www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

13/1/13

Καραγκούνης: Η απόδειξη του Αϊνστάιν!



Η ταινία με τον τίτλο «Τι 30, τι 40, τι 50» με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Λάμπρο Κωνσταντάρα, είχε ως δίδαγμα ότι ο έρωτας ηλικία δεν κοιτά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ισχύσει και στην περίπτωση του Γιώργου Καραγκούνη του οποίου ο έρωτας με την «στρογγυλή θεά» τον ανανεώνει διαρκώς, με αποτέλεσμα να πρωταγωνιστεί ακόμη και στην… προχωρημένη ηλικία των 35 ετών σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αποτελεί εκείνο της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο πολύπειρος μέσος έφυγε το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό με την αιτιολογία πως δεν ταίριαζε στα πλάνα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ωστόσο, οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης δείχνουν ότι μάλλον για το οικονομικό δεν εξακολούθησε να φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος…


Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 με την Εθνική, βρήκε νέα στέγη στο Λονδίνο και τη Φούλαμ. Μια απόφαση που ξίνισε σε αρκετούς, καθώς θεωρούσαν ότι δεν έχει τις φυσικές δυνάμεις να αντεπεξέλθει στο γρήγορο, εξαντλητικό και απαιτητικό τρόπο ανάπτυξης μιας αγγλικής ομάδας. Ταυτόχρονα, οι πιο επικριτικοί σε εκείνον, πρόσθεταν και την τάση του για φάουλ όπου στην Αγγλία είναι «κόκκινο πανί». Η αλήθεια είναι πως άργησε να μπει στο κλίμα, αλλά ήταν κάτι απολύτως λογικό από τη στιγμή που δε γνώριζε καλά τη γλώσσα και δε βρίσκονταν στην επιθυμητή φυσική κατάσταση.

Όμως, μερικούς μήνες μετά και με σωστή εκγύμναση έχει αρχίσει να κερδίζει τη θέση βασικού και να παρουσιάζει στο βρετανικό κοινό τις ικανότητές του. Κακά τα ψέματα, είναι ένας χαφ με γερή κράση και δυνατό σουτ είναι κάτι το οποίο ευχαριστεί τους εκεί οπαδούς. Ήδη μέσα σε ένα μήνα έχει πετύχει δύο πανέμορφα γκολ, το ένα για το κύπελλο με την Μπλάκπουλ και το άλλο το Σάββατο με τη Γουίγκαν.


Το ερχόμενο καλοκαίρι, το συμβόλαιο με τους «κότατζερς» λήγει και αν συνεχίζει να αγωνίζεται το ίδιο δυναμικά, εκτός της πρότασης ανανέωσης συνεργασίας, θα υπάρξουν και άλλες. Φημολογείται ήδη και σκέψη των διοικούντων των «πρασίνων» για επανασύνδεση. Τώρα το πόσο εύκολο είναι αυτό με την τροπή που πήραν οι σχέσεις τους, αλλά και τη ζήτηση που θα έχει τότε –με την προϋπόθεση να παίζει το ίδιο καλά μέχρι το τέλος της σεζόν- είναι ένα ζητούμενο.

Το να συμμετέχει κάποιος στην Πρέμιερ Λιγκ έστω και σε μια ομάδα μεγαλο-μεσαίας δυναμικότητας, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν θεωρητικά βρίσκεται στη δύση της καριέρας του. Αυτό που αποδεικνύεται είναι πως όταν κάποιος διαθέτει δυνατό οργανισμό, μπορεί να καταφέρει πολλά άσχετα με το πόσο χρονών είναι. Άλλωστε, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν τονίζει πως η έννοια χρόνος ουσιαστικά δεν υπάρχει και ότι επινοήθηκε από τον άνθρωπο για να κατανοήσει καλύτερα τον κόσμο γύρω του. Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι μια πρακτική απόδειξη!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...