www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

11/11/12

Οι σύγχρονοι "μονομάχοι"

Οι ντόπιοι συνηθίζουν να λένε ότι είναι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Ίσως έτσι να είναι αφού μπορεί το Derby della Capitale ανάμεσα στην Λάτσιο και την Ρόμα να μην έχει την αίγλη των άλλων παραδοσιακών ντέρμπι της γείτονος χώρας,όσον αφορά την κρισιμότητα τους και την κατάκτηση τίτλων,παρόλα αυτά δεν παύει να αποτελεί σημείο αναφοράς για το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε 155 επίσημους αγώνες για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ιταλίας με τους "τζιαλορόσι" να υπερτερούν έχοντας 57 νίκες,41 νίκες οι "λατσιάλι",57 ματς έχουν λήξει ισόπαλα,με τα τέρματα να είναι 189-148 υπέρ των "ρομανίστα".


Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων διεξήχθη στις 8 Δεκεμβρίου του 1929 με την τότε φιλοξενούμενη Ρόμα να επικρατεί με 1-0 χάρις σε γκολ του Ροντόλφο Φόλκ, ενώ στις 26 Ιουνίου του 1932 η Λάτσιο πέτυχε την πρώτη της νίκη με 2-1 χάρις σε γκολ του Ντε Μαρία και του Καστέλι ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο Φόλκ. Η πρώτη συνάντηση που διεξήχθη στο Ολίμπικο ήταν στις 29 Νοεμβρίου του 1953 με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1.

Όσον αφορά τους πρώτους σκόρερ στις αναμετρήσεις την πρωτοκαθεδρία κατέχoυν ο Ντίνο Ντα Κόστα και ο Μάρκο Ντελβέκιο αμφότεροι της Ρόμα με 9,και ακολουθεί ο Φραντσέσκο Τότι με 8 με τον "καπιτάνο" να έχει την δυνατότητα είτε να φτάσει τους δύο προαναφερόμενους αλλά ακόμα και να τους ξεπεράσει. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Βιτσέντζο Μοντέλα ο οποίος έχει το ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε έναν αγώνα 4 στην νίκη με 5-1 επί της Λάτσιο στις 11 Μαρτίου του 2002, και Ροντόλφο Φόλκ με 7, και με 6 ο Σίλβιο Πιόλα της Λάτσιο. Από τους εν ενεργεία στην λίστα βρίσκουμε τον Τομάζο Ρόκι της Λάτσιο με 5 που έχει την δυνατότητα εάν αγωνιστεί να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο στην λίστα. 

Συνολικά 10 ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει την φανέλα των δύο ομάδων της πρωτεύουσας με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Σουηδού Άρνε Σέλμοσον που έχει σκοράρει και με τις δύο ομάδες. Ανάμεσα στα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτά των Σίνισα Μιχαίλοβιτς,Άντζελο Περούτσι,Ντιέγκο Φουζέρ και Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...