www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

9/10/12

Που το «πάει» φέτος η Τβέντε;



Πριν τρία χρόνια πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα και θα μπορούσε να πει κανείς, εφόσον ένα χρόνο πριν το είχε πάρει η Άλκμααρ, ότι απλά εκμεταλλεύτηκε την «πτώση των μεγάλων» δηλαδή του Άγιαξ και της Αϊτχόβεν. Μετά όμως από δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα του «Αίαντα» φέτος οδηγεί την κούρσα της Έρντεβίζε με επτά νίκες και μια ήττα και δείχνει ικανή να γίνει η νέα δύναμη του Ολλανδικού πρωταθλήματος.

Με τον Στίβ Μακλάρεν στον πάγκο της από τον Γενάρη η ομάδα του Ένσχεντε – μιας πόλης μόλις 160.000 κατοίκων-  δεν είχε μεγάλο άνοιγμα στις μεταγραφές τις καθώς τα 21 εκατομμύρια που ξόδεψε για αυτές ισοσκελίστηκαν  από την πώληση του Λίουκ Ντε Γίονγκ στην Γκλάντμπαχ και του Όλα Τζον στην Μπενφίκα με 12 και 9 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Το ξεκίνημά της είναι εντυπωσιακό καθώς με κύριο όπλο την σωστή αμυντική λειτουργία έχει δεχθεί μόλις 5 τέρματα στο πρωτάθλημα του «Over» και στην επίθεση με τα νέα της αποκτήματα στην επίθεση  Τάντιτς και Κασταίγκνος δείχνει να ξεπερνά την απώλεια του «Λιούκ».

Με το σύστημα 4-3-3 που εφαρμόζει ο Σκοτσέζος τεχνικός  οι τρείς επιθετικοί της εναλλάσσουν συνεχώς θέσεις λόγω ότι είναι  αρκετά γρήγοροι με αποτέλεσμα να έχουν την δυνατότητα όλοι να σκοράρουν, πράγμα που το δείχνουν και τα στατιστικά τους καθώς  τέσσερις παίκτες έχουν από 3 γκολ και ο Τάντιτς 4.

Σημαντικό για την συνέχεια της πορείας των «κόκκινων» θα είναι τα ματς με τους «μεγάλους» καθώς με τις μικρομεσαίες δεν δείχνει να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο Άγιαξ την προηγούμενη αγωνιστική ήταν αυτός που της έσπασε το νικηφόρο σερί αλλά η αδιαμφισβήτητη επικράτηση την Κυριακή επί της Άλκμμαρ με 3-0, έδειξε πως δεν την πτόησε ένα στραβό αποτέλεσμα.

Η διακοπή του πρωταθλήματος ίσως θα την ωφελήσει αρκετά καθώς δεν έχει και πάρα πολλούς διεθνείς οπότε ο Μακλάρεν θα μπορεί να δουλέψει αρκετά με τα βασικά κλειδιά της ομάδας του σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Εμείς πάντως θα έχουμε «στραμμένα» τα μάτια μας πάνω στην ομάδα που φαίνεται θέλει να εδραιωθεί για τα καλά στην συνείδησή μας ως μια από τις «μεγάλες» της Ολλανδίας και πιστέψτε με σε αυτό το πρωτάθλημα ομάδες «σφήνες» δεν παρουσιάζονται συχνά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...