποιον αθλητή θα συνέκρινε με τον εαυτό του τόνισε: «Μοιάζω με τον Μοχάμετ Άλι. Όταν έλεγε ότι θα έβγαζε νοκ-άουτ τον αντίπαλό του στον τέταρτο γύρο, το έκανε!».


Ο έμπειρος φορ είχε περιαυτολογήσει σχετικά για μια ντρίπλα του στον Στεφάν Ενσό της Λίβερπουλ: Αρχικά πήγα αριστερά ήρθε και εκείνος αριστερά. Μετά πήγα δεξιά, ήρθε και εκείνος δεξιά. Μετά ξαναπήγα αριστερά και αυτός πήγε για χοτ-ντογκ!

Αυτά είναι μερικά από τα «μαργαριτάρια» που ειπώθηκαν από τον σταρ των Παριζιάνων. Σίγουρα όσο μεγάλο το ταλέντο του εντός αγωνιστικών χώρων, άλλο τόσο είναι ικανός στο να παραμένει στο προσκήνιο και εκτός από αυτό, ασχέτως αν αυτά που λέει δεν αρέσουν στην πλειοψηφία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...