www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

7/11/12

Ο «Θρυλέων» βρυχάται!



Σείστηκε ο Πειραιάς από το «βρυχηθμό» του Ολυμπιακού και έφτασε μέχρι τη Γαλλία! Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν ότι δίκαια θα συνεχίσουν τουλάχιστον στο Γιουρόπα Λιγκ και τους αξίζει κάτι παραπάνω. Αυτό δεν είναι άλλο από το να πάρει ένα εκ των δύο εισιτηρίων που οδηγεί από τη φάση των ομίλων σε εκείνη των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύσκολο μετά την ισοπαλία μεταξύ Σάλκε-Άρσεναλ, αλλά ένα «λιοντάρι» μπορεί!

Κόντρα στη Μονπελιέ οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ όταν είχαν όρεξη και πάθος, «κατασπάραξαν» τους αντιπάλους τους. Ήταν ένα επίπεδο καλύτεροι, αλλά όχι όσο προσεκτικοί όσο θα έπρεπε. Σίγουρα, η αντίπαλος δεν ήταν κάποιο μεγαθήριο, αλλά από τη στιγμή που προέρχεται από μια προηγμένη λίγκα και μάλιστα ως πρωταθλήτριά της θα όφειλαν να είναι πιο προσεκτικοί. Λίγο το αποτέλεσμα στη Γαλλία, λίγο το γρήγορο γκολ του Μασάντο τους εφησύχασε. Η ραθυμία σε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου συνήθως αποβαίνει καταστροφική. Ευτυχώς για τους πρωταθλητές Ελλάδας η παρέα του Κώστα Μήτρογλου σοβαρεύτηκε άμεσα μετά την ισοφάριση, πείσμωσε και έστειλε πίσω στην πατρίδα τους, τους ποδοσφαιριστές του Ρενέ Ζιράρ με σκυμμένα τα κεφάλια.

Με τελειωμένη ουσιαστικά την υπόθεση «Ευρώπη» και για μετά το Φεβρουάριο, το επόμενο «θήραμα» ακούει στο όνομα Σάλκε. Δυστύχημα αποτελεί το γεγονός ότι οι Γερμανοί στάθηκαν κατώτεροι και ατυχέστεροι της περίστασης απέναντι στους Λονδρέζους. Παρασύρθηκαν από την άσχημη αγωνιστική κατάσταση των Άγγλων και δεν ξεμπέρδεψαν με την πρωτιά του ομίλου, ούτως ώστε να άφηναν ταυτόχρονα τους κατόχους της Σούπερ Λιγκ μόνο την Άρσεναλ να αντιμετωπίσουν για τη δεύτερη προνομιούχο θέση.

Η μάχη στο «Φέλτινς Αρένα» ίσως είναι η μεγαλύτερη που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια! Πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2004-2005 όπου όλα κρίθηκαν στο καταραμένο ματς του «Άνφιλντ» με τη Λίβερπουλ. Εκεί που το γκολ-αβερέιτζ του Στίβεν Τζέραλντ στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης τον απέκλεισε από τη συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Άσχημος οιωνός είναι η αλήθεια, αλλά υπάρχει και η θετική όψη του νομίσματος. Η πρώτη εκτός έδρας νίκη των νταμπλούχων Ελλάδας ήρθε σε γερμανικό έδαφος με το 3-1 επί της Βέρντερ Βρέμης πριν από πέντε χρόνια! Γνώριμο μονοπάτι δηλαδή. Με επικράτηση έχει στο χέρι του την πρόκριση υποδεχόμενος τους «κανονιέρηδες» στον Πειραιά. Βέβαια, μέσα σε δύο εβδομάδες οπότε θα διεξαχθεί το ματς με τους κυπελλούχους ΟΥΕΦΑ του 1997 πολλά μπορεί να αλλάξουν. Ωστόσο, όπως και να έχει το πράγμα είτε διαφοροποιηθούν τα δεδομένα, είτε όχι ο Ολυμπιακός της μετά-ισοφάρισης έχει όλα τα φόντα να κάνει την Γηραιά Ήπειρο να τον θαυμάσει!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...