www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

14/12/12

Τί μου κάνεις Μίτσου;


Σούπερ σταρ ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι που σκοράρει και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Θωρηκτό» ο Ντεμπά Μπα της Νιούκαστλ ο οποίος παρασέρνει στο διάβα του όλους τους αμυντικούς. Ασταμάτητος ο Λουίς Σουάρες της Λίβερπουλ. Όμως κανείς από όλους αυτούς δεν είναι ο φετινός πρωταγωνιστής της Πρέμιερ Λιγκ. Αποτελεί το βασικό λόγο της ουαλικής Σουόνσι που κοιτάζει «αφ’ υψηλού» τις περισσότερες αγγλικές ομάδες στο ίδιο τους το… πρωτάθλημα! Ο «ελ λόκο», Μίτσου!

Ο Ισπανός φορ αποδεικνύεται «λίρα εκατό» για το καμάρι της χώρας των δράκων. Αν και είναι η παρθενική του χρονιά στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου προηγείται στη λίστα των σκόρερς με 12 τέρματα. Πάνω από τους προαναφερόμενους στράικερ που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τους άμοιρους μπακ και τερματοφύλακες. 


Ο Μιγκέλ Πέρεθ Κουέθτα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, φαίνεται να βρήκε επιτέλους την «Ιθάκη» του. Ποιος θα περίμενε άλλωστε από έναν επιθετικό που στη Θέλτα πέτυχε μόλις 15 γκολ σε 103 εμφανίσεις από το 2008 έως το 2011, να έχει γίνει ο… εφιάλτης του κάθε προπονητή της Γηραιάς Αλβιώνας;

Η πραγματικότητα είναι πως ο 26χρονος παίκτης από πέρυσι άλλαξε αγωνιστική συμπεριφορά αγωνιζόμενος για λογαριασμό της Ράγιο Βαγιεκάνο. Μέχρι τότε δεν προκαλούσε αίσθηση. Οι παρουσίες του στην περασμένη Πριμέρα Ντιβιζιόν με τα 15 του γκολ έκαναν τον τεχνικό των «κύκνων», Μίκαελ Λάουντρουπ, να κινηθεί για την απόκτησή του.


Μάλιστα, η απόσβεση των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ έχει ήδη γίνει μιας και έβαλε μέσα σε πέντε μήνες όσα γκολ σημείωσε σε όλη την προηγούμενη σεζόν ο πρώτος σκόρερ των «τζακς», Ντάνι Γκράχαμ! Οι κινήσεις του στο γήπεδο όπως και ο σωματότυπός του (1,93μ . ύψος) θυμίζει σε αρκετούς τον φορ της Φιορεντίνα, Λούκα Τόνι, στα ντουζένια του. Βέβαια και εκείνος βάζει το… χεράκι του σε αυτό, διότι ο πανηγυρισμός του στα περισσότερα τέρματα είναι πανομοιότυπος!

Μεν την έως τώρα παρουσία του στο νησί έχει τραβήξει την προσοχή όλων. Η άνοδός του είναι σταθερή τα δύο τελευταία χρόνια και αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό να παραβιάζει τις αντίπαλες εστίες, η Ουαλία θα γίνει για εκείνον ένας σύντομος σταθμός…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...