www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

9/10/12

Πόσο μας λείπεις ρε "μπόμπερ" Βίντουκα



Τρίτη 9 Οκτωβρίου σήμερα και ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών που αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ, κλείνει αισίως το 36ο έτος της ζωής του. Ο λόγος για τον Αυστραλό στράικερ Μαρκ Βίντουκα, με μεγάλη θητεία στο αγγλικό πρωτάθλημα και με πολλά... παράσημα και με το εθνικό του συγκρότημα.

Ο Μαρκ Βίντουκα έπαιξε και αυτός (μαζί με άλλους κορυφαίους τότε παίκτες) τον δικό του ρόλο στη μεγάλη πορεία της Λιντς Γιουνάιτεντ, με τα κρίσιμα γκολ που πέτυχε. Ο Αυστραλός είχε ήδη δείξει το “φονικό” του ένστικτο στις προηγούμενές του ομάδες, Κροάσια Ζάγκρεμπ και Σέλτικ, πριν υπογράψει στην Λιντς το καλοκαίρι του 2000. 

Το ίδιο ακριβώς έκανε και στα 4 χρόνια που παρέμεινε στα “παγώνια”, πετυχαίνοντας 59 τέρματα σε 130 εμφανίσεις. Μάλιστα, πανηγύρισε μαζί τους την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League της χρονιάς 2000/2001. Εκείνη τη χρονιά, αν και τελικά αποκλείστηκε από τη μετέπειτα φιναλίστ Βαλένθια, η Λιντς έκανε την υπέρβαση, διαθέτοντας ένα εξαιρετικό ρόστερ. Ωστόσο, το 2004 ήταν και αυτός ένας από τους ποδοσφαιριστές που έφυγαν από την ομάδα, μετά τον υποβιβασμό της στην Τσάμπιονσιπ, με προορισμό την Μίντλεσμπρο. 

Εκεί ήταν και πάλι εντυπωσιακός, οδηγώντας με τα πολύτιμα τέρματά του την Μίντλεσμπρο στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ του 2005-06, όπου και τελικά ηττήθηκε από τη Σεβίλλη. Το 2007 ο Βίντουκα μεταπήδησε στην Νιούκασλ, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2009, όταν οι “ανθρακωρύχοι” υποβιβάστηκαν στην Τσάμπιονσιπ. 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Βίντουκα χρίστηκε διεθνής με την εθνική Αυστραλίας 43 φορές, σημειώνοντας 11 γκολ, ενώ με τις ομάδες που αγωνίσθηκε στα πρωταθλήματα Αυστραλίας, Κροατίας, Σκωτίας και Αγγλίας, είχε 409 συμμετοχές σκοράροντας ούτε λίγο ούτε πολύ, 202 τέρματα!!! 

Υ.Γ Παρακολουθήστε παρακάτω τον χαρισματικό "μπόμπερ" που τόσο μας λείπει από τα γήπεδα


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...