www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

26/11/12

Το «μικρό μπιζέλι» χορεύει την Πρέμιερ Λιγκ!



Στην Ελλάδα υπάρχει ένα παλιό παιδικό τραγούδι όπου μιλάει για ένα χοντρό μπιζέλι που χορεύει τσιφτετέλι στο χορό των μπιζελιών. Στην Αγγλία όμως, ένα «μικρό μπιζέλι» ή αλλιώς Τσιτσαρίτο -στα ισπανικά- έχει βαλθεί να ξεσηκώνει σε… χορούς και πανηγύρια τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοράροντας κατά βούληση κυρίως προερχόμενος από τον πάγκο, όπως άλλοτε έπραττε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Πριν από μια δεκαπενταετία οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν βρει στο πρόσωπο του Νορβηγού παλαίμαχου στράικερ και νυν προπονητή της Μόλντε, τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής. Ο προπονητής του, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όποτε έβλεπε τα δύσκολα, τον έριχνε στη μάχη και έπαιρνε το θετικό αποτέλεσμα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν, αλλά η συνταγή του Σκωτσέζου τεχνικού παραμένει ίδια. Έτσι, μετά τον Σκανδιναβό «από μηχανής θεό» βρήκε τον Μεξικάνο λυτρωτή!

Ο Χαβιέ Ερνάντες Μπαλκάσαρ -όπως είναι το πλήρες όνομά του- διανύει τον τρίτο χρόνο παραμονής στο «Ολντ Τράφορντ», έχοντας δώσει σημαντικούς βαθμούς και μεγάλες νίκες στο σύλλογό του με μεγαλύτερα θύματα τις Στόουκ και Τσέλσι! Οι πρωταθλητές Ευρώπης αποτελούν και την… ιδιαίτερη αδυναμία του, καθώς έχει παραβιάσει την εστία τους έξι φορές! Από την άλλη, οι «πότερς» τον έχουν δει να πανηγυρίζει εις βάρος τους τέσσερις.

Γενικότερα, από τους 97 αγώνες φορώντας τη φανέλα της Γιουνάιτεντ στα 39 βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, τα 13 εξ’ αυτών έχοντας αντικαταστήσει έναν συμπαίκτη του που στην πλειοψηφία τους ήταν νίκες. Πάντως, κατά την τρέχουσα σεζόν η συχνότητα με την οποία σκοράρει ως αλλαγή είναι πραγματικά αξιοζήλευτη. Στο πρωτάθλημα, η αρχή έγινε στο περιβόητο εκτός έδρας παιχνίδι με την Τσέλσι όπου έβαλε το νικητήριο γκολ αν και ήταν σε θέση οφσάιντ. Σε εκείνο με την Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ» ήταν ο ενορχηστρωτής της αντεπίθεσης μειώνοντας αρχικά  σε 2-1 και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 87’ διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Στη συνέχεια με την ΚΠΡ για να μην ξεχάσει την τέχνη του πιστοποίησε τους τρεις βαθμούς της νίκης γράφοντας το 3-1 στο 71’.

Ταυτόχρονα και στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις βοηθάει στα μέγιστα, όπως στην αναμέτρηση με την Μπράγκα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έπραξε ακριβώς τα ίδια όπως και με τους «χωριάτες», κάνοντας το 1-2 στο 25’ και το οριστικό 3-2 στο 75ο λεπτό!

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί το μυστικό όπλο του πολύπειρου τεχνικού σε δύσκολες καταστάσεις. Μπορεί να είναι το «μικρό μπιζέλι» όπως αναγράφει και η μπλούζα του, αλλά στην πραγματικότητα συμπεριφέρεται σαν ένα άλλο Τσουπακάμπρα (μυθικό τέρας της χώρας του), «καταβροχθίζοντας» τον… ιδρώτα και το αίμα των αντιπάλων του στην προσπάθεια τους για τη νίκη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...