www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

12/11/12

O Μέσι "πάνω" από τον Πελέ...


Ένα ακόμη ρεκόρ σπάει ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερσταρ  «γκρέμισε» ένα "στοιχειωμένο" επίτευγμα, μιας και  με τα δύο τέρματα που πέτυχε στην πρόσφατη νίκη της Μπαρτσελόνα στη Μαγιόρκα με 4-2, έφτασε τα 76 στο 2012, ξεπερνώντας κατά ένα την επίδοση του μεγάλου Πελέ από το 1958. Επόμενο και… τελευταίο εμπόδιο του Αργεντινού σταρ είναι τα 85 γκολ του Γκερντ Μίλερ από το 1972.

Eίναι χαρακτηριστικό, πως ο Μέσι έχει άλλα 12 παιχνίδια μέσα στο τρέχον έτος για να «πιάσει» τον θρύλο του γερμανικού ποδοσφαίρου και να βρεθεί πρώτος στη λίστα. Και εκεί πλέον θα ακουστούν πολλές κουβέντες για τον αν είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Εμείς πάντως θα πούμε πως πιθανόν το ρεκόρ να το σπάσει, αλλά για να μπει ο άσος της Μπαρτσελόνα στην "αγία τριάδα" των Πελέ, Μαραντόνα και Ζιντάν θα πρέπει να κάνει ένα πράγμα.

Να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Αργεντινής μέσα σε βραζιλιάνικο έδαφος το 2014. Τότε θα πούμε όλοι μας πως ναι είναι ισάξιος των ιερών "τεράτων" του παρελθόντος. Μιας και όλοι τους είχαν πάρει την μεγάλη κούπα με το εθνικό τους συγκρότημα.

Αλλά, ας αρκεστούμε στα μέχρι τώρα κατορθώματα του Μέσι και ας δούμε τα γκολ που έφεραν τον 26χρονο επιθετικό πάνω από τον τεράστιο Πελέ, στην νίκη των Καταλανών επί της Μαγιόρκα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...