www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

16/12/12

Ένας Αμερικάνος «διακοσάρης»


Όταν ακούμε Αμερικάνος διακοσάρης το μυαλό μας πάει απ’ ευθείας σε αθλητές του στίβου. Ωστόσο και στο ποδόσφαιρο καταφέρνουν να γίνουν άλλου είδους... διακοσάρηδες και μάλιστα σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Τιμ Χάουαρντ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης από καταβολής του πρωταθλήματος που συμπλήρωσε 200 συνεχόμενες συμμετοχές!

Ο 33χρονος τερματοφύλακας αποτελεί και με τη βούλα μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές στην ιστορία της λίγκας. Μπορεί να μην είναι ο κορυφαίος στη θέση του στον κόσμο και ίσως να μη βρίσκεται ούτε καν ανάμεσα στους πέντε καλύτερους. Πάντως, στο «νησί» στην παρούσα φάση μόνο ο Πετρ Τσεχ της Τσέλσι θεωρείται ανώτερός του.


Ο έμπειρος γκολκίπερ  έχει και αυτός τη δική του ιστορία. Από μικρό παιδί έκλεινε προς τη «στρογγυλή θεά». Η ικανότητά με τη μπάλα στα πόδια οφείλεται κυρίως στο ότι στο ξεκίνημά του αγωνίζονταν ως μέσος. Ταυτόχρονα ήταν και βασικό μέλος της ομάδας μπάσκετ του σχολείου του, που έφτασε μέχρι τους τελικούς της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ. Τελικά το ταλέντο του αναδείχτηκε όταν έκανε κάτι ενδιάμεσο. Δηλαδή, παίζοντας ποδόσφαιρο χρησιμοποιώντας τα… χέρια! Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι πολύμορφες δυνατότητες τον έκαναν να αναγνωρισθεί μέχρι και από την ομάδα επίδειξης μπάσκετ Χάρλεμ Γκλόουμπτρότερς, οι οποίοι πριν από τρία χρόνια τον επέλεξαν μέσα σε εκείνους που θα μπορούσαν να φορέσουν τη μπλε φανέλα με το ερυθρόλευκο σορτσάκι!

Από το 1998 και για μια πενταετία υπερασπίστηκε την εστία των Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης (τότε Νιου Τζέρσεϊ Μέτροσταρς). Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις οδήγησαν τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, να δει στο πρόσωπό του τον ιδανικό αντικαταστάτη του Έντβιν Φαν Ντε Σάαρ, μετά την όχι και τόσο επιτυχημένη μεταγραφή του Φαμπιέν Μπαρτέζ. Εν τέλει, το 2007 βρήκε το σύλλογο που του ταιριάζει μετακομίζοντας στο Λίβερπουλ για χάρη της Έβερτον. Μάλιστα, εκεί έχει πετύχει ένα από τα μακρύτερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όταν απέναντι στη Στόουκ από τη δική του μικρή περιοχή και με τη βοήθεια του ισχυρότατου ανέμου «κρέμασε» το συνάδελφό του, Άνταμ Μπογκντάν.

Ο συμπαίκτης του Απόστολου Βέλλιου και του Κέβιν Μιραλάς έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους, όλους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως και ένα κύπελλο CONCACAF (πρωτάθλημα βόρειας και κεντρικής Αμερικής) το 2007 με τις ΗΠΑ. Εννοείται πως δεν υστερεί και σε προσωπικές διακρίσεις με αξιοσημείωτες εκείνες της επιλογής του στην καλύτερη ενδεκάδα της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2003-2004 και την ανακήρυξή του ως ο κορυφαίος πορτιέρο στο Confederations Cup του 2009. 

Ο «φύλακας-άγγελος» των γκολπόστ των «ζαχαρωτών» συνεχίζει απτόητος το έργο του απογοητεύοντας τους αντίπαλους επιθετικούς. Ο στόχος των 300 ακατάπαυστων συμμετοχών είναι σχετικά δύσκολος, καθώς θα πρέπει να παίζει για τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια ασταμάτητα, ρεκόρ που το έχει πετύχει ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία της «αστερόεσσας», Μπραντ Φρίντελ με 301. Τελικά οι Αμερικάνοι και στο ποδόσφαιρο κυριαρχούν με τη μπάλα στα… χέρια! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...