www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

17/12/12

Δόθηκαν απαντήσεις και... έκλεισαν στόματα



Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ή ο Κολομβιανός σκόρερ; Λιονέλ Μέσι ή Ρανταμέλ Φαλκάο; Μπαρτσελόνα ή Ατλέτικο; Αυτά ήταν τα ερωτήματα που κυριάρχησαν πριν την μεγάλη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη 16η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Τελικά μέσα σε 90 λεπτά συναρπαστικού αγώνα, δόθηκαν οι απαντήσεις. Με την πρώτη “μονομαχία” να αναδεικνύει νικητή τον Μέσι και τη δεύτερη να βρίσκει θριαμβευτές τους Καταλανούς με σκορ 4-1. 

Οι "ροχιμπλάνκος" μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό το στοιχείο τους έκανε να πάρουν τα "ηνία" του ματς. Κάθε μαρκάρισμα και ένας παίκτης του Ντιέγο Σιμεόνε έδειχνε στους "μπλαουγκράνα" ποιος είναι το αφεντικό. Ο δε Φαλκάο, είπε... καλησπέρα με ένα δοκάρι και ακολούθησε ένα τετ α τετ. ο Κάρλες Πουγιόλ προσπαθούσε να τον ακολουθήσει σε όλο το μήκος και πλάτος, αλλά ο Κολομβιανός "τίγρης" ήταν άπιαστος στη φάση του 31ου λεπτού, όταν άνοιξε το σκορ.

Όμως αυτό το τέρμα ξύπνησε τους γηπεδούχους και το passing game τους. Ο Αντρές Ινιέστα πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και με τους Αλέξις Σάντσες και Πέδρο να απλώνουν την αντίπαλη άμυνα, η Μπαρτσελόνα άρχισε να γίνεται επικίνδυνη. Τα γκολ τα βρήκε, όμως, από 2 αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές, από τον Αντριάνο και τον Σέρχιο Μπουσκέτς, που ανέτρεψαν το σκορ πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Η επανάληψη άρχισε με μια αναγκαστική αλλαγή για τον Σιμεόνε, που έχασε τον τραυματία αριστερό μπακ Φελίπε Λουίς. Μαζί του, η Ατλέτικο έχασε και πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Καταλανούς να έχουν την υπεροχή. Γι' αυτό ο Σιμεόνε έριξε και τον Τιάγο Μέντες για καλύτερο έλεγχο στο κέντρο. Κάπου εκεί όμως ήρθε η ώρα του...

Του Μέσι. Ο οποίος στο 62ο λεπτό άνοιξε τον λογαριασμό του κι έφτασε τα 16 γκολ απέναντι στην Ατλέτικο, περισσότερα από κάθε άλλο "δήμιο" των Μαδριλένων στο πρωτάθλημα. Ένα γκολ που αποσυντόνισε πλήρως τους φιλοξενουμένους που σταμάτησαν να βρίσκουν τον Φαλκάο στην επίθεση, με συνέπεια να θυμίζουν... θηρίο δίχως δόντια. Οι "μπλαουγκράνα" άφησαν το γκάζι, οι αλλαγές "πάγωσαν" το ρυθμό και το παιχνίδι όδευε προς το τέλος. Μόνο που ο Μέσι έψαχνε ακόμα ένα γκολ για να νικήσει και στη δική του μάχη. Το βρήκε στο τέλος και διαμόρφωσε το τελικό 4-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Συμπερασματικά, η Μπαρτσελόνα έδειξε την ανωτερότητά της έναντι των Μαδριλένων και έστειλε την μεταξύ τους διαφορά στους εννέα πόντους, μετά από 16 αγωνιστικές ημέρες στην εφετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν. Σφραγίζοντας πρόωρα τον τίτλο, αν συνυπολογίσουμε πως η 3η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται 13 πόντους πίσω από τη μισητή τους αντίπαλο.

Υ.Γ Για του λόγου του αληθές, δείτε τις καλύτερες στιγμές της συνάντησης 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...