www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

25/11/12

H μάχη των "τιτάνων"


Πρόκειται αναμφισβήτητα για δύο από τις κορυφαίες ιταλικές ομάδες,Μίλαν και Γιουβέντους με τίτλους και ευρωπαϊκούς που εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει στα υπόλοιπα τοπικά ντέρμπι διατηρούν πολύ καλές σχέσεις. Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί για την κατάκτηση του καμπιονάτο με πιο πρόσφατη την περυσινή,αυτό δεν επηρεάζει σε τίποτα την συνεργασία που έχουν οι δύο διοικήσεις.Αυτό άλλωστε καταδεικνύει το μεταξύ τους παιχνίδι που διεξάγεται πριν την έναρξη της σεζόν στο πλαίσιο του τουρνουά "Λουίτζι Μπερλουσκόνι".

 Βέβαια η φετινή συγκυρία βρίσκει τις δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικούς στόχους σε σχέση με το αντίστοιχο παιχνίδι της σεζόν 2011-2012, αφού ναι μεν η "Γηραιά Κυρία" βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, οι "ροσονέρι" από την άλλη έχουν κάνει άσχημο ξεκίνημα και ήδη έχουν απόσταση 17 βαθμών από την σημερινή τους αντίπαλο.

Η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι χρονολογείται στις 22 Μαρτίου του 1903 στην τότε έδρα της Μίλαν στο Campo del'Acuabella και συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις έχουν αναμετρηθεί 209 φορές με την "Βέκια Σινιόρα" να έχει 73 νίκες οι "κοκκινόμαυροι" 64 ενώ 72 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Μάλιστα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στις 28  Μαϊού  του 2003 στον τελικό του Champions League στο "Όλντ Τράφορντ" του Μάντσεστερ με την κανονική διάρκεια και την παράταση να λήγει χωρίς σκορ, όπου στη "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι η ομάδα του Μιλάνο επικράτησε με 3-2 κατακτώντας τον τίτλο.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα των δύο ομάδων όπως οι Μπάτζιο, Ζαμπρότα, Ιμπραΐμοβιτς, Ντάβιντς, Ιντζάγκι, Λεγκροτάλιε, Πίρλο, Έμερσον, Μποριέλο, Ακουιλάνι, Νοτσερίνο, Αμπιάτι, Στοράρι, Βιεϊρά.

Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση του Φάμπιο Καπέλο ο οποίος όχι μόνο αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες αλλά ήταν και προπονητής στους δύο συλλόγους, του Γκούναρ Γκρέν που αγωνίστηκε στην Μίλαν και κάθησε στον πάγκο τόσο της Μίλαν όσο και της Γιουβέντους, ενώ οι Γιόσεφ Βιόλα(Ουγγαρια), Λουίς Καρνίλια(Αργεντινή), Τζιοβάνι Τραπατόνι, Κάρλο Αντσελότι, Αλμπέρτο Τζακερόνι και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχουν εργαστεί και στους δύο πάγκους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...