www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

9/11/12

Εσύ δεν είσαι Πανάθηναϊκός...


Αυτό το χάλι που βλέπουμε φέτος, σίγουρα δεν είναι η ομάδα του Παναθηναϊκού. Δε μπορεί να είναι αυτό το συνονθύλευμα το "τριφύλλι". Η ομάδα που όταν έβγαινε εκτός συνόρων πήγαινε σε οποιαδήποτε έδρα και "κοίταζε" στα μάτια τον αντίπαλο (από τον Άγιαξ, ως την Ίντερ και την Πόρτο). Και πολλές φορές μάλιστα έρχονταν και μεγάλα διπλά. Και τώρα;;;  Αυτό το χάλι που θα πάει;;;

Είναι πασιφανές πως το σύνολο (λέμε τώρα) που έχει δημιουργήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν... περπατάει και φυσικά δεν πρόκειται να... περπατήσει στο μέλλον. Σίγουρα η γραμμή κρούσης δεν έχει την ποιότητα του πρόσφατου παρελθόντος, όμως ας προσπαθήσει και ας μην της βγει. Φέτος, φαίνεται ότι το ρεπερτόριο είναι πάμφτωχο και δεν γίνονται προσπάθειες να εμπλουτιστεί έστω και λίγο παραπάνω.

Πώς όμως να εμπλουτιστεί; Όταν τα χαφ σου είναι στα περισσότερα παιχνίδια, ο φιλότιμος Βιτόλο, ο τρεχαλατζής Ζεκά και ο "μινιατούρας" Μαρίνος. Και οι τρεις μαζί, ζήτημα αν κάνουν έναν ολοκληρωμένο μέσο. Εκεί είναι πραγματικά το πρόβλημα των "πρασίνων". Η ομάδα του Παναθηναϊκού δεν έχει μέσους. Η φυγή του δυναμικού Σιμάο που έκανε όλη την ανασταλτική δουλειά την περασμένη σεζόν και η απομάκρυνση του νωχελικού, αλλά πολλές φορές απρόβλεπτου Κλέιτον, δείχνουν που πάσχει πραγματικά το σύνολο του Φερέιρα.

Το παιχνίδι με τη Λάτσιο στη Ρώμη ανήκει στο παρελθόν, αλλά σε όλους έχει μείνει το παράπονο. Ότι δηλαδή, ο Παναθηναϊκός δεν το πάλεψε. Ας έπαιζε και ας έχανε. Αυτό θα το δεχόμασταν αλλιώς. Αλλά δεν το έκανε… Απλά παρατάχθηκε και περίμενε να χάσει!!! Με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, όπως έγινε και στο "Ολίμπικο".

Η ομάδα δε βγάζει νεύρο, τρεξίματα και συγκέντρωση στο παιχνίδι της, ώστε να καλύψει την έλλειψη ποιότητας. Γενικά, ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν έχει ταυτότητα. Είναι μία ομάδα που ελάχιστα προσπαθεί και ελάχιστα μοιάζει ικανή να πετύχει. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της. Το μόνο σίγουρο είναι, πως ο Πορτογάλος τεχνικός πρέπει να βρει τις λύσεις. Αυτός είναι ο προπονητής (λέμε τώρα), συνεχίζει στο πόστο του και δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του (γιατί άραγε;). 

Πάντως, είναι υποχρέωση του να δουλέψει σκληρά ώστε να δώσει στον Παναθηναϊκό ορισμένα χαρακτηριστικά και να πείσει ότι δημιουργείται μία ομάδα με προοπτική. Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις φτάνουν στο τέλος τους και ο Παναθηναϊκός αφήνει άσχημες εντυπώσεις. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται, το Κύπελλο αρχίζει σε λίγο και οι στόχοι δεν έχουν τελειώσει εντός συνόρων.

Τουλάχιστον ακόμη...

Y. Γ Πόσο κοντά είναι αυτός ο ΠΑΟ, σε αυτό το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω...


Υ.Γ1 Τα συμπεράσματα δικά σας...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...